Astra vs OceanWP WordPress Teme comparative: Care este cel mai bun?

Oferte WordPress

Astra și OceanWP sunt două dintre cele mai populare teme WordPress de pe piață.

Atât Astra cât și OceanWP oferă modele profesionale, multe opțiuni de personalizare și asistență pentru pluginuri WordPress terțe. Temele pot fi descărcate gratuit prin intermediul directorului oficial de teme WordPress (folosiți funcția de căutare pentru a le găsi), dar sunt disponibile extensii de plugin premium care extind funcționalitatea.

După cum am văzut în recenziile mele detaliate despre Astra și OceanWP, calitatea acestor teme este ridicată.

Întrebarea este: Cum se compară aceste teme populare WordPress între ele?

În acest articol, voi analiza punctele tari și punctele slabe ale Astra și OceanWP și voi vedea unde excelează fiecare temă.

Proiecte profesionale pre-construite

Una dintre cele mai notabile caracteristici ale Astra și OceanWP este includerea unor modele pre-realizate de înaltă calitate.

Astra își numește proiectele pre-făcute Starter Sites și OceanWP le numește demonstrații tematice.

În total, mai mult de 70 de modele disponibile pentru Astra – 35 dintre care pot fi descărcate gratuit.

Lista de proiectare a temelor Astra

OceanWP oferă 73 de modele pre-făcute, dar doar 13 sunt disponibile pentru utilizatorii liberi.

Designul poate fi subiectiv într-o măsură, dar, după părerea mea, calitatea desenelor disponibile cu Astra este puțin mai bună decât cele ale OceanWP și există o gamă mai largă de designuri..

De asemenea, Astra este recunoscută de Google ca fiind o temă WordPress pregătită pentru AMP. Un cadru HTML open-source, AMP (Accelerated Mobile Pages) vă ajută să creați pagini web ușor de încărcat rapid. Faptul că Google promovează designul pe site-ul său oficial AMP WordPress este o dovadă a calității codificării Astra.

Proiectări OceanWP

Calitatea designului contează, evident, pentru proprietarii site-urilor web, însă posibilitatea de a personaliza designul este la fel de importantă.

Atât Astra cât și OceanWP acceptă personalizatorul de teme WordPress, astfel încât să puteți face modificări în designul site-ului dvs. și să le previzualizați în timp real.

Fără îndoială, aceasta este o zonă în care OceanWP excelează.

OceanWP vă permite să personalizați mai multe zone ale designului dvs. și vă oferă un număr mai mare de setări pe care să le modificați. Comparativ, Astra se reduce.

Personalizatorul temei WordPress OceanWP

Este dificil să alegi un câștigător clar între Astra și OceanWP atunci când vine vorba de proiectare.

  • Calitatea proiectelor oferite de Astra este puțin mai bună.
  • Peste 70 de modele pre-făcute sunt disponibile în ambele teme. Cu toate acestea, OceanWP oferă doar 13 utilizatorilor gratuit.
  • OceanWP vă oferă mai multe opțiuni pentru personalizarea designului site-ului dvs. web.

În mod ideal, ar trebui să verificați modelele disponibile pentru Astra și OceanWP și să faceți o listă scurtă a celor care vă plac. Puteți apoi să le instalați pe un site de testare și să petreceți timp personalizându-le pentru a vedea dacă îndeplinesc cerințele dvs..

Câştigător: ÎNCĂRCARE

Caracteristici esențiale WordPress & Setări

Astra și OceanWP vin cu multe funcții integrate pentru a vă ajuta să construiți un site web modern.

Ambele teme au suport nativ pentru WooCommerce, optimizare pentru site-uri web cu încărcare rapidă, cod de marcare SEO-friendly și suport excelent pentru constructorii de pagini drag-and-drop.

Temele sunt, de asemenea, pregătite pentru traducere și au suport pentru limbi de la dreapta la stânga, precum araba, ebraica și persa.

Lista de caracteristici Astra

După cum vedeți, atunci când vine vorba de funcțiile esențiale WordPress, Astra și OceanWP au multe în comun.

Pe site-urile lor, însă, dezvoltatorii evidențiază diferite caracteristici.

Astra, de exemplu, subliniază că tema a fost creată cu cârlige și filtre în codul său pentru a ajuta dezvoltatorii să creeze site-uri web. De asemenea, ei subliniază că nu a fost folosit niciun jQuery în temă și necesită doar 50KB de resurse pentru încărcare.

Dezvoltatorii OceanWP se concentrează pe „Integrarea lor în piață WooCommerce Integration”. Aceasta include un popup nativ pentru coșul de cumpărături, o bară plutitoare pentru adăugarea în coș și o opțiune rapidă de vizualizare a produselor.

Motivele iubirii OceanWP

Când vine vorba de caracteristicile esențiale ale WordPress, este puțin de împărțit Astra și OceanWP. Cu toate acestea, OceanWP vă oferă mai mult control asupra site-ului și a designului site-ului.

Pagina principală pentru opțiunile temei Astra este într-adevăr doar o pagină de destinație care vă direcționează către personalizatorul de teme WordPress, extensiile de pluginuri care pot fi descărcate și link-uri web utile, precum zona de documentare Astra și grupul Facebook Astra.

Totul de pe această pagină este un link către altă parte, deoarece toate opțiunile de temă sunt gestionate prin intermediul personalizatorului de teme WordPress.

Pagina Opțiuni Astra

Sunt un mare fan al personalizatorului de teme WordPress, deoarece vă permite să efectuați modificări și să vedeți cum îți afectează site-ul în timp real (deși, așa cum am menționat în ultima secțiune, OceanWP are multe alte opțiuni de personalizare în acest domeniu).

Astra vă permite să vă personalizați site-ul dvs. – OceanWP o face mai bine.

Personalizatorul temelor WordPress în Astra

Spre deosebire de Astra, OceanWP are o zonă dedicată pentru setări de teme, în plus față de opțiunile din personalizatorul de teme WordPress, Ocean Extra trebuie activat pentru ca acestea să fie afișate, dar mai multe despre aceasta mai târziu).

În partea de sus a panoului principal cu temă puteți activa și dezactiva secțiunile disponibile în personalizator. Mai jos găsiți link-uri către setările comune ale site-ului din personalizator, cum ar fi încărcarea logo-ului și modificarea antetului.

O secțiune de integrări este disponibilă și în această zonă. Câmpurile API și ID de listă sunt disponibile pentru MailChimp atunci când activați tema – cu toate acestea, alte setări apar ca și când integrați extensiile de plugin OceanWP.

Caracteristici ale panoului tematic OceanWP

OceanWP are o pagină de bibliotecă pentru șabloanele pe care le-ați creat. Aceasta este o caracteristică pe care cred că majoritatea proprietarilor de site-uri o vor găsi utile.

Ce vă permite să faceți este să creați conținut și să îl salvați ca șablon. Puteți apoi să apelați șablonul în postări și pagini folosind un shortcode. De exemplu, puteți crea un șablon pentru newsletter-ul dvs. și îl puteți insera în postările de pe blog sau puteți crea un șablon care afișează informațiile de contact..

Un importator și exportator de setări tematice este disponibil în OceanWP. Această funcționalitate este disponibilă și în Astra printr-o extensie gratuită de plugin.

O altă pagină de setări pe care o veți găsi utilă în OceanWP este Scripturile & Panou stiluri. De aici, puteți dezactiva și activa JavaScript și CSS care sunt utilizate pentru a alimenta designul site-ului dvs. web.

Scripturi și stiluri OceanWP

Astra și OceanWP au ambele funcții care îi vor ajuta pe utilizatorii WordPress să creeze site-uri web. Există asistență fantastică pentru pluginuri ale unor terțe părți – de la WooCommerce la construitori de pagini drag and drop, cum ar fi Divi.

Când vine vorba de construirea unui site web WordPress modern, nu puteți greși nici o temă WordPress. Cu toate acestea, OceanWP oferă opțiuni de personalizare considerabil mai multe pentru site-ul dvs. web.

Câştigător: OceanWP

Extensii gratuite de plugin

Extensiile de plugin pot fi instalate pentru Astra și OceanWP pentru a adăuga funcționalitate pe site-ul dvs. web.

Există nouă extensii gratuite care sunt acceptate în mod activ în Astra, din cele 12 plugin-uri care au fost acceptate oficial când am publicat recenzia mea despre Astra la începutul acestui an..

Extensii de plug-uri gratuite Astra

Patru dintre extensiile de plugin gratuite sugerate au fost concepute special pentru Astra, iar trei dintre acestea, Import / Export Setări personalizatoare, Resetare personalizator Astra și Căutare personalizatoare îmbunătățesc personalizatorul temei.

Astra Bulk Edit poate fi utilizat pentru a modifica meta informațiile multor postări și pagini simultan și este ceva ce cred că majoritatea utilizatorilor Astra vor găsi utile.

În timp ce înțeleg necesitatea de a menține versiunea principală a Astra ușoară, deoarece aceste plugin-uri adaugă funcționalitate în partea din spate a site-ului dvs. web, cred că ar fi mai bine să le integrăm direct în temă, în loc să solicităm activarea suplimentară a pluginurilor..

Restul de cinci extensii gratuite de plugin nu sunt specific pentru Astra. Sunt concepute de Brainstorm Force, dezvoltatorii Astra, dar pluginurile au fost listate doar pentru a-i ajuta să își promoveze produsele.

Astra Widgets este un plugin gratuit care adaugă widget-uri pentru liste, adrese și profiluri de social media. În ciuda numelui său, acesta poate fi utilizat cu orice temă WordPress – la fel ca fonturile personalizate, fonturile tipkit personalizate, managerul de bare laterale și completările finale pentru Gutenberg.

Astra Bulk Edit

După ce OceanWP a fost activat pe site-ul dvs. web, veți vedea un mesaj care vă recomandă să instalați Elementor, Ocean Extra și WPForms.

Fiți conștienți că Ocean Extra nu este doar un plugin recomandat – este necesar. Dacă Ocean Extra nu este activat, nu veți putea rula asistentul de configurare OceanWP sau accesa panoul principal de control al temei. Pluginul adaugă de asemenea căsuțe meta, un importator și exportator și alte opțiuni.

Este puțin ciudat că au setat-o ​​astfel. Toate aceste funcționalități ar trebui să fie integrate în tema principală.

Pluginele recomandate de OceanWP

Pagina de extensii oficiale pentru OceanWP listează 21 de plugin-uri. Opt dintre acestea sunt marcate drept gratuite, dar, deoarece funcționalitatea Ocean Demo Import este acum în OceanWP Extra și, deoarece acest plugin este necesar, am rămas cu șase extensii suplimentare gratuite.

Stick Anything vă permite să lipiți orice pe o pagină, Modal Window poate fi utilizat pentru a adăuga ferestre modale, iar Posters Slider poate fi utilizat pentru a evidenția postările dvs. de blog într-un glisor.

Celelalte extensii gratuite ale pluginului sunt plugin-ul de administrare a barei laterale Custom Sidebar și plugin-urile de partajare a rețelelor de socializare Partajare de produse și partajare socială.

Ca și în cazul Astra, cred că cea mai mare parte a funcționalității din aceste extensii gratuite de plugin ar putea fi integrate în tema principală și activate și dezactivate din panoul de opțiuni pentru tema principală..

Ocean Posts Slider

Când vine vorba de extensii gratuite de plugin, nici Astra, nici OceanWP nu ies în fața câștigătorilor.

Ambele teme promovează pluginuri care adaugă funcționalități utile care ar trebui, probabil, să fie integrate în tema principală. Astra promovează, de asemenea, pluginuri pe care le-a dezvoltat, care nu au fost concepute special pentru temă.

Câştigător: ÎNCĂRCARE

Cum se compară versiunile gratuite?

Versiunile gratuite ale Astra și OceanWP trebuie să fie instalate de toată lumea – inclusiv de cei care achiziționează extensii premium. Acesta este motivul pentru care versiunile gratuite disponibile pe WordPress.org sunt uneori denumite versiunile „de bază”.

Pentru mulți utilizatori WordPress, versiunea principală este tot ceea ce vor folosi, deoarece nu au bugetul sau nu doresc să achiziționeze actualizări de extensie premium. Deci, cum se compară versiunile gratuite ale Astra și OceanWP?

După cum am văzut deja, ambele teme WordPress împărtășesc o mulțime de aceleași funcții, cum ar fi paginile cu încărcare rapidă, asistența WooCommerce și asistența pentru personalizatorul de teme WordPress.

Ambele teme vin și cu o selecție de modele pre-făcute gratuit.

Cred că calitatea desenelor pre-făcute disponibile pentru ambele teme este excelentă – deși Astra o reduce ușor pentru mine.

Din punct de vedere divers, Astra este fără îndoială înainte, deoarece oferă 35 de demo-uri cu temă gratuite, comparativ cu cele 13 demo-uri cu temă gratuite disponibile cu OceanWP. Cu toate acestea, OceanWP vă oferă multe alte opțiuni în cadrul personalizatorului de teme WordPress.

OceanWP se află în spatele Astrei în câteva zone.

Procesul de instalare al OceanWP, de exemplu, trebuie revizuit de dezvoltatori. În acest moment, după activarea OceanWP este afișat un mesaj care afirmă că Ocean Extra este un plugin recomandat.

Acest lucru sugerează că pluginul este opțional, dar dacă un utilizator nu instalează pluginul, acesta nu poate trece prin asistentul de configurare, să importe demo-uri tematice sau să acceseze panoul de opțiuni tematice. Toate acestea sunt esențiale pentru utilizarea temei.

O problemă mai mare este modul în care sunt configurate demo-urile cu tema OceanWP. După cum am menționat, OceanWP oferă 13 demonstrații tematice gratuite, în timp ce Astra oferă 35 de modele gratuite.

Problema cu OceanWP este că toate temele sale gratuite necesită utilizarea a cel puțin unei extensii premium pentru a funcționa corect. Fără ele, aspectele cheie ale desenelor nu lipsesc.

Plugin-uri necesare pentru teme gratuite OceanWP

Numărul de opțiuni disponibile în zona de personalizare a temelor WordPress din OceanWP este impresionant, însă implementarea sistemului de demonstrații tematice este fundamental defectată. Dacă doriți să utilizați un design gratuit OceanWP, trebuie să achiziționați extensiile premium necesare pentru acesta sau să vă mulțumiți cu utilizarea designului cu caracteristici lipsă.

Din cauza acestor probleme, cred că Astra este o alegere mai bună pentru utilizatorii liberi.

Câştigător: ASTRA

Module de plugin-uri premium & Extensii

Până acum, ne-am concentrat pe ceea ce este disponibil în versiunile de bază ale Astra și OceanWP. Aceste versiuni sunt descărcate gratuit și sunt, prin urmare, mai susceptibile de a fi utilizate de mai mulți utilizatori WordPress.

Cu toate acestea, este important să ne amintim că atât Astra cât și OceanWP sunt produse freemium, iar dezvoltatorii se bazează pe vânzarea de extensii de plugin premium pentru a rămâne în afaceri.

Prin actualizarea la Astra Pro sau Pachetul de extensie de bază al OceanWP, puteți debloca întregul potențial al acestor teme accesând toate demo-urile cu teme premium și extensiile de plugin premium..

Să aruncăm o privire mai atentă asupra extensiilor premium disponibile pentru Astra și OceanWP.

18 module sunt disponibile în Astra Pro. Nu există nicio opțiune de a le achiziționa separat. În schimb, toate modulele sunt deblocate atunci când achiziționați o licență pentru Astra Pro.

Lista de caracteristici Astra Pro

Modulele disponibile în Astra Pro sunt Colors & Fundal, tipografie, spațiere, Blog Pro, antet mobil, secțiuni antet, meniu Nav, antet adeziv, anteturi de pagină, machete personalizate, machete de site, widgeturi de subsol, defilați în sus, WooCommerce, descărcare simplă digitală, LearnDash, LifterLMS și etichetă albă.

După cum puteți vedea, Astra Pro îmbunătățește foarte mult tema adăugând multe alte opțiuni de design și setări de personalizare personalizatorului de teme WordPress – setări care sunt greșite în versiunea gratuită a Astra.

Module precum Blog Pro, machete personalizate, machete de site și anteturi de pagină deschid multe posibilități pentru a crea machete unice de site.

Versiunea pro Astra are câteva module utile pentru agenții și companii de proiectare web. Etichetarea albă poate fi utilizată pentru a rebrand Astra ca creație proprie, iar module precum WooCommerce, Easy Digital Downloads, LearnDash și LifterLMS ajută la integrarea Astra cu plugin-uri și servicii terțe..

Blog Pro pentru Astra

În total, 13 extensii de plugin premium sunt disponibile pentru OceanWP. Acestea pot fi cumpărate separat sau sub formă de pachet.

Extensiile premium sunt Full Screen, Cookie Notice, Popup Login, Instagram, White Label, Portofoliu, Woo Popup, Sticker Footer, Ocean Hooks, Elementor Widgets, Panou lateral, Sticker Header and Footer Callout.

Lista de extensii OceanWP Premium

O serie de extensii premium OceanWP vă ajută să vă ajustați aspectul site-ului. Aceasta include Sticker Footer, Footer Callout, Panou lateral și Header Sticky. La fel ca în cazul Astra, există o extensie pentru etichetarea albă.

Există, de asemenea, o extensie de portofoliu care este foarte personalizabilă. Puteți adăuga portofolii create utilizând coduri scurte și puteți ajusta designul în personalizatorul de teme WordPress.

Unele extensii premium OceanWP sunt utile, dar nu sunt prea specifice temei în sine. De exemplu, avizul cookie și plugin-uri WordPress WordPress. Funcționează bine, dar există multe alternative pe WordPress.org.

Una dintre cele mai bune extensii integrează zeci de widgeturi Elementor suplimentare care vă pot ajuta să îmbunătățiți aspectul conținutului. OceanWP funcționează bine cu alți constructori de pagini drag-and-drop, dar nu este de mirare că este inclusă o extensie de plugin Elementor, având în vedere că dezvoltatorii recomandă Elementor în timpul procesului de instalare..

Codul scurt al portofoliului OceanWP

Dacă comparați modulele premium și extensiile disponibile pentru Astra și OceanWP în mod similar, cred că Astra Pro oferă mai multe, deoarece pluginurile sunt mai specifice pentru Astra.

În unele moduri, este nedrept să spunem că Astra Pro este mai bun, deoarece modulele din Astra Pro abordează lipsa opțiunilor de personalizare din versiunea gratuită. Cu toate acestea, dacă OceanWP câștigă bătălia dintre cele mai bune funcții și setări, trebuie să oferim Astra Pro conduce pentru extensii de plugin premium.

Câştigător: ASTRA

Costul utilizării Astra & OceanWP

Astra și OceanWP pot fi utilizate în mod gratuit, dar, dacă optați pentru versiunile gratuite ale acestor teme, nu veți putea accesa toate demo-urile tematice. Multe funcții și setări utile care se găsesc în modulele și extensiile premium nu vor lipsi.

În timp ce pot înțelege de ce atât de mulți proprietari de site-uri web rămân cu versiunile gratuite ale Astra și OceanWP, aș încuraja toată lumea să acorde o oarecare considerație versiunilor premium, deoarece acestea sunt la un preț rezonabil..

Astra Pro comercializează vânzări de la doar 59 USD. Acest lucru vă oferă acces la toate modulele Astra Pro și asistență premium și actualizări pentru un număr nelimitat de site-uri web pentru un an.

Dacă săriți la pachetul lor mini agenție pentru 169 USD, vi se va acorda acces la toate cele 70 de demo-uri cu tema site-urilor de starter, pluginul lor de portofoliu și alegerea fie pentru Ultimate Addons pentru Beaver Builder, fie pentru Ultimate Addons pentru Elementor. Un pachet de agenții este de asemenea disponibil la 249 USD care vă oferă acces la mai multe pluginuri premium de la Brainstorm Force.

Toate planurile vin cu o garanție de returnare de 14 zile.

Prețuri Astro Pro

Spre deosebire de Astra, dezvoltatorii OceanWP oferă utilizatorilor opțiunea de a achiziționa extensii premium individual. Toate extensiile OceanWP premium au un preț sensibil de 9,99 dolari pe an, dar nu am nici o îndoială că majoritatea oamenilor vor opta pentru pachetul OceanWP Core Extensions Bundle, deoarece oferă o valoare mai bună pentru bani.

Toate planurile de pachete oferă aceleași caracteristici: veți primi 12 luni de asistență și actualizări, acces la toate extensiile de plugin premium și acces la demo-urile lor cu temă premium..

O licență unică comercializează cu vânzare la doar 39 USD, o licență cu trei site-uri costă 79 USD, iar o licență nelimitată revinde la 129 USD.

O garanție de returnare de 14 zile este oferită cu toate planurile.

Prețul pachetului pentru extensiile de bază OceanWP

Planurile premium pentru Astra și OceanWP oferă atât valoare.

Când achiziționați o licență Astra Pro, primiți asistență și actualizări pentru un număr nelimitat de site-uri web. Cu toate acestea, trebuie să faceți upgrade la planurile la prețuri mai mari pentru a avea acces la toate demo-urile tematice și plugin-urile bonus de la Brainstorm Force.

În schimb, achiziționarea unui plan OceanWP vă oferă acces la toate designurile tematice premium și extensiile de plugin – deși trebuie să cheltuiți mai mulți bani pentru a obține suport și actualizări pentru site-uri web suplimentare.

La 39 de dolari pentru o singură licență, OceanWP are punctul de preț mai mic, iar acest plan deblochează toate caracteristicile temei. Cu toate acestea, agențiile și companiile de web design se pot orienta către Astra Pro, deoarece nu există nicio restricție în ceea ce privește utilizarea.

Câştigător: ÎNCĂRCARE

Gânduri finale

Ambele teme au multe caracteristici excelente și au opțiuni de upgrade accesibile.

Deoarece demo-urile gratuite ale OceanWP necesită extensii de plugin premium pentru a funcționa corect, cred că Astra este opțiunea gratuită mai bună. Mai multe demonstrații tematice vă sunt puse la dispoziție și pentru dvs. Aceste critici nu sunt valabile dacă faceți upgrade la pachetul de extensii core OceanWP, cu toate că toate pluginurile și desenele premium sunt deblocate..

În mod similar, versiunea gratuită a OceanWP vă oferă multe mai multe opțiuni de personalizare decât Astra, astfel încât, dacă personalizarea temelor este importantă pentru dvs., OceanWP poate fi cea mai bună alegere pentru dvs. Din nou, aceste critici nu sunt la fel de relevante dacă intenționați să faceți upgrade la Astra Pro, deoarece adaugă sute de opțiuni suplimentare de design și aspect..

Adevărul este că, pentru majoritatea utilizatorilor WordPress, este dificil să separe Astra și OceanWP.

Recomandarea mea este să instalați și să testați amănunțit ambele teme pentru a vedea de la prima vedere ce oferă aceste teme.

Vă rugăm să consultați recenzia mea completă despre Astra și OceanWP pentru o analiză mai detaliată a acestor teme WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me