Chatbot za vaše podjetje: Chatfuel, Verloop, Veliko klepeta in Gupshup v primerjavi

Zahvaljujoč uglednim imenom, kot sta SIRI in Cortana, so se mnogi od nas seznanili s tem, kako je videti, kako komunicirati s stroji. V zadnjem letu smo opazili porast Chatbota na veliko večji pomen. Chatboti so večinoma avtomatizirani skripti, ki odgovarjajo na poizvedbe.

Vzemimo za primer CNN-jev Facebook Chatbot.

Ko na Facebooku pošljete CNN, vas pozdravi skript dobrodošlice, ki vas vabi, da Chatbota vprašate o dogajanju. Ko nekaj vtipkate, Chatbot izvleče povezane novice za zahtevano temo, ki so bile objavljene na CNN.

To doda novo dimenzijo zmogljivosti CNN-ja v prostoru družbenih medijev, kar zadeva uporabo, interakcijo in hitrost.

CNN Chatbot v akciji.

V tem trenutku boste verjetno že razmišljali o milijonu in eni možnosti, ki bi jih to lahko odprlo za vas in vaše podjetje. Hiter odziv strank – da; Samodejni postopki – preverite; boste morda celo dobili Chatbota, ki vam bo pomagal prodati svoje izdelke – hudiča, DA!

Toda le sekundo, preden ste zbežali in začeli udarjati po Googlu. Najprej razmislite o tem:

Kakšen je cilj vašega Chatbota?

Chatboti so danes zelo vsestranski in lahko naredijo karkoli. Nekateri so pravzaprav tako dobri, da se lahko sami učijo in povečajo svoje sposobnosti. Toda z veliko funkcionalnostjo pride do večjih težav (in pogosto višje cene).

Upoštevajte osnovno predpostavko, da imate Chatbot, in to, da deluje kot podporna enota pri vašem podjetju. Chatbot je tu zato, da pomaga vašim strankam, vam nudi hitrejšo podporo, večjo prilagoditev ali povečuje doseg..

Najboljši del te podporne vloge je, da močno poveča vaše podjetje. Chatbot se bo lahko odzval na več strank hkrati in kadar koli v dnevu.

Potem ko smo vam to zamislili, si oglejmo štiri priljubljene Chatbote in njihove ponudnike. Z vami bomo delili nekaj osnovnih informacij, pa tudi, na katerih področjih se vsak od teh Chatbotov najbolje uporablja.

1. Klepetanje

Glej Chatfuel v akciji

Hit sporočilo na Facebook strani Tech Crunch.

2. Verloop

Spletna stran: manychat.com / Cena: Freemium

ManyChat je po naravi zelo podoben Chatfuelu, čeprav nekoliko bolj podrobno. Na voljo je izredno osnovna vadnica, ki vas vodi skozi nastavitev dobrodošlicega. Na voljo je brezplačno, vendar omejuje število določenih funkcij, razen če je nadgrajeno na različico PRO. Cene se nato zmanjšajo po številu aktivnih uporabnikov, za katere pričakujete, da bodo kos mesečno, od 5 USD na mesec za 500 podjemnikov.

Kako deluje

Osnovna funkcionalnost bot je tukaj podobna kot pri drugih podobnih, v katerih se opira na vnaprej nastavljena sporočila. Nato se uporabnikom predstavijo po zaporedjih, ki jih vnaprej določite vi. Dobra točka je, da obstaja več osnovnih predlog za sporočila in zaporedja, ki vas vodijo naprej.

ManyChatManyChat ima lep in čist vmesnikManyChatVsebuje tudi nekaj preprostih vnaprej določenih sporočil, ki jih lahko uporabite kot vodnik

Kaj še lahko naredi ManyChat?

Za večino poslovnih strani je to področje, na katerem bi verjetno zasijal ManyChat. Kot orodje za podporo podjetju ManyChat ponuja orodja za rast, ki vam pomagajo pri ustvarjanju in pridobivanju potencialnih strank.

Namesto da se zanašate na samo standardno pozdravno sporočilo, lahko uporabite ta orodja, da segmentirate svoje uporabnike in jim ponudite ustreznejše informacije že od samega začetka. Vsako orodje za rast, ki ga ustvarite in uvedete, je mogoče tudi posamično spremljati, če želite videti, kako uspešni so.

Za vnaprej načrtovanje bot prihaja tudi z zaporedjem sporočil. ManyChat naredi ta korak še naprej, saj omogoča samodejno objavljanje sporočil z drugih kanalov, vključno z YouTubom in Twitterjem.

Ena zanimivost ManyChat-a je “Live Chat”, ki vam omogoča, da natančno vidite, kako občinstvo deluje z različnimi zaporedji, ki ste jih nastavili. Vsebuje tudi slike profila in nekatere druge informacije, ki jih Facebook daje na voljo.

ManyChat je še en priljubljen Chatbot, ki je enostaven za uporabo. Hitro je mogoče nastaviti in povezati do svoje strani ter omogoča dober vpogled v informacije, tako da lahko preprosto optimizirate svojega bot.

Podpora:

ManyChat deluje na standardnem sistemu znanja kot prva vrstica podpore. Če najdete tisto, kar iščete, se vrne v sistem za izdajo vozovnic, prek katerega pošljete zahtevo. Odzivi lahko trajajo do tri dni, potem pa se lahko sporočila razrešijo, ko se sporočila vračajo naprej in nazaj.

  • Dober potencial za ustvarjanje svinca
  • Potrebno je nič kodiranja
  • Ni možnosti za maloprodajno integracijo
  • Ne deluje dobro s Chromom

Oglejte si ManyChat v akciji

Hit sporočilo na Facebook strani ManyChat.

4. Gupshup

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me