23 Pametni načini za unovčenje spletnega dnevnika

TL; DR

Ta objava prikazuje nekaj boljših idej, ki jih lahko uporabite danes, da začnete zaslužiti svoj blog in zaslužiti na svojem spletnem mestu.

Zame je lepota spletnega poslovanja ta, da lahko z internetno povezavo 1) preživljaš kjer koli in 2) dohodka nimaš..

Blogger Pardeep Goyal je v prvih treh mesecih ustvaril 60.000 rupij. Lindsay in Bjork iz podjetja Pinch of Yum sta aprila 2015 zaslužila nekaj več kot 25.000 dolarjev. V istem mesecu je Pat Flynn iz podjetja Smart Passive Income zaslužil 86.371,99 USD, Harsh Agrawal iz podjetja Shout Me Loud 11.796 dolarjev, Matthew Woodward pa 26.283,41 dolarja.

Kljub temu se mnogi borijo, da bi denar zaslužili na spletu in zaslužili za to.

Tako je Jerry sestavil odličen vodič o tem, kako zaslužiti z bloganjem denarja, vključno s tem, kako začeti blog, izbrati nišo in privabiti nanjo promet.

Za dopolnitev Jerryjevega vodnika vas bo ta članek naučil 23 načinov za zaslužek v tem prometu. Tako kot je pomembno, da razpršite svoje naložbe, je pomembna tudi razpršitev prihodkov.

To je tako, če se katera koli dohodkovna toka odpravi na jug, boste morali drugi spet padati.

Poleg tega kdo ni mogel porabiti malo (ali veliko) več denarja?

Začnimo:

1. Napišite e-knjigo

Prodaja e-knjige je klasična tehnika monetizacije bloga.

E-knjige ponujajo tono ugodnosti:

 • Če jih želite ustvariti, potrebujete le znanje, ki ga že imate
 • Plačane e-knjige gradijo vašo avtoriteto kot strokovnjak
 • Lahko jih prodajate na več platformah (kot sta Amazon in Payhip)
 • Lahko postanejo odlični viri pasivnega dohodka
 • Učinkovito lahko dopolnijo vaš prodajni tok kot ponudbe nižje vrednosti

Mnogi strokovnjaki so si začeli ustvarjati ime z e-knjigo. Remit Sethi, ustanovitelj podjetja I Will Teach You To Be Rich in eden najpomembnejših strokovnjakov za spletno poslovanje, je prodal svojo prvo knjigo za 4,95 USD.

Ime je bilo naslovljeno “Vodnik Ramita o brcanju ritkov iz leta 2007”.

Slika 1 E-knjiga 1

Ta e-knjiga je privedla do prodajalca New York Timesa za najboljšega prodajalca in 14 različnih premium izdelkov, ki so ga naredili za zelo bogato osebo – vsi v celoti na spletu in predvsem prodani na svojem blogu.

Sledi postopek za pisanje e-knjig:

 1. Izberite temo. Pišite o nečem, kar se vaše občinstvo želi naučiti, vendar se ga ne morete naučiti v enem samem postu. Mnogi so pripravljeni plačati za vse na enem mestu teh informacij.
 2. Ustvari oris. To bo pomagalo organizirati vaše ideje med pisanjem.
 3. Vsak dan blokirajte čas za pisanje. Ne bodite oseba, ki zažene e-knjigo in je nikoli ne dokonča. Vsak dan blokirajte eno uro, dve uri, 15 minut – ni pomembno, kako dolgo. Samo napiši.
 4. Prenesite ga v lepo predlogo e-knjige. Tukaj je nekaj iz HubSpota.
 5. Oblikujte platnico (uporabljam Canvo) ali plačate nekomu, da to stori (Fiverr).
 6. Fotografirajte svojo platnico na sliko 3D e-knjige. Pat Flynn je pripravila odličen video o tem, kako to storiti.

Končal si! Zdaj jo promovirajte v svojo srčno vsebino.

2. Ustvari tečaj

Naslednji logični korak za večino blogerjev je ustvarjanje tečaja.

Čeprav na svojem blogu verjetno ponujate tono brezplačne vrednosti, lahko tečaj prihrani vaše povsem nove ravni.

Ne mislite, da bodo ljudje plačali za to znanje? Pomisli še enkrat.

Tukaj je 5 razlogov, zakaj bi ljudje kupili vaš tečaj:

 1. Želijo si rezultatov, ki jih uči vaš blog, vendar hitreje.
 2. Želijo si informacije o bonusu, ki jih ne ponujate na spletnem dnevniku.
 3. Želijo, da bi jih skozi postopek držali za roko.
 4. Želijo si več dostopa do vas bodisi prek e-pošte, telefonskih pogovorov ali ekskluzivnih spletnih seminarjev.
 5. Zaupajo vam dovolj (prek brezplačne vrednosti, ki jo navedete na svojem blogu) za nakup tečaja in veste, da bodo verjetno zaslužili svoj denar.

Tu je kratka smernica za ustvarjanje tečajev:

Prepričajte se, da ste informacije embalaža skupaj izstopa nad vsebino spletnega dnevnika. To je končni razlog, da bodo od vas kupili tečaj. Dobijo še večjo vrednost, kot jo lahko dobijo v vašem blogu.

Začrtajte jim logične korake za dosego svojih ciljev. Običajno so razdeljeni na “module”. Vsak modul vsebuje kratek uvod, osnovne informacije in način, kako učencem pomagati pri ukrepanju.

Če jih želite spodbuditi, ustvarite naložene akcijske liste, ki natančno opisujejo, kaj bi morali narediti, da dokončajo ta modul.

Vključite video. Večina spletnih tečajev vključuje inštruktorja, ki govori pred kamero. Če vam to ni všeč, posnemite glas in za prikaz informacij uporabite diapozitive.

Vaši učenci bodo informacije dobili na dva načina: ustno in vizualno. To jim bo pomagalo ohraniti informacije, doseči boljše rezultate iz tečaja in jih napotiti na več ljudi.

Preizkusite te storitve za gostovanje v tečaju: 

 • Fedora
 • Udemy

3. V svojih objavah promovirajte partnerske izdelke

Če že razpravljate in priporočate izdelke in storitve svoji publiki, zakaj ne bi zaslužili nekaj denarja od ljudi, ki jih navajate?

Svoje bralce ne stane nič in zaslužiš provizijo, kadar kdo od njih kupi izdelek.

Podružnično trženje je lahko odličen vir zaslužka za malo dodatnega dela. Oglejte si te ideje za vključitev partnerske prodaje v svoj prihodek:

Ideja št. 1: Poiščite priložnosti v trenutni vsebini

Najprej preglejte članke, ki ste jih že objavili, in poiščite izdelke ali storitve, ki ste jih omenili. Ko jih najdete, preprosto pojdite na vsako spletno mesto in poiščite stran »Pridružena podjetja«.

Nato sledite navodilom, da postanete pridruženi član. Ko ga enkrat uporabite, boste na koncu vsakega URL-ja navadno dobili edinstven ID sledenja.

Ko obiskovalec klikne ta URL z vašim ID-jem in kupi izdelek, boste zaslužili denar.

Ideja št. 2: Poiščite priložnosti v izdelkih / storitvah, ki jih uporabljate

Sestavite seznam vseh izdelkov in storitev, ki jih uporabljate. Uporabljam veliko spletne programske opreme, ki se nanaša na moje poslovanje. To so lahko velike priložnosti za partnerske prihodke.

Ker za te še nimate vsebine, jih boste morali ustvariti. Tukaj je tisto, kar predlagam:

 1. Zapišite, kako uporabljate izdelek ali storitev. Ali pomaga racionalizirati vaše delo? Vam pomaga SEO? Ali vam pomaga, da se obrnete na vplivne blogerje?
 2. Ustvarite vadnico za objavo spletnega dnevnika, ki uči svojo publiko, kako doseči enake rezultate z uporabo tega izdelka ali storitve.
 3. Povezava do izdelka ali storitve in dodajte svoj edinstven ID za sledenje.
 4. Promovirajte to objavo svojim občinstvom, v družabnih medijih in vseh spletnih središčih, napolnjenih z ljudmi, ki bi si želeli enakih rezultatov.

Ljudje učite koristne brezplačne informacije in denar dobite v zameno.

Ideja št. 3: Poiščite priložnosti v izdelku / storitvah, ki jih želite uporabiti

Želite uporabiti določen izdelek, vendar si ga ne morete privoščiti? Kaj pa, če bi lahko denar vrnili v razmeroma kratkem času?

Če ima izdelek povezan program, je to resnična možnost.

Najprej naredite seznam izdelkov / storitev, ki jih želite uporabiti. Nato pojdite na njihova spletna mesta in preverite, ali imajo partnerski program.

V nasprotnem primeru kupite izdelek in se prijavite. Nato ga uporabite, ustvarite študijo primera / vadnico in objavo promovirajte med občinstvom, kot ste ga prej.

Te objave lahko ostanejo aktivne dlje časa, kar vam prinaša pasivni dohodek za življenjsko dobo vsakega članka.

4. Promovirajte partnerske izdelke v samodejnem e-poštnem sporočilu

E-pošta je močno orodje za trženje. Je eden redkih kanalov, ki ga ljudje vsak dan preverjajo in so pripravljeni prodati.

Samodejni odzivnik e-pošte je samodejno zaporedje e-poštnih sporočil, ki jih ljudje pošljejo, ko se naročijo na vaš seznam e-poštnih sporočil.

Tu sta moji dve najljubši storitvi:

 1. AWeber
 2. MailChimp

Oboje vam omogoča, da nastavite samodejni odzivnik.

Tako kot promocija partnerskih izdelkov na vašem spletnem dnevniku, lahko tudi promocija teh izdelkov v e-poštnem sporočilu za vas ustvari pasivni dohodek.

Lahko jih promovirate neposredno v e-poštnih sporočilih ali ustvarite vaje za objavo na spletnem dnevniku in jih promovirate. Kakor koli že, obstaja priložnost za gotovino.

Tukaj je tisto, kar predlagam pri vašem samodejnem odgovorniku:

 • Začnite svojih prvih nekaj e-poštnih sporočil s koristno vsebino, ki ne prodaja ničesar. Tako boste lahko vzpostavili zaupanje z novimi naročniki.
 • Škropite po e-poštnih sporočilih za vzpostavljanje odnosov, kot bi vprašali svoje naročnike, če jim lahko pomagate pri čem. To bo tudi vzpostavilo zaupanje in zmanjšalo odjave.
 • Pri promociji izdelka se osredotočite na rezultate, ki jih lahko dobijo, in ne na sam izdelek. Če ste z uporabo dosegli rezultate, jih natančno pojasnite. Tako boste prodajo opravili za vas.

5. Prodaja promocije po e-pošti

Če imate velik seznam e-poštnih sporočil, je to promet, ki ga lahko vklopite kadarkoli želite. Prav tako je popolnoma pod vašim nadzorom.

V svoj e-poštni seznam lahko v zameno za plačilo ponudite promocijo vsebine drugih ljudi. To zahteva malo dodatnega napora in lahko filtrirate vsebino, ki jo oglašujete, in tako zagotovite, da je vrhunska.

Tu je podobna promocija, ki jo ponuja Matthew Woodward:

Matthew Woodward

Sporočite svojim naročnikom, da lahko oglašujete objave drugih ljudi. Ohranjajte politiko preglednosti.

Če se odločite za napredovanje s tem, ustvarite stran na svojem blogu, v kateri boste razložili storitev, koliko stane in prometa, ki ga lahko pričakujejo.

Ljudje, ki obiščejo vaš blog, bodo vedeli, da je to možnost, ko potrebujejo hiter promet.

6. Zaženite storitev spletnega poučevanja

Treniranje katere koli vrste je lahko izredno donosno.

Jon Morrow, eden najboljših blogerjev tam, pravi, da lahko celo novinec bloger zaračuna 90 $ / uro za storitev telefonskega treniranja. In pomagal je na tisoče blogerjev!

Telefonsko usposabljanje ponuja kup prednosti:

 • Z učenci lahko ustvarite intimno vez. To lahko traja celo življenje in pritegne dosledno novo podjetje za vas.
 • Pomaga vam graditi ugled kot avtoriteta.
 • Začnete razumeti najgloblje, najgloblje potrebe in frustracije občinstva. Te informacije tržijo zlato za druge izdelke, ki jih ustvarite in prodajate.
 • Kadar koli želite, lahko storitev nehate ponujati ali še naprej ponujati.
 • Ko boste postali boljši in bolj znani, lahko zvišate cene, hkrati pa ponujate enako natančno storitev.

Če želite ponuditi telefonsko usposabljanje, preprosto povejte, da se boste z njimi uro utapljali po telefonu in jim pomagali pri morebitnih težavah.

Če vas zanima, pošljite svojim potencialnim študentom vprašalnik. Ta vprašalnik bi moral izločiti njihove največje bolečinske točke. Ko vam ga vrnejo, določite čas za pogovor.

V času med takratnim in telefonskim klicem raziščite njihove bolečinske točke in natančno ugotovite, kako novim učencem pomagati, da jih rešijo. Najhuje, kar lahko storite, je, da zapravite njihov čas in denar na klic.

Ko boste prisluhnili klicu, preprosto preglejte vse, kar bi morali storiti, da premagate težave. Nato jim dajte ukrepe, ki jih morajo izvesti. Potem jim lahko celo pošljete ločen dokument.

Na koncu vprašajte, ali bi radi vzpostavili nov klic, da bi ugotovili, kako delujejo, in jih, če želijo, premaknili na naslednjo stopnjo.

Nato jih fakturirajte.

7. Ponudite storitev svetovanja za vas

Storitev, ki je narejena za vas, je podobna storitvi trenerja. Svojim strankam osebno pomagate rešiti težavo (ali več težav).

Razen da namesto njih izvajajo dejanja, ki vam jih predpišejo, izvedete ta dejanja zanje.

V nekaterih panogah to ne deluje, kot je osebni trening. Zagotovo pa lahko deluje v spletnem trženju, spletnem oblikovanju in vseh drugih nišah, kjer ni pomembno, kdo dela.

Ker opravljate delo, lahko za storitev, ki je narejena za vas, zaračunate veliko več kot telefonsko izobraževanje. Z njimi boste najverjetneje delali tudi dlje časa, zato so mesečna zadrževalna sredstva (plačila) pogosta.

Storitve, ki so narejene za vas, lahko znašajo od 100 do 10 USD na mesec do 10.000 USD na mesec. Odvisno je od tega, kako dragocena je vaša storitev in koliko avtoritete imate v prostoru. In tudi, kako velik je proračun vaše stranke.

Ni treba posebej poudarjati, da lahko s tem hitro povečate svoj prihodek in ga vzdržite.

8. Namestite območje članstva

Področja članstva so lahko odličen vir pasivnega dohodka.

Vse, kar morate storiti, je, da zaprete premium vsebino za pregrado za članstvo in že ste pripravljeni. Nato se odločite, ali bodo ljudje plačevali enkratno ali mesečno ponavljajočo se pristojbino.

Tukaj je nekaj storitev, ki jih lahko uporabite:

 • OptimizePress
 • s2Član
 • Članica

Eden od padcev področij članstva je, da jih je običajno treba vzdrževati in posodabljati, da bodo ljudje sodelovali (in plačevali).

Če nimate časa, da to storite sami, lahko nekaj svojega prihodka uporabite za najem nekoga, ki bi to storil namesto vas.

9. Zaženite zasebni forum

Zasebni forum je podoben območju članstva.

To je samo plačana skupnost, ki je na voljo samo izključnim članom.

Na primer, StackThatMoney je priljubljen forum premium oglaševalskih partnerjev. Zaračunajo 99 USD / mesec.

STM

Običajno je forum manj vreden kot območje članstva, saj večinoma temelji na vsebini, ki jo ustvari uporabnik. In večina področij članstva vsebuje tudi forume.

Za vodenje plačanega foruma morate običajno plačati manj, hkrati pa izvajate tudi manj vzdrževanja kot območje članstva.

10. Ankete gostiteljev z drugih podjetij / spletnih mest

Nekatera podjetja vam bodo plačala za gostovanje anket na vašem spletnem mestu.

Dobijo dragocene trženjske informacije, vi pa nekaj rezervnega denarja.

Preprosto v Googlu poiščite podjetja v svoji niši in preverite, ali ponujajo plačni program za anketiranje.

11. Namestite trgovino za e-trgovino

Trgovine za e-trgovino so povsem podobne Amazonu. Zberejo ogromno količino izdelkov, ki jih lahko ljudje kupijo prek spleta.

Če imate blog, natančneje WordPress, lahko trgovino za e-trgovino namestite neposredno na vaše obstoječe spletno mesto.

Te trgovine lahko prodajo svoje izdelke, kjer prejmete celotni prihodek, ali pa jih sestavljajo pridruženi izdelki (ali oboje).

Naslednji vtičniki vam lahko pomagajo namestiti trgovino za e-trgovino na vaše spletno mesto WordPress:

 • WP e-trgovina
 • WooCommerce
 • Jigoshop

12. Ustvarite in prodajajte svoj fizični izdelek

Večina blogerjev ne razmišlja o ustvarjanju in prodaji lastnega fizičnega izdelka, vendar je to možnost.

Ste si kdaj želeli postati izumitelj? Tu je vaša priložnost.

Moč je v publiki, ki jo imate. Če imate občinstvo, ki vas posluša, lahko prodate skoraj vse, ker zaupajo vaši presoji in strokovnemu mnenju.

Recimo, da ste bloger o hrani in ste izumili nov kuhinjski artikel, zaradi katerega je rezanje jabolk dvostopenjski postopek. Lahko ga dobite zasnovan, izdelan in patentiran. Nato lahko s svojim obstoječim občinstvom skočite na začetek prodaje, dokažete, da je povpraševanje po izdelku in ga dobite v trgovinah.

To ni običajna pot, vendar je morda prava za vas.

13. Privabite partnerje za svoje izdelke / storitve

Imate e-knjigo? Tečaj? Trenerska služba?

No, nova podjetja lahko privabite pasivno, če vzpostavite svoj partnerski program in privabite druge ljudi, da promovirajo vaš izdelek.

Ko imate svoj izdelek, je to učinkovit način za povečanje prodaje in njihovo vzdrževanje. Tukaj je en način:

Najprej naložite svoj izdelek v Clickbank ali Udemy (če je to seveda). Nato poiščite v teh iskalnih nizih v Googlu:

 • “Vaša niša” + “blog”
 • “Vaša niša” + “spletna stran”

Poiščite čim več spletnih mest in se obrnite na vsakega, ki vas bo vprašal, ali bi želeli naročiti svoj izdelek.

Nato pojdite na Alltop.com, poiščite svojo nišo in znova poiščite čim več spletnih mest.

Alltop

Nato se do njih obrnite tako kot prej.

Lahko celo ustvarite marketinški komplet, ki ga podarite vsakemu od njih. Ta komplet bi jih naučil najboljših načinov promocije vašega izdelka in zaslužka. Za vas postane win-win.

14. Zaženite storitev osebnega poučevanja

Tako kot pri spletnem izobraževanju si lahko osebni trener zasluži solidno urno ceno.

Ta vrsta usposabljanja je lahko učinkovitejša tudi za vaše učence, saj skupaj delate v bolj intimnem okolju. Če bodo vaši študenti dobili rezultate pri vadbi, bodo širili vaše storitve in pomagali pri razvoju vašega podjetja za vas.

Storitev preprosto ponudite na svojem spletnem mestu, jo promovirajte svojim občinstvom in jo promovirajte v vašem lokalnem območju. Vaš blog bo deloval kot dokaz vašega strokovnega znanja.

15. Nastavite prodajni tok in usmerite plačljiv promet

Ko imate izdelek ali storitev na svojem mestu, morate samo povečati prihodke in poskrbeti, da se vaš promet pretvori in poveča ta promet.

Eden najboljših načinov za pretvorbo prometa je prek prodajnega lijaka. Prodajni tok sprehodi potencialne kupce skozi postopek nakupa in konča s končno prodajo.

Vsaka faza je logičen korak do vašega plačanega izdelka ali storitve.

Eden najboljših prodajnih tokov, ki jih poznam, je Ryan Deiss v podjetju Digital Marketer.

Tu so 4 glavni koraki:

 1. Ponudite svinčeni magnet
 2. Ponudite potovanje
 3. Ponudite svoj osrednji izdelek
 4. Ponudite maksimalizator dobička

Prodajni tok za večino blogerjev je samodejni odziv na e-pošto.

Svinčeni magnet

Svinčeni magnet obiskovalce vabi v vaš prodajni lijak.

To je brezplačen vir, ki ga daste v zameno za e-poštni naslov potencialne osebe in dovoljenje za vzpostavitev stika z njimi.

Nekateri najboljši svinčeni magneti so:

 • Brezplačne e-knjige
 • Spletni seminarji
 • Kontrolni seznami
 • Mindmaps
 • Brezplačni mini tečaji

Nato brezplačno vročite samodejno, ko se nekdo prijavi na vaš seznam, običajno v pozdravnem e-poštnem sporočilu.

Tripwire

Po svinčevem magnetu ponudite izlet.

Tripwire je nizkocenovna ponudba, ki je skorajda brez možganov. Ta izdelek je lahko izjemno poceni (od 1 do 3 USD). Cilj je, da svoje naročnike iz kupcev preusmerite v kupce.

To spremeni temeljni odnos med vami in vaše bralce navadi, da vas vidijo kot prodajalca.

Osnovni izdelek

Po trikratnem prodajnem programu prodajate svoj glavni izdelek. To je izdelek, ki ga ima večina ljudi – ponavadi e-knjigo, tečaj, izobraževanje, storitev, ki je narejena za vas itd..

Maximizer dobička

Končno ponujate povečevalnik dobička. To je dodaten izdelek vašega osnovnega izdelka.

Če je vaš osnovni izdelek e-knjiga, bi lahko vaš maksimalizator dobička služil za telefonsko usposabljanje. Za storitev telefonskega usposabljanja bi to lahko bila storitev, ki je narejena za vas – in tako naprej.

Smisel prodajnega lijaka je, da začnete pri zelo poceni, a dragoceni ponudbi in pripeljete do predmetov z višjo ceno / višjo vrednostjo, ki seveda sledijo drug drugemu.

Če uporabljate e-poštni samodejni odzivnik, vam predlagam, da jim pošljete tudi uporabno brezplačno vsebino iz svojega spletnega dnevnika, s pomočjo katere boste vzpostavili odnos z vašimi pričakovanji in zgradili svoj avtoritet.

Končno potrebujete promet za vstop v prodajni tok. Če že imate veliko prometa, ki prihaja na vaše spletno mesto, bi morali biti dobri.

Če tega ne storite, je eden najboljših načinov za preizkus toka pošiljanje plačanega prometa. Moj najljubši vir so Facebook oglasi, saj jih je enostavno začeti.

16. Prodaja oglasni prostor

Prodaja oglasnega prostora je klasičen način zaslužka skoraj katere koli vrste spletnega mesta.

Ste bili v zadnjem času na velikih novicah, kot sta New York Times ali Poslovni teden? Z oglaševanjem so pakirani in od njih dobijo tono prihodka.

Nekateri ljudje, zlasti na blogih, ugotovijo, da so lepljivi. Videjo, da gre za neželeno pošto.

Ne glede na to, ali gre za splošno počutje ali ne, jih je vredno preizkusiti, če:

 1. Prihodek od ostalih izdelkov / storitev se zmanjšuje
 2. Vaš menjalni tečaj se zniža

Če se vaš dohodek ne zniža, vaše menjalne stopnje pa ostanejo enake, potem ste povečali prihodke, ne da bi žrtvovali druge ključne meritve. Booyah!

Običajno lahko izberete oglase, ki se prikazujejo na vašem spletnem mestu. Izberete lahko tiste, ki bi lahko resnično prinesle vrednost vašemu občinstvu.

Oglasni prostor lahko prodajate na več načinov, vendar sta dva najpreprostejša vtičnika Google Adsense in vtičnik Simple Ads Manager za WordPress.

17. Ponudite prosto pisno storitev

To je storitev blogerjev v skoraj vseh nišah, ki jih lahko ponudijo.

Vsebina vašega spletnega dnevnika prikazuje ljudem 4 stvari:

 1. Razumete spletno založništvo
 2. Lahko dobro pišete
 3. Navajeni ste slediti pisnemu postopku
 4. Imate znanje na svojem področju

To so lastnosti, ki jih potrebuje vsak samostojni pisatelj. Vsebina vašega spletnega dnevnika samodejno sporoči potencialnim strankam, da imate te lastnosti.

Podjetja hrepenijo po vsebini. V svetovnem spletu je to skorajda nujno, vendar se podjetja vedno pritožujejo, da ne najdejo dobrih pisateljev, ki bi se držali.

Potreba je in lahko jo izpolnite.

Na svojem spletnem mestu preprosto ustvarite stran »Najemite me«, razložite, da lahko pišete članke, podobne tistemu na svojem blogu, poimenujte ceno in povejte ljudem, kako naj vas kontaktirajo.

18. Gostujte plačljivi webinar

Webinarji so odlični načini za prenos velike količine informacij v eni uri ali manj.

Večina jih je podarjena brezplačno, če pa imate na voljo nekaj informacij o vrhunski kakovosti, lahko ljudi naročite, da vas poslušajo (podobno kot plačan seminar v živo).

Preizkusite te storitve za gostovanje vašega spletnega seminarja:

 • GoToWebinar
 • AnyMeeting

19. Gostujte na delovnem mestu

Delovni odbori se ujemajo z iskalci zaposlitve. Ponujajo lahko koncerte za polni delovni čas, krajši delovni čas ali pogodbeno delo.

Na primer, ProBloggerjeva zaposlitvena plošča se ujema z blogerji in podjetji, ki želijo nekoga najeti za ustvarjanje vsebine.

Če imate avtoriteto v svojem prostoru in se lahko z delodajalci ujemate z iskalci zaposlitve, lahko gostite delovno desko in zaslužite vsakič, ko delodajalec želi objaviti delovno mesto.

Iskalce zaposlitve lahko tudi zaračunate za dostop do deske.

Probloggerjeva službaProbloggerjeva služba

20. Prodaj kos programske opreme

To zahteva veliko kapitala in / ali tehničnega znanja, vendar je večina najboljših blogerjev tam prodala svojo programsko opremo.

Ta programska oprema seveda ustreza paru z vsebino spletnega dnevnika. Svojim bralcem pomaga doseči, kar učijo hitreje in učinkoviteje.

Copyblogger je to storil z več izdelki:

 • Piši
 • Sinteza
 • Rainmaker

Copyblogger

21. Sprejmite donacije

Ljudje cenijo, koliko časa in truda blogerji vložijo v vsak članek.

Biti bloger ni enostavno in bralci to lahko vidijo.

Mnogi od njih bodo pripravljeni podariti, tudi če gre za majhen znesek, za pomoč pri zagonu spletnega mesta in nadaljevanju ustvarjanja vsebine.

Lahko ustvarite preprost Paypal-ov gumb »Doniraj« in ga dodate v svoj spletni dnevnik, tako da sledite tem vodiču Vishnuja.

22. Ponudite govorne aktivnosti

Ko bo vaš domet in avtoriteta rasla, vas bodo verjetno morali pozvati, da spregovorite na dogodkih.

Ti dogodki so lahko v vašem lokalnem območju ali celo po vsem svetu. Ljudje vam bodo plačali, da ste tam in nagovorite svoje občinstvo.

Če želite ljudi vedeti, da ste odprti za govorno udejstvovanje, ustvarite stran na svojem blogu, ki natančno določa, kako se lahko obrnete na vas, če se želite pogovarjati in kakšne pogovore imate.

23. Facebook Retargeting

In končno, vsi ti nasveti za monetizacijo bloga niso nič brez prometa in konverzij.

Pogosto bodo vaš največji promet pri pretvorbi ljudi, ki so že obiskali vaše spletno mesto in vas poznajo. Če lahko neposredno trgujete z njimi, jih vrnete na vaše spletno mesto in jih pretvorite, lahko občutno povečate svoj prihodek.

Eden najboljših načinov za to je prek Facebook Retargeting Ads. Ti oglasi se pošiljajo skupini ljudi, ki so obiskali vaše spletno mesto v zadnjih 30-180 dneh.

Ti ljudje te poznajo in so pripravljeni kupiti od tebe.

Tukaj je opisano, kako nastaviti Facebook Retargeting Ad:

Najprej pojdite do svojega upravitelja oglasov na Facebooku, ki je običajno na naslovu www.facebook.com/ads/manager/. Nato kliknite na Orodja -> Slikovne pike:

Facebook Oglasi 1 1

Ustvarili boste ciljno skupino po meri. To je skupina ljudi, na katero lahko ciljate v svojih Facebook oglasih.

Kliknite gumb z napisom »Ustvari ciljno skupino po meri.« To okno se bo pojavilo:

Facebook Ads 3

Za promet na spletnem mestu ga nastavite vsem, ki obiščejo vaše spletno mesto.

Facebook Ads 4Spremenite obseg na 180 dni. Tako boste poskrbeli, da bo vaše občinstvo po meri čim večje. Nato potrdite polje »Vključi pretekli promet na spletnem mestu«.

Na koncu ga poimenujte, če želite, vključite opis in kliknite »Ustvari občinstvo«.

Nato kliknite Dejanja -> Oglejte si Pixel Code:

Tako bo prikazana koda (slikovna pika), ki jo boste morali vdelati v svoje spletno mesto. Ta koda bo spremljala vse obiskovalce, ki pridejo na vaše spletno mesto in nato te podatke posredujejo nazaj v Facebook.

Facebook Ads 5

Če imate spletno mesto WordPress, je vdelava preprosta. Najprej namestite vtičnik Upravljalnik kode za sledenje.

Ko je nameščen, pojdite v vtičnik in kliknite »Dodaj novo kodo za sledenje«. Nato prilepite kodo tako:

Facebook Ads 6

In izberite te možnosti:

Facebook Ads 7

Nato kliknite »Shrani«.

Morda bo trajalo nekaj dni, da se bo vaše občinstvo po meri vključilo, vendar ko to stori, lahko ustvarite oglase, ciljane neposredno na te ljudi.

Ko ustvarjate svoje oglase, preprosto spremenite »Občinstvo« v ciljno skupino, ki ste jo ustvarili prej:

Facebook Ads 8

Zdaj lahko tržiš svoje vsebine, izdelke, storitve – karkoli želiš – ljudem, ki so bolj verjetno kupljeni kot naključni obiskovalci.

To je tudi nekaj najcenejšega prometa, ki ga lahko kupite.

Rast prihodkov

To je nekaj najmočnejših tehnik monetizacije bloga. Upam, da vam bodo pomagali začeti z denarjem v spletu, povečevali prihodke in živeli neverjeten življenjski slog, odvisen od lokacije.

Ne pozabite, da ne boste pozabili diverzificirati svojih prihodkov. Ko pride en tok, začnite delati na naslednjem. Ko je ta nastavljen, delajte na naslednjem.

To bo pomagalo, da se bo vaš dohodek eksponentno povečal in ščitil vaše stave, če ena ne bo uspela.

Če ste objavo uživali, jo ne pozabite deliti s svojimi sledilci 🙂

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me