Kako uporabiti DeviantART za izgradnjo zveste skupnosti okoli svojega spletnega dnevnika

Ste že kdaj dali programu DeviantART kot kanal za promocijo vsebine?

Na svoj seznam nenavadnih, vendar učinkovitih platform za blogerje tukaj na WHSR sem dodal DeviantART in precej bralcev mi je reklo, da DeviantART sploh niso razmišljali o promociji svojih objav na spletnem dnevniku.

To je škoda, saj je DeviantART (v tej objavi ga bom včasih poimenoval DA) veliko več kot galerijska stran za umetnike. DA je družabno omrežje od glave do pet, in čeprav je v glavnem namenjeno umetnikom in pisateljem leposlovja, blogerjem ponuja veliko socialnih priložnosti, tudi:

 • Forumi skupnosti
 • Klepetalnice
 • Ankete
 • Blogi (časopisi)
 • Komentarji profila
 • Profilna krikovna polja
 • Povezave, podprte v opisih in oddajah besedil (imenovane Odstopanja)

Kdaj je DeviantART pravi promocijski kanal za vas?

Če imate vsebino in skupnost v DA, vam pomaga, če vaša niša za bloganje spada v eno od naslednjih področij:

 • Umetnost & Obrti
 • Grafika
 • Blog za mamice
 • Fotografija
 • Animacija & Filmi
 • Potovanja
 • Pisanje
 • Fikcija
 • Tehnologija

To lahko deluje tudi na drugih področjih, če ste dovolj kreativni, da združite najboljše iz obeh svetov (svojo nišo in vizualno vsebino).

Ta objava govori o tem, kako sem leta 2013 uporabljal DeviantART, da sem na svoj leposlovni blog pripeljal 20+ oboževalcev / bralcev in spremljal moje posodobitve v spletu in prek zasebnega poštnega seznama. Moj leposlovni blog govori o seriji kratkih zgodb in ilustracij, v katerih so glavni junaki roboti, ljudje in vesoljci. Sam blog je spletna stran, ki gosti moje zgodbe in umetniška dela. Naslovna stran je, kjer pišem novice, ideje, odlomke, intervjuje, pobude in komuniciram s svojim malim fandomom.

1. korak – potrebujete obstoječo skupnost

DeviantArt sem že imel sloves kot umetnik in pisatelj. Odkar sem se leta 2004 pridružil skupnosti, sem okoli galerije zgradil skupnost oboževalcev, vseh ljudi, ki so me resnično pritegnili z mojimi deli in s katerimi sem gradil prijateljstva.

Prijaznost in odprtost je tisto, kar najbolje deluje na DeviantART, saj umetniki in pisatelji platformo ne uporabljajo samo za številke in kritike, ampak predvsem za vzpostavljanje odnosov.

Potrebna so bila leta, da sem razvila odnose in tujce spremenila v oboževalce. Naj dodam, da nisem storil nič posebnega – marketinško naravnan -, da bi ustvaril to skupnost, razen tega, da sem si dal časa, da se družim z DeviantArtom, da bi se srečal z drugimi umetniki in pisatelji, komentiral njihovo delo, odgovarjal na komentarje mojih prispevkov in sodeloval v razpravah o reviji vnosi (glavni in osebni blog DeviantArt; imam tudi jaz svoje).

Ko sem se odločil, da bom poleg tega, kar sem v DeviantART-u že objavil v DeviantART-u, spodbudil obstoj svojega spletnega bloga, sem uporabil vnose v revije in opise v prispevkih (odstopanja), da sem dodal povezave in zahteve za povratne informacije.

En primer je temelj moje zgodbe, ki sem jo dolgo obdržala na svojem blogu, vendar sem se odločila, da ponovno objavim DA, da bi dobila več povratnih informacij, projekt ALLIFE. Danes Deviation šteje 1.002 ogledov, 12 najljubših in 64 komentarjev.

2. korak – Povežite se

Naslednji korak jih je skušal spodbuditi k spremljanju posodobitev najljubše vsebine na mojem blogu. S pomočjo vnosov v revije sem povabil svojo skupnost, da si ogleda moj blog za več vsebine kot tisto, kar sem naložil v DeviantART.

To je bil življenjsko pomemben korak: svojim oboževalcem sem povedal, da tako zelo potrebujem njihovo pomoč, saj nisem bil prepričan, kako bodo nekatere moje odločitve v zvezi z mojim spletnikom ustrezale zanimanju mojih bralcev, tako da nič več ne bo dragocenejše od njihovih povratnih informacij.

Če želite biti zelo jasni, je vzpostavitev stika z DA ne le v koraku s povratnimi informacijami, ki jih prejmete, ampak vključuje tudi občasno preverjanje s svojimi oboževalci; na primer z branjem in komentarjem njihovega zadnjega vpisa v revijo ali najnovejšega umetniškega ali pisnega dela. Podrobneje bom o tem podrobneje pozneje v tem članku, vendar je bilo vredno omeniti tudi tukaj.

Občutek skupnosti na DeviantART je zelo močan; na nek način družinsko. Pozneje bom v prispevku tudi razložil, kako se vsako vedenje, ki presega meje s neželeno pošto in plagiatom, na tej platformi močno odvrne (in ne samo DA; Kingged.com deluje na enak način; uporaba skupnosti je stvar dajanja in prejemanja in ravnovesje obeh).

3. korak – Uporabite platformo za promocijo

Kaj sem storil, da sem na svoj blog privabil več oboževalcev? Uporabil sem najmočnejšo funkcijo svojega profila DA: svoj časopis Deviant.

Napisal sem nov vnos, v katerem sem podrobno opisal, kaj bi moji oboževalci našli na mojem spletnem blogu in če bi bili tako prijazni, da bi mi dali vedeti, kaj si mislijo o tem, in če bi jih zanimalo, če bi se pridružil posebni zasebni pošti seznam za starejše “hardcore” oboževalce.

1. Vnosi v časopis

Večina ljudi v moji skupnosti DA je brala in komentirala vnose v moje revije bolj kot moja odstopanja, zato je bilo to najboljše mesto, da pritegnejo pozornost vseh. Časopisi so tudi uporabniki DA bolj osebni s svojimi komentarji, zato so bile povratne informacije, ki sem jih prejel tam, bolj pregledne kot tiste, ki sem jih drugje dobil na platformi.

DeviantART Journal sem uporabil tudi za promocijo svojega Twitter računa za blog; vendar sem s tem imel malo uspeha (brez komentarjev o vstopu in samo še 3 sledilci na Twitterju). Zdi se, da ni veliko oboževalcev v moji skupnosti DA aktivnih uporabnikov Twitterja, vsaj tistih v mojem omrežju. Vendar vas vabim, da eksperimentirate tudi s tovrstno navzkrižno promocijo; morda bo delovalo zate tam, kjer zame ni bilo.

2. Opombe (zasebna sporočila)

Za tiste, za katere sem vedel, da svojega dnevnika iz nekega razloga ne bi brali, sem poslal noto (zasebno sporočilo DA) z novicami in prosil za povratne informacije.

Poskrbel sem, da sem v svojih sporočilih uporabil navdušen ton, saj je bil to že običajni ton za vse naše javne in zasebne pogovore.

Tako sem dobil 10+ prijav na svoj zasebni poštni seznam samo za oboževalce za leposlovni blog.

3. Odstopanja (čl. Čl & Pisanje prispevkov)

Drug način za promocijo vaše vsebine so odstopanja. Preprosto naložite del svoje vsebine (odlomek, izrez slike ali kratek video posnetek), ki se nanaša na celotno različico na vaš blog.

To sem storil s svojo kratko zgodbo Odrezan. Posnetek zaslona si lahko ogledate spodaj:

Kako sem s pomočjo DeviantART Deviations promoviral svojo kratko zgodbo

Kot vidite, sem na svoj spletni strani predložil samo prva dva odstavka svoje kratke zgodbe in nato na preostali del povezave dodal povezavo “Se nadaljuje ob …”. To lahko storite s svojimi študijami primerov in daljšimi objavami.

Če želite dodati več informacij – vključno z licenco po meri za svojo vsebino – sem v obrazcu za oddajo uporabil polje opis:

Kako sem uporabil polje Opis odstopanja, da sem dodal pomembne podrobnosti in licenco po meri

Če želite, da vaši oboževalci komentirajo samo vaš blog in ne DeviantART, zaprite komentarje o svoji odkritju in povabite svoje obiskovalce, da komentirajo vašo objavo v blogu. Vendar priporočam, da oba kanala pustite odprta, če resnično želite povratne informacije, saj ne bo vsak uporabnik DA želel zapustiti platforme, da bi komentiral drugje.

Če likovno delo ustvarjate kot dopolnilo ali kot objave na spletnem dnevniku, si oglejte to razpravo na forumih DeviantART.

4. korak – izkoristite prednosti anket

Po nekaj mesecih, ko so moji oboževalci vedeli za blog, sem potreboval natančnejše povratne informacije o njem in vsebini, zato sem dnevnik znova uporabil za izmenjavo ankete. DeviantART Notes sem uporabil tudi za pošiljanje povezave do ankete ljudem, za katere sem vedel, da ne bodo brali mojega časopisa.

Tukaj je povezava do vnosa z anketo. Upoštevajte, da sem prejel 17 zanimivih komentarjev na ta vnos sam in ne samo na blogu.

V začetku leta 2015 sem objavil še en vnos v revijo in zahteval več povratnih informacij o svoji vsebini in spletnem dnevniku, saj DA ankete zame niso dobro delovale. Takole je izgledal vnos:

Zaposlovanje navijačev s pomočjo revij DeviantART

V tem primeru so oboževalci, ki so se odzvali na moj CTA, raje Opombe in e-poštna sporočila kot komunikacijsko sredstvo za povratne informacije.

Kaj šteje za DA?

Kot na Kinggedu, ne morete samo iti in neželeno. Ustvariti morate resnične odnose iz srca, iz strasti do svoje vsebine in veselja, da jo delite z drugimi. Z drugimi besedami, biti morate umetnik po srcu, tudi če niste umetnik v svoji karieri ali ne pišete o umetnosti.

Z ustvarjanjem in negovanjem odnosov ustvarite zvestega sledenja. Tukaj je nekaj praktičnih nasvetov, ki vas bodo vodili.

1. Negujte odnose z branjem novih vsebin in vnosov v časopise

Podprite svoje privržence in oboževalce tako, kot vas podpirajo. Vsakič, ko se ustavite pred njihovimi galerijami in revijami ter pustite povratne informacije o njihovem delu, negujete odnos s temi ljudmi in oblikujete vezi, ki presegajo preprosto sprejemanje in sprejemanje med dvema človekoma. To je začetek prijateljstva, nekaj, kar bi vedno morali ceniti kot blogerja, saj noben bloger ne zmore sam brez ljudi, ki jim je resnično mar za njih..

To velja za katero koli platformo, ki jo uporabljate, predvsem pa za DA. Tudi vsebina vaših oboževalcev vas lahko navdihuje za več in boljšo vsebino.

2. Odgovorite na vsak komentar, ki ga prejmete

Uporabniki DeviantART radi veliko časa porabijo za komentiranje dela in vnosov v časopise, saj vedo, da je to odličen način za vzpostavljanje trdnih odnosov.

To morate storiti, ko začnete dobivati ​​komentarje o svojem delu: odgovorite na te komentarje! Nobena zveza se ne začne (ali se neguje), dokler ne priznate in ne daste povratnih informacij svojim komentatorjem.

Naj vaši oboževalci vidijo, da vas skrbi, kaj govorijo. V zameno se bodo dlje držali vas in odprti za vse nove ideje, ki jih boste ustvarili v prihodnosti.

3. Bodite prijazni in pristni. Izogibajte se prodajnim napovedim in promocijskemu glasu za vsako ceno

Jedro skupnosti DA je resnična želja po spoznavanju novih ljudi in vzpostavljanju odnosov v umetnosti in pisanju. Ne bodite prodajni, ne pošiljajte neželene pošte: to so zanesljivi načini izgube privržencev (gledalcev) ali poročanja osebju DA zaradi neželene pošte.

Prodajalec tako ali tako ne deluje na DA. Vaša prizadevanja za promocijo morajo biti pristna, temelji na odnosih, pokazati morate, da resnično verjamete v to, kar počnete (in resnično verjamete v svoj blog in svojo vsebino, kajne?). To ni neki nesmiselni SEO trik, ki so ga v preteklosti uporabljali spletni skrbniki – gre za to, da bi bili ljudje med ljudmi.

4. Omogočite svojim obiskovalcem in sledilcem, če želite izvedeti več o svoji vsebini in vaših idejah

Seveda lahko dodate povezave do svoje vsebine na spletnem dnevniku, toda »olajšati« ne gre samo za povezave – svoje oboževalce morate spodbuditi, da kliknejo, in za dosego tega morate poskrbeti, da se počutijo varno početje.

Pojasnite, kako stvari delujejo na vašem spletnem mestu, da ne boste posegali v njihovo zasebnost, da je vaše spletno mesto varno za brskanje in preživljanje časa. Vsebino, ki jo pripravite, povežite z drugimi idejami, za katere veste, da jih že zanimajo. Če na primer cenijo fotografije iz narave in imate fotografijo ali potovalni blog, jim povejte o teh čudovitih fotografijah in potopisih, ki jih imate na svojem blog. Navedite razlog, za katerega mislite, da bodo uživali v teh elementih vašega spletnega dnevnika.

5. Dobro se lotite vizualne vsebine in jo razširite ali dopolnite z besedilno vsebino

Dobro je, da vedno začnete z vizualnimi deli na DA. Na primer, lahko ustvarite umetniško delo ali kratko infografiko, ki ponazarja vašo objavo na spletnem dnevniku: dodate naslov in ga naložite kot umetniško delo ali besedilo s predogledom / sliko pasice in nato vpišite podrobnosti v opis odstopanja ali v besedilo besedila.

Enako storite z vpisi v dnevnike. Vedno začnite s sliko, uporabljajte fotografije in umetnine, ki dodajajo besedilu in ga dopolnjujejo.

Kaj se je treba izogibati na DeviantART?

1. Ne prezrite etiketa

Obstajajo različne vsebine, ki na platformi DeviantART niso dovoljene za etiketo, na primer eksplicitna grafika in besedilo za odrasle.

Če se morate spoprijeti s temami, povezanimi s seksom, rasizmom ali nasiljem, mora vse, kar objavite, še vedno upoštevati smernice, zato morate svoje delo bodisi prerezati bodisi cenzurirati. Dodajte povezavo do svojega spletnega mesta za preostanek svoje vsebine.

Tako kot na vsaki platformi tudi vsaka vsebina, ki spodbuja diskriminacijo in nasilje, ni dovoljena v skladu z zakoni države.

2. Bodite previdni s katero koli fotografijo, ki jo uporabljate

Zaposleni v DeviantART-u (in njihovi uporabniki) so pogosto pozorni na kršitve avtorskih pravic, platforma pa ima pravilo proti ukradeni fotografiji (glej povezavo z etiketom v prejšnji točki).

Morda vas bodo prosili za dokumente, ki potrjujejo, da imate pravico do uporabe fotografij, ki jih uporabljate. Če ne morete predložiti nobenega dokaza, bo vaša vsebina odstranjena.

Če ne morete legalno uporabiti neke vrste fotografij, poiščite Creative Commons ali Public Domain alternative.

3. Bodite previdni pri delu s prevelikim navdihom

Nekateri umetniki in pisci DA so dovzetni, ko gre za izpeljana dela, zato če naletite na katero koli vsebino, ki vas je navdihnila, poskrbite, da imate pravice do ustvarjanja izpeljanih del.

Navdih ni predmet avtorskih pravic, plagiatorstvo pa je. Če želite, da se izognete pravnim ali etičnim vprašanjem, imejte prehodno črto na vidiku.

4. Agresivno komentiranje neželene pošte

Ni nenavadno, da bodo nekateri uporabniki DA skušali izkoristiti promocijsko moč komentarjev (na vnose v revije, odstopanja in uporabniške profile) za promocijo lastne vsebine, popustov in natečajev. Vsa ta dejanja bodo na koncu dobila nekakšno kazen, od blokiranja uporabnikov (s strani užaljenega uporabnika) do neželenih poročil, ki bi lahko privedle do trajne prepovedi platforme, če bi bila škoda obsežna in bi vključevalo več računov.

To sem rekel že prej v tej objavi in ​​bom še enkrat povedal: ne smete biti neželeni, ker vam to ne bo prineslo nobene koristi, zlasti ne v DA.

Izkoristite dobro statistiko DeviantART

Povzetek statistike DADeviantART vsakemu galeriju izvajalcev ponuja statistična orodja, tudi za brezplačne račune (čeprav omejeno, kot bom razložil spodaj).

Kako je povzetek statistike videti na strani uporabnika DA, lahko vidite na fotografiji tukaj na desni: spustni meni Statistika je na strani s profilom uporabnika, da lahko vsi kliknejo in si ogledajo, in prikazuje osnovno aktivnosti in številke priljubljenosti računa. Gumb sam je majhna tabela statistike, preden se spremeni v “Statistika” v velikih znakih, kot je prikazano na fotografiji. Trenutno moj gumb prikazuje:

166 Odstopanja

18.238 komentarjev

98.442 ogledov strani

S klikom na gumb »Več statistike« pod tabelo kratkih statistik se odpre stran s statističnimi podatki, ki podrobno zbira vse podatke. Glej spodaj:

Stran s statistiko DeviantART

Kaj iskati na tej strani?

 • “Skupaj ogledi strani” vam pove, koliko ogledov strani imate do danes
 • “Ogledano X-krat” vam pove, kolikokrat (skupno) odstopanja v vaši galeriji so si ogledala
 • »X Deviants watch« prikazuje, koliko uporabnikov DA (devijantov) vas spremlja (gleda)
 • “Prejeti X komentar” je število komentarjev (skupno), ki ste jih prejeli na vaše odstopanje
 • “Dodano priljubljenim devijantom X-krat” pomeni, kolikokrat so bile vaše odstopanje označene kot priljubljene (zaznamek / všeč)
 • “Dal X komentar na vsakih 10 prejetih” je povprečje komentarjev, ki ste jih objavili na dela drugih, za vsakih 10 komentarjev, ki ste jih prejeli na svoje (večja kot je ta številka, bolj ste komunicirali prek komentarjev)
 • “Odstopanje z največ komentarji je …” prikazuje vaše odstopanje, ki je prejelo največ komentarjev v vaši galeriji. To je dober pokazatelj, kaj je vaše občinstvo na DeviantART všeč in išče v vaši galeriji
 • “Najbolj favoriziran, z X favoriti” vam pove, katero odstopanje od vas je bilo najbolj priljubljeno in koliko priljubljenih je prejelo
 • “Najbolj gledano odstopanje je …” pove, kateri od vaših odstopanj je prejel največ ogledov strani in koliko
 • »X priljubljenih je bilo podeljenih na vsakih 10 komentarjev« je število priljubljenih, ki ste jih prejeli za vsakih 10 komentarjev, ki ste jih dobili o svojem delu (v povprečju)
 • Vaša povprečna statistika nalaganja, vključno s tem, koliko dni preteče med predložitvami (v povprečju) in na dan v tednu, statistično
 • “Večina odstopanj je predložena v (kategorijo)” pove, v kateri kategoriji (Literatura, Grafika itd.) Ste največ uporabljali, ko ste delo oddali v DeviantART
 • Seznam povprečnih statističnih podatkov, vključno s povprečnimi komentarji, pogledi in priljubljenimi na odstopanje in na dan ter ogledi strani na dan.

Prosti uporabniki na DeviantART-u imajo na strani s statističnimi podatki samo zavihek Povzetek, medtem ko imajo plačani (Core) člani dostop do drugih zavihkov, ki dajejo podrobnejše informacije in statistike, vključno s grafikoni..

Tudi kot brezplačen uporabnik lahko za svoj povzetek izbirate med tremi možnostmi gledanja: Ves čas, lansko leto in zadnjih 6 mesecev. To je koristno za primerjavo splošne uspešnosti z zadnjo dejavnostjo.

Izvedite Google Analytics

DeviantART omogoča plačljivim uporabnikom (osrednjim članom), da v svoj profil dodajo kodo Google Analytics, da dobijo najboljše iz obeh svetov: analitika prometa na platformi in Google Analytics.

Premaknite kazalec na ime vašega računa v zgornji vrstici in odprl se bo spustni meni. Kliknite »Nastavitve«. Seznam javnih in osebnih nastavitev najdete na levi strani. Kliknite osebno -> Splošno in se nato pomaknite navzdol do polja Razne nastavitve; tik pred njim boste našli polje Google Analytics s poljem, na katerega boste prilepili ID sledenja GA.

Če ne veste, kako to storiti, kliknite »Kje najdem svojo sledilno številko?« povezava poleg polja za vnos.

Odvzem

Tukaj je bistvo tega članka!

 • Uporabite DeviantART, če je vaš blog o vizualijah, obrti, leposlovju, starševstvu in drugih vsebinah, ki jih lahko osebno ustvarite.
 • Prepričajte se, da uživate v življenju svoje skupnosti, saj so pristne interakcije uspešne pri DA.
 • Okoli vsebine, ki jo naložite, ustvarite skupnost navdušenih oboževalcev in se prepričajte, kako bodo lahko na svojem blogu več pridobili.
 • Izkoristite statistiko DeviantART in jih vključite v Google Analytics.

DeviantART je spregledana platforma, ki vam lahko pomaga pri nadaljnjem povečanju prometa na vašem spletnem mestu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me