СитеГроунд ВордПресс хостинг хостинг – плус који хостинг план одабрати? (2020)

ВордПресс понуде

У протеклих неколико година СитеГроунд је стекао импресивну репутацију и постао хостинг компанија о којој вреди размислити уколико тражите приступачне висококвалитетне хостинг услуге. У наставку ћемо истражити све што имају за понудити, а такође ћемо размотрити њихова три главна ВордПресс планова за хостинг: СтартУп, ГровБиг и ГоГеек – дајући посебно детаљну поређење СтартУп и ГоГеек планова.

Ми смо тестирали перформансе, мерили и пратили брзину веб страница ВордПресса који су смештени на СтартГуп и ГоГеек плановима СитеГроунд-а (користећи изузетно популарну тему Авада из ТхемеФорест-а, а користили смо и независне услуге тестирања „Учитај утицај“ да бисмо видели како се на тим веб локацијама поступа са више корисника истовремено приступили њима. Затим смо погледали ефекат који је имао на веб страницу / време учитавања.

Дакле, да ли би требало да се угостите са СитеГроунд? Ако је одговор да, који план би требало да одаберете? Колико требате платити?

Заронимо у…

Contents

О плановима СтартУп и ГоГеек

Ако желите да хостујете своју веб страницу ВордПресс са поузданим хостом, као што су показале наше претходне поређења хостинга, СитеГроунд су одличан избор. Али, с неколико битних разлика између планова – да не спомињемо њихове различите цене цена – можда се питате да ли би требало да одаберете план СтартУп или ГоГеек за своју веб локацију. Ако је тако, дошли сте на право место.

Прегледани су Хостинг планови СитеГроунд

Док је СтартУп план управљачки план ВордПресс-а на нивоу нивоа из СитеГроунд-а, ГоГеек је најснажнија и скупља опција. Постоји такође ГровБиг план средњег опсега који се налази између СтартУпа и ГоГеека.

СтартУп вс ГоГеек цене

Иако цена не би требало да буде једини фактор приликом одабира хостинг плана, ваш буџет ће вероватно играти велику улогу у вашој одлуци. Дакле, имајући то у виду, ево цена и детаља планова СтартУп и ГоГеек.

Упоређени дељени планови СитеГроунд

Ово су кључни детаљи управљаних ВордПресс планова за хостинг од СитеГроунд-а.

За референцу, детаљи средњег нивоа ГровБиг плана су такође укључени уз стартУп и старт-уп планове ГоГеек:

 • Стартуп: 0,33 УСД * месечно за једну веб локацију, 10 ГБ веб простора и ~ 10 000 месечних посета.
 • ГровБиг: 5,95 УСД * месечно за неограничене веб странице, 20 ГБ веб простора и ~ 25 000 посета месечно.
 • ГоГеек: 11,95 УСД * месечно за неограничене веб странице, 30 ГБ веб простора и ~ 100 000 месечних посета.

Као што видите, ако желите да на свом налогу будете домаћин више од једне веб локације, мораћете да погледате ван стартног плана почетног нивоа. Такође, као и горе наведене накнаде, план ГоГеек укључује неке додатне корисне функције и алате, истовремено вам пружа и веће ресурсе за побољшање перформанси ваше веб странице.

Веб странице које се налазе на плану највишег нивоа такође имају приступ додатним нивоима кеширања – даље позиционирање плана ГоГеек као потенцијално добар избор за оне који траже веб локацију која се брзо учитава на буџет. Међутим, резултати тестова које ћете видети касније у овом поређењу показаће да ли вам плаћање више у ствари доноси бржу веб локацију.

Са СитеГроунд-ом не постоји ниједан пренос података – такође познат као ограничење пропусности. Уместо тога, број месечних посета које ваша веб локација прима користи се као референтна тачка која ће вам помоћи да одаберете прави план у складу са вашим нивоима промета. Међутим, иако не постоје ограничења у ширини опсега и броју посета, постоје и друга ограничења.

Ови лимити и издвајања детаљније су описани касније у одељку за ВордПресс оптимизовани хостинг у овом прегледу, али, да резимирамо, они покривају употребу иноде броја датотека или мапа на вашем налогу, а сами можете да пратите кроз подручје налога.

Сада, истражимо тачно чему добијате приступ са СитеГроунд СтартУп и ГоГеек плановима – и које су њихове главне разлике.

* Напомена: Наведене цене су посебне уводне цене за нове купце. У време писања текста, СитеГроунд је имао попуст ЦОВИД-19 због кога је план СтартУп-а смањен на 0,33 УСД месечно током прва три месеца. Након тога, план ће бити обновљен са 50% попуста на редовну цену. Попуст за обнављање односи се само на обнављање за дванаест месеци, а све остале рекламиране посебне цене примењују се само на почетну фактуру. За сва наредна обнављања примењују се редовне цене.

Шта планови СтартУп и ГоГеек могу да понуде

Како се планови СтартУп и ГоГеек рекламирају као управљани ВордПресс хостинг, то значи да – између осталог – добијате приступ веб серверима који су оптимизовани за ВордПресс веб локације, као и неке додатне функције које ће вам помоћи да подесите и управљате сефом и обезбедите ВордПресс локацију.

Сада ћемо истражити карактеристике ових планова – и њихове разлике – како бисмо вам помогли да одлучите да ли су СтартУп или ГоГеек тачни за вас.

Гоогле Цлоуд Хостинг оптимизиран за ВордПресс

Гоогле Цлоуд Хостинг

СитеГроунд сада домаћин веб локацијама на СтартУп и ГоГеек плану на Гоогле Цлоуд платформи.

Почетком 2020. године, СитеГроунд је најавио да ће почети да користи Гоогле Цлоуд платформу за угоститељство дела инфраструктуре, укључујући своје планове хостинга за ВордПресс који управља СтартУп и ГоГеек. Веб странице свих нових купаца налазе се на Гоогле Цлоуд платформи, с тим да се постојеће веб локације постепено прелазе на нову платформу.

Много је предности хостинга веб локација у облаку, укључујући:

 • лакше скалирање и управљање ресурсима ради бржег учитавања
 • дистрибуирано складиштење ради бољег продуженог времена
 • шансе да се искористе врхунска инфраструктура Гоогле Цлоуд за боље перформансе
 • већи избор локација података центра како бисте вам омогућили бољу услугу својих посетилаца
 • побољшана одрживост, захваљујући Гооглеовој посвећености неутралности угљеника.

СитеГроунд ће наставити да оптимизује своје окружење за хостинг за ВордПресс веб локације, чак и ако сада користе Гоогле Цлоуд платформу за своју инфраструктуру. Због тога можете да искористите стручност коју је СитеГроунд окупио током 15 година хостовања ВордПресс веб локација, у комбинацији са снагом Гоогле Цлоуд-а.

Међутим, постоје неке разлике у врсти сервера и ресурса базе података који су вам додељени, у зависности да ли сте изабрали план ГоГеек или СтартУп..

Ресурси сервера

План хостинга који одаберете такође диктира којим изворима сервера и базе података ће имати веб страница.

Неке од разлика у расподјели ресурса између СтартУп и ГоГеек планова укључују:

 • Истовремени процес сервера: СтартУп тен вс ГоГеек 30.
 • Инодес: СтартУп 150,000 вс ГоГеек 450,000.
 • Величина базе података: СтартУп 500 МБ вс ГоГеек 1.000 МБ.
 • Упити у базу података: Покрените до 10% ресурса сервера у односу на ГоГеек до 30% ресурса сервера.

Иако није увек случај када се упоређују бројеви, за горње цифре већи је бољи. Уз више ресурса сервера на вашој веб локацији, поред осталих карактеристика ГоГеек плана повезаних са перформансама, можете очекивати брже време учитавања из ВордПресс-овог најбољег нивоа ВордПресс-овог хостовог плана у поређењу са њиховим нижим ценама.

Можете да пратите колико својих ресурса, као што су чворићи, користите кроз област налога СитеГроунд. То је добра идеја, јер ако премашите дозволу, ваша веб локација може да буде преузета ван мреже док не будете радили са подршком СитеГроунд да бисте решили било који проблем који је проузроковао потрошњу ресурса. СитеГроунд ће вам послати е-пошту ако достигнете 90 процената вашег укупног лимита, али због потенцијалних последица прекорачења лимита препоручује се праћење статистика..

Статистика сервера

Можете да видите који део додељених ресурса сервера користите преко подручја вашег СитеГроунд налога.

Миграција веб страница ВордПресс

Још један добар разлог да одаберете СитеГроунд је, ако већ имате веб локацију ВордПресс-а са властитим хостом, коју желите да преместите, процес миграције ВордПресс веб локације са другог домаћина је врло једноставан..

СитеГроунд Мигратор ВордПресс додатак

План ГоГеек укључује једну бесплатну миграцију веб страница ВордПресс по налогу, док за остале планове можете да користите додатак СитеГроунд Мигратор за пренос ваше веб локације ВордПресс.

Док они који одаберу ГоГеек план добију један ручни пренос ВордПресс веб локације који је тим СитеГроунд извршио као део свог пакета, они из СтартУп плана могу да користе бесплатни додатак СитеГроунд Мигратор да сами изврше пренос..

Резултати додатка за миграцију

Преношење веб локације ВордПресс помоћу додатка СитеГроунд Мигратор врло је једноставно.

Миграција ВордПресс веб локације са додатком СитеГроунд укључује само неколико једноставних корака, тако да би сви требали бити у могућности да сами доврше процес. Међутим, ако желите да душевни мир потиче од сазнања да је неко искусио да је преселио вашу веб локацију и проверио да је све правилно пренето, план ГоГеек-а можда ће бити привлачнији..

Аутоматизиране сигурносне копије веб страница ВордПресс

Као што је раније споменуто, управљани ВордПресс хостинг хостинг планови из СитеГроунд укључују аутоматске дневне сигурносне копије веб локација. Дакле, ако нешто пође по злу са вашом веб локацију, имаћете приступ потпуном резервном копију које није старије од 24 сата.

Резервне копије веб локација СитеГроунд

Помоћу СитеГроунд ГоГеек можете сами да вратите целокупно веб место или само базу података или датотеке.

Међутим, постоји један велики прилог са сигурносним копијама СитеГроунд-а: Ако нисте на ГоГеек (или ГровБиг) плану, мораћете да платите да бисте направили резервну копију. Такође, ако желите да направите сопствену резервну копију изван аутоматског распореда резервних копија, као што је пре инсталирања новог додатка, мораћете да будете на највишем нивоу ГоГеек плана како бисте могли да направите резервне копије на захтев (иако можете да купите могућност креирања једне резервне копије на СтартУп и ГровБиг плановима по потреби и).

Врати датотеке сигурносних копија

Приликом враћања сигурносне копије датотеке можете одабрати које ћете датотеке вратити.

Срећом, за разлику од неких других веб хостинга, СитеГроунд нема листу забрањених ВордПресс додатака. То значи да можете слободно да инсталирате свој сопствени избор резервног додатка за ВордПресс и креирате и вратите резервне копије према сопственим условима.

ВордПресс ажурирања веб локација

Кључни аспект одржавања сигурног и веб сајта ВордПресс је ажурирање софтвера ВордПресс. Срећом, у склопу своје услуге управљања ВордПресс хостингом, СитеГроунд ће се побринути за ово. Менаџер аутоматског ажурирања СитеГроунд ВордПресс такође вам даје могућност омогућавања аутоматског ажурирања додатака, скидајући други посао са ваших руку.

Аутоматска ажурирања за ВордПресс

ВордПресс Ауто Упдате Манагер вам даје одређену контролу над аутоматским ажурирањем ВордПресс софтвера.

Да бисте постигли додатну погодност, веб страница ВордПресс-а биће аутоматски направљена сигурносна копија пре него што се примене било какве исправке, што вам омогућава да се вратите на претходно стање уколико нешто пође по злу. Иако, као што је споменуто, ако нисте на ГоГеек плану, мораћете да платите за враћање резервне копије веб локације.

ВордПресс предлагање веб локација

Да би побољшао брзину веб странице, СитеГроунд је креирао прилагођени ВордПресс додатак за кеширање – СГ Оптимизер – који вам омогућава управљање кеширањем веб локација са ВордПресс надзорне табле. Додатак је подразумевано инсталиран на новим веб локацијама ВордПресс-а, а садржи једноставно сучеље за контролу како је веб локација оптимизована.

СитеГроунд СГ Оптимизер Додатак

Додатак СитеГроунд Оптимизер пружа пуно функционалности кроз корисничко сучеље.

Алат за кеширање СитеГроунд вам омогућава велику контролу над начином на који се ова технологија примењује на вашој веб локацији, повољно се упоређује са неким од најбољих премиум кеширајућих додатака за ВордПресс.

Путем сучеља за додатке могуће је омогућити и друге функције у вези са перформансама, попут кеширања претраживача и ГЗИП компресије, као и оптимизацију предњег краја веб локације минификацијом основних ХТМЛ, ЦСС и ЈаваСцрипт датотека. Оптимизација слике и лено учитавање слика су такође опције.

Подешавања сучеља додатка за СГ Оптимизер

Функције као што су оптимизација слике, минимизација датотека и лажно учитавање могу се омогућити путем СГ Оптимизер интерфејса.

Када је у питању тип кеширања који ће бити доступан вашој веб локацији, купци на средњим и највишим нивоима ГровБиг и ГоГеек планова добијају приступ ВордПресс Специал Цацхе функцији, док они на почетном плану СтартУп плана не ‘ т. Ту је и власничка СуперЦацхер технологија која има за циљ да повећа број прегледа који веб локација може истовремено да поднесе, истовремено повећавајући укупну брзину.

Опције кексирања плана плана цена

План хостинга који одаберете диктираће којој врсти кеширања веб локација приступате.

Сав овај жаргон за кеширање може бити збуњујући, али, надамо се, ова рашчламба три нивоа кеширања СитеГроунд СуперЦацхер даје вам преглед главних разлика између планова:

 • Ниво 1: Статични кеш садржаја (сви планови).
 • Ниво 2: Динамички кеш података, оба погона НГИНКС (ГровБиг и ГоГеек планови).
 • Ниво 3: База података претражује кеш резултата, ради на Мемцацхед (планови ГровБиг и ГоГеек).

Одељак резултата испитивања брзине веб локације у овом поређењу би вам требао дати бољу представу о утицају различитих нивоа кеширања.

ВордПресс алатка за постављање веб локација

Постепена верзија веб странице вам омогућава да сигурно тестирате најновију верзију ВордПресс-а, измените код и унесете друге промене – без излагања веб локација у живо или нарушавања корисничког искуства посетилаца. Само планови ГровБиг и ГоГеек укључују ову функцију.

Стварање и управљање сценским окружењем одвија се преко налога на веб локацији СитеГроунд, а током тестирања овог прегледа све је функционисало како се очекује.

Направите сајт за инсценације

Само планови ГоГеек највишег нивоа и средњи ниво ГровБиг укључују приступ алатки за постављање веб страница ВордПресс.

Када будете спремни, можете аутоматски да гурнете целокупну веб локацију у окружење уживо или, уместо тога, изаберете које ћете елементе свог тестног места пренети. Ако не желите да пребаците целокупну пробну страницу, алат за постављање СитеГроунд ће вам корисно приказати табеле базе података о инсценацији које сте променили.

Инсталирање прилагођене локације

Алат за постављање СитеГроунд омогућава вам да одаберете које ћете измене пребацити на своју веб локацију.

Затим можете одабрати коју од тих таблица пребацити на веб локацију уживо. Због ове функционалности имате, на пример, могућност преноса само табеле која садржи подешавања веб локације, без брисања било ког другог дела веб локације, попут постова или коментара корисника.

За додатну сигурност, потпуна израда сигурносних копија вашег веб локације уживо се аутоматски креира пре него што изменете измене из окружења.

Управљање веб локацијама

Стварање и управљање окружењима за постављање се дешава у подручју налога СитеГроунд.

Ако желите безбедан простор где можете испробати нове додатке или експериментирати са различитим тематским подешавањима и исјечцима кода, алат за постављање је још један добар разлог да одаберете планове ГоГеек или ГровБиг преко СтартУп плана.

Услуга е-поште СитеГроунд

Сви планови ВордПресс хостинга којима управља СитеГроунд укључују услугу е-поште која омогућава креирање неограничених адреса и поштанских сандучића за ваше домене, као што су хелло@иоурдомаин.цом или цонтацт@иоурдомаин.цом.

Можете слати и примати поруке е-поште путем три најпопуларнија клијента са веб поштом, укључујући РоундЦубе и СкуиррелМаил, омогућавајући вам приступ рачунима е-поште са било којег рачунара са интернетском везом. Алтернативно, можете да конфигуришете услугу као што су Гмаил или Оутлоок за слање и примање порука користећи е-адресу домене ваше веб локације.

СитеГроунд Управљање рачуном е-поште

Сви планови СитеГроунд укључују могућност креирања неограничених адреса е-поште и поштанских сандучића за ваш домен.

Иако сви планови укључују приступ сервису е-поште СитеГроунд, план ГоГеек има већи капацитет поштанског сандучета и неколико других повећаних дозвола у поређењу са СтартУп планом.

Чак и неки од најбољих ВордПресс хостова са најбољим управљањем који коштају дупло више од цене СтартУп и ГоГеек планова не укључују услугу е-поште, тако да је сјајно видети ово доступним свим клијентима СитеГроунд-а.

Преглед техничких детаља

Овај одељак наше поређења даје вам брзи преглед главних техничких детаља и разлика између ова два хостинг плана:

 • Кеширање веб локација: Интерна услуга СуперЦацхе с ограниченим кеширањем доступним на СтартУп плану и свим нивоима кеширања доступним на ГоГеек плану. Управљање кеширањем и оптимизацијом сајта обезбеђено је путем интерног ВордПресс додатка.
 • Мрежа за испоруку садржаја (ЦДН): Сви СитеГроунд ВордПресс хостинг планови укључују опционалну интеграцију са бесплатним ЦДН планом од Цлоудфларе-а, уз могућност надоградње на плаћени план или одабира властитог ЦДН провајдера.
 • ПХП: Могућност пребацивања између ПХП верзија 5.6, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3 и 7.4 из подручја СитеГроунд налога.
 • ХТТП / 2.0: Користи се на серверима и ЦДН-у.
 • ССЛ: Користите бесплатни Лет’с Енцрипт ССЛ сертификат, увезите сопствени сертификат или купите други сертификат преко СитеГроунд-а.
 • СФТП: Способност креирања више сигурних ФТП налога за приступ вашем веб простору за учитавање и уређивање датотека.
 • Менаџер датотека сервера: Мрежном управљачу датотекама на мрежи у претраживачу приступа се кроз област налога СитеГроунд.
 • Приступ бази података: пхпМиАдмин се користи за приступ бази података ВордПресс веб локације преко прегледача.
 • Услуга е-поште: Услуга е-поште на свим СитеГроунд дијељеним хостинг плановима, с највећом величином поштанског сандучета на ГоГеек плану.
 • Управљање веб страницама ВордПресс: Алат за аутоматско ажурирање који ажурира софтвер и додатке за ВордПресс (опционо) уз могућност одлагања појединачних ажурирања.
 • Ограничења додатака: Нема листе недопуштених додатака, за разлику од неких управљаних ВордПресс хостова.
 • Мере безбедности: Веб локације се претражују због злонамјерног софтвера и других безбедносних проблема од стране СитеГроунд-а. Додатна заштита доступна је путем додатка за плаћени СГ Сите Сцаннер.
 • Услуге чишћења након хака: СитеГроунд неће помоћи да очистите вашу страницу ако се хакује, али ће вас упутити на Суцури.
 • Локације дата центра: Избор четири локације сервера у Великој Британији, ЕУ, Азији и САД-у.
 • Веб локације: План ГоГеек највишег нивоа укључује корисни алат за постављање, али план за покретање рачунара не.
 • Миграција ВордПресс веб локације: ГоГеек план укључује један пренос веб локације ВордПресс по рачуну, којим руководи тим за подршку СитеГроунд. Корисници СтартУп-а могу да користе бесплатни додатак СитеГроунд Мигратор за померање своје веб странице или да плате да би то пребацило за њих.
 • Невремене провере и гаранција: СитеГроунд надгледа њихове сервере за време застоја, али не проверава статус веб локација на којима се налази. СитеГроунд гарантује продужено време мреже од 99,9% на годишњој основи (што омогућава око 8х 45м застоја годишње), уз хостинг кредите који се нуде ако продужени радни век падне испод 99,9%.
 • Канали за подршку: Стол за подршку је особље 24 сата дневно, а на свим плановима доступни су разговори у живо, телефон и карте. Питања подршке која су покренули ГоГеек-ови купци имају предност пред СтартУп (и ГровБиг) купцима ради бржег преокрета, иако СтартУп корисници могу надоградити на Премиум подршку уз додатну месечну накнаду.

Све разлике између СтартУп и ГоГеек хостинг планова можете видети на страници за упоређивање планова на веб локацији СитеГроунд.

Корисничко искуство

Како се плановима СтартУп и ГоГеек управља услугама ВордПресс хостинга, не би требало да буде изненађење када сазнате да је креирање веб локације ВордПресс на вашем налогу врло једноставно. У ствари, захваљујући новом чаробњаку налога, можете одлучити да се ВордПресс аутоматски инсталира током процеса пријаве.

И не само то, већ нове ВордПресс инсталације на СитеГроунд сада укључују интерни додатак ВордПресс Стартер који има за циљ да поједностави процес подешавања нове веб локације. Једном када се пријавите на своју нову веб локацију ВордПресс, Стартер алат ће вам помоћи да одаберете тему за своју веб локацију.

ВордПресс Вебсите Стартер

СитеГроунд ВордПресс Стартер омогућава вам да одаберете избор бесплатних и плаћених тема из различитих извора.

Једном када одаберете тему или изаберете да се придржавате тренутне задане теме Двадесет двадесет, имате могућност да омогућите неке битне карактеристике, као што су контакт образац, функционалност е-трговине и Јетпацк пакет алата.

Препоруке за додатке

Такође можете да додате неке корисне функције на своју веб локацију ВордПресс путем Стартер-а.

Трећи и последњи корак ВордПресс Стартера пружа вам могућност да омогућите нека проширења која се односе на маркетинг, укључујући СЕО додатак и аналитичке додатке. Након тога, ВордПресс ће бити инсталиран у складу са вашим спецификацијама и биће спреман за пријаву.

Прилагођена контролна табла за ВордПресс

Ипак, ВордПресс искуство са побољшаним СитеГроунд-ом ту не завршава. Када се пријавите на нову веб локацију, видећете да је створена прилагођена контролна табла која олакшава проналажење најчешће коришћених функција ВордПресс-а, као што су одељци за креирање садржаја и подешавања дизајна.

Прилагођена надзорна плоча ВордПресс по мери за СитеГроунд

ВордПресс веб локације са веб локацијама имају опционалну прилагођену контролну таблу.

Постоје такође и линкови до корисног садржаја за подршку на веб локацији СитеГроунд, уколико вам треба помоћ. Ако нисте обожавалац прилагођене надзорне плоче СитеГроунд ВордПресс, лако можете да пређете на задану верзију притиском на дугме.

Захваљујући алатки Стартер, можете водити рачуна о основним стварима, као што су одабир теме, додавање контактног обрасца или омогућавање СЕО додатка, све у једном потезу, без напуштања ВордПресс надзорне плоче. Наравно, теме и додатке можете касније променити. Међутим, када је у питању устајање и покретање, Стартер олакшава покретање нове веб локације ВордПресс у само неколико корака.

Иако се већина веб хостинга сада брине за инсталирање ВордПресс-а, нису сви они толико корисни као алат СитеГроунд Стартер када је у питању подешавање ваше нове веб странице.

Прављење додатних веб страница ВордПресс

Ако сте изабрали план ГоГеек, уз могућност креирања неограничених веб страница ВордПресса (дозволу за складиштење), онда можете да креирате нову ВордПресс инсталацију у само неколико кликова кроз ваш СитеГроунд налог налога.

Да бисте то учинили, једноставно се пријавите у област свог СитеГроунд налога, кликните на дугме Додај нову веб локацију и следите кораке за креирање нове веб локације ВордПресс.

Креирајте нови веб сајт

СитеГроунд олакшава креирање додатних ВордПресс инсталација на вашем налогу.

Затим можете одабрати на којем домену или поддомени да инсталирате ВордПресс и унесите податке за пријаву за нову веб локацију.

Постављање додатка за кеширање

Након што се побринете за основно, можете да почнете са оптимизацијом веб локације преко контролне табле додатка СитеГроунд Оптимизер са ваше ВордПресс контролне табле.

Већ смо покрили главну функционалност додатка за СГ Оптимизер и различите начине на које може да оптимизира вашу веб локацију, у одељку за упоређивање веб локација ВордПресс. Међутим, једна корисна додатна функција овог алата коју свакако треба истаћи је могућност пребацивања између доступних верзија ПХП-а директно са ваше ВордПресс контролне табле.

Подесите ПХП верзију

Планови СитеГроунд СтартУп и ГоГеек имају велику флексибилност када је у питању избор верзије ПХП-а.

Као што је већ поменуто, корисници СитеГроунд могу да изаберу из импресивног распона ПХП верзија, обезбеђујући максималну компатибилност са старим и новим додацима.

Поред тога, кеш можете очистити у било којем тренутку кликом на згодан линк на траци са алаткама ВордПресс админ или унутар контролне табле СГ Оптимизер. Иако ће додатак аутоматски освежавати кеш меморију сваки пут када се садржај веб локације мења, можете ручно испрати кеш по потреби, као што је то приликом тестирања нових додатака или поставки теме.

Цацхе Плугин Сеттингс

Дефинисање УРЛ адреса које се искључују из кеширања само је једна од карактеристика алата за кеширање СитеГроунд.

Активирање бесплатне Цлоудфларе ЦДН услуге

Осим кеширања, још један начин да се побољша брзина ваше веб странице у свим плановима – укључујући СтартУп и ГоГеек – је приступ мрежи за испоруку садржаја путем бесплатног плана Цлоудфларе. Ова необавезна интеграција са Цлоудфларе-ом може се активирати преко подручја налога СитеГроунд. Једном активиран, ЦДН се управља преко портала налога СитеГроунд, што вам даје контролу над којим аспектима ваше веб локације се на овај начин оптимизују..

СитеГроунд ЦДН подешавања

Сви планови хостинга СитеГроунд укључују опционалну интеграцију са бесплатном Цлоудфларе ЦДН услугом.

Осим што се одлучите за надоградњу на плаћену Цлоудфларе ЦДН услугу, можете користити и сопствени избор ЦДН-а. Ако имате људе из целог света који посећују вашу веб локацију, коришћење ЦДН-а је одличан начин да се обезбеди да сви посетиоци доживе слична времена учитавања, без обзира где се налазе.

Захваљујући бесплатној Цлоудфларе ЦДН интеграцији, СитеГроунд олакшава ову могућност повећања перформанси.

Као што видите, постоји неколико корака у подешавању и оптимизацији ваше веб локације ВордПресс. Међутим, СитеГроунд је урадио добар посао чинећи процес што једноставнијим, а истовремено је омогућио приступ неким напредним функцијама и услугама, као што су ЦДН и више нивоа кеширања и оптимизације..

Приступ бази података и серверу датотеке ВордПресс

Када је у питању управљање датотекама које чине вашу веб локацију и њену базу података, СитеГроунд вам пружа пун приступ. Поред тога што користите свој ФТП клијент за пријаву на серверски простор, можете да користите и прилагођени мрежни менаџер датотека који је доступан кроз област СитеГроунд налога.

СитеГроунд Филе Манагер

Осим приступа серверу путем ФТП софтвера, можете користити и СитеГроунд Филе Манагер.

Приступ бази је једнако једноставан – опет, захваљујући софтверу (овај пут пхпМиАдмин) који је доступан преко подручја налога СитеГроунд.

пхпМиАдмин приступ бази података

Бази података за вашу ВордПресс веб локацију може се лако приступити путем веб-интерфејса пхпМиАдмин.

Ако икада требате да обришете или измените датотеку теме или додатка, промените администраторску лозинку за ВордПресс након што сте је закључали са своје веб локације или извршили неки други сличан задатак, онда је овај ниво приступа серверу и бази података непроцењив..

Након недавног ажурирања подручја налога СитеГроунд, купци више немају приступ цПанелу и његовим алаткама. Међутим, многе, ако не и све, исте функције које су биле доступне преко цПанела сада су доступне путем новог подручја СитеГроунд налога, често у много лакшим форматима. Све у свему, миграција са цПанела на интерну локацију и платформу за управљање рачунима изгледа као позитиван потез. Због начина на који функционише нова корисничка зона, ово је посебно тачно ако домаћините више веб локација помоћу СитеГроунд-а, јер њима можете управљати са једне локације.

То прилично покрива искуство коришћења хостинга СитеГроунд услуге за подешавање и управљање веб страницом ВордПресс. Као што можете видети, ВордПресс планови са управљањем СитеГроунд СтартУпом и ГоГееком идеални су за оне који су нови у ВордПресс-у и за кориснике напајања..

Стартуп и ГоГеек перформансе у поређењу

Као што смо недавно објавили, планови СитеГроунд СтартУп и ГоГеек имају мноштво функција које имају за циљ да побољшају перформансе ваше веб локације ВордПресс, као и неколико разлика у нивоу побољшања перформанси сваког плана..

Дакле, да бисмо вам помогли да одлучите да ли је план хостинга највишег нивоа СитеГроунд ГоГеек најбољи за вашу веб локацију или ће бити довољан СтартУп план нижег ценовника, креирали смо неке ВордПресс веб локације и затим тестирали њихову перформансу.

Прво смо забележили брзину наших тестних локација да бисмо видели колико брзо се учитавају у просеку током седам дана. Затим смо користили симулатор оптерећења како бисмо сазнали како функционишу веб странице на СтартУп и ГоГеек плановима када им је више посетилаца истовремено приступало. Пратили смо и продужење времена тестирања како бисмо утврдили како је наше искуство у поређењу са 99,9% гаранције за мрежно ажурирање СитеГроунд-а.

Започнимо са временом учитавања …

Учитавање резултата испитивања времена

Да бисте добили детаљнију слику о временима учитавања које бисте могли доживети ако одаберете СтартУп или ГоГеек хостинг планове из СитеГроунд-а, забележили смо брзину ВордПресс веб странице користећи лагану ВордПресс тему, као и други веб сајт који користи захтевније. вишенаменска алтернатива богата карактеристикама.

Услуга плаћеног Пингдом-а коришћена је за надгледање брзине веб страница, при чему су се времена учитавања бележила у интервалима од 30 минута током периода од седам дана. Прво је упоређивање СтартУп и ГоГеек планова користећи једноставну бесплатну ВордПресс тему.

Резултати испитивања лагане тематске брзине

Тренутна задана тема која се активирала на новим ВордПресс веб локацијама је бесплатна тема Двадесет двадесет из тима ВордПресс.орг. То је добар пример основне лагане теме коју могу да користе многи нови власници веб страница ВордПресс.

Двадесет двадесет ВордПресс тема

Бесплатна тема Твенти Твенти коришћена је да се види колико добро СитеГроунд може угостити веб локацију лаганом темом.

Дакле, како би вам дали идеју о времену учитавања који можете очекивати ако одаберете ову тему или сличну опцију без додатка, ево резултата са наших седам дана надгледања веб локација Стартуп и ГоГеек са Пингдомом:

Резиме Пингдом двадесет двадесет

Пробна локација која је била постављена на СтартУп плану учитавала се у просјеку 943 милисекунди, док је локација с хостом ГоГеек била бржа, са просјеком од 768 милисекунди.

Као што видите, веб локација која се налази на скупљим ГоГеек плановима била је бржа од веб локације која се налази на почетном плану СтартУп на улазном нивоу..

Ево детаљнијег подешавања времена учитавања током периода од седам дана који је забележио Пингдом:

СитеГроунд Стартуп план за учитавање времена са темом Твенти двадесет

Времена учитавања веб локације ВордПресс која се налазила на стартУп плану користећи тему Твенти Твенти.

Током периода од седам дана, Пингдом је забележио просечно време учитавања од 943 мс за веб локацију која се налази на СтартУп плану користећи лагану тему Твенти Твенти.

СитеГроунд ГоГеек Лоадинг Тимес са темом Твенти двадесет

Времена учитавања веб локације ВордПресс која се налазила на ГоГеек плану користећи тему Твенти Твенти.

Резултати испитивања вишенаменске тематске брзине

Иако су бесплатне лагане теме, попут Твенти Твенти, идеалне за основне блогове, постоји добра шанса да се одлучите за вишефункционалну ВордПресс тему богату значајкама за своју веб локацију. Због побољшане функционалности и свестраности, ове теме имају веће величине датотека због којих се веб локације могу спорије учитавати у поређењу са лаганом темом.

Дакле, како бисмо вам дали представу о временима учитавања које бисте могли да очекујете ако одаберете вишенаменску тему богату значајкама, такође смо упоредили времена учитавања два тестна места на СтартУп и ГоГеек плановима са активираном најпродаванијом Авада темом.

Авада ВордПресс Тема

Тема Авада и њен демо агенција коришћени су за тестове брзине наше веб локације.

Да бисте тестирали вријеме пуњења СтартУп и ГоГеек с Авада темом, кориштен је демо агенције на обје локације.

Вишенаменске теме, као што је Авада, често долазе с разноврсним избором унапред изграђених демонстрација веб страница; за наше тестове, увели смо демо Агенцију Авада на обе локације. Ево кратког сажетка резултата из Пингдом-а, праћеног детаљнијим прегледом времена учитавања обе локације:

Резиме Пингдом Авада

Када је у питању употреба ВордПресс теме богате карактеристикама веће величине датотеке, веб локација коју хостира ГоГеек била је близу пола секунде брже од локације на СтартУп плану.

При коришћењу тешке теме опћенито се време учитавања тестних места повећавало, што је разлика у перформансама између СтартУп и ГоГеек планова израженија.

СитеГроунд СтартУп план Авада Тема за учитавање

Током периода од седам дана, почетна страница агенције Авада учитавала се у просечном времену од 2,71 секунди када је била домаћин на СтартУп плану.

Као што се и очекивало, с великом величином странице од 6,47 МБ – у поређењу са 149 КБ за тему Двадесет двадесет – требало је дуже учитавање почетне странице Авада теме, а Пингдом је снимио седмодневни просек од 2,71 секунди за веб локацију на СтартУп плану.

СитеГроунд ГоГеек Авада Тема за учитавање

Почетна страница веб странице која користи демо страницу Авада која се налазила на ГоГеек плану учитава се у просјеку 2,29 секунде.

Почетна страница веб локације са ГоГеек планом учитава се у просеку 2,29 секунди, у поређењу са 2,71 секунди за локацију хостирану на СтартУп плану. Чини се да ова разлика у брзини између два плана показује да што је већа веб локација или већа вештина, то ће више имати користи од хостовања на ГоГеек плану вишег нивоа..

Сажетак времена учитавања

Сажетак времена учитавања СитеГроунд-а

Резиме времена учитавања СитеГроунд-а забележио је Пингдом.

Ови резултати испитивања брзине веб локације сугерирају да ћете, без обзира да ли се одлучили за употребу лагане теме без много додатних виџета или функција или се одлучити за неку тешку тему са клизачима и великим сликама, уживат ћете у бржим временима учитавања одабиром плана СитеГроунд ГоГеек. преко јефтинијег СтартУп плана.

Учитајте испитивање учинка утицаја

Тестови брзине странице на веб страницама ВордПресс-а који се налазе на плановима СитеГроунд СтартУп и ГоГеек изведени су на тестним местима која нису примила посетиоце. Иако вам дају добру представу о томе како се перформансе ова два плана успоређују, они не испричавају потпуну причу.

Стога, да бисмо вам боље представили који је план прави избор хостинга за вашу веб страницу, такође смо извршили неко тестирање оптерећења. Извођењем плаћених тестова из услуге Лоад Импацт, били смо у стању да симулирамо више корисника који посећују сваку веб страницу истовремено да видимо како се рукује са све већим оптерећењем корисника.

За тестове је Лоад Импацт надгледао време учитавања постова на блогу на веб локацијама СтартУп и ВордПресс, хостованим ГоГеек-ом, користећи тему Авада. Током теста, број виртуалних корисника који приступају страници који се прати повећавао се у периоду од пет минута, све док 200 виртуалних корисника није приступило тој страници у исто вријеме..

Ево резултата тестова Лоад Импацт за две локације…

СтартУп план Учитавање резултата испитивања утицаја

Према резултатима тестирања Лоад Импацт, стартУп план СитеГроунд урадио је добар посао хостинга ВордПресс веб странице са инсталираном тешком Авада темом.

Учитајте тест покретања СтартУп-а

У тесту Лоад Импацт, веб локација која се налази на СитеГроунд СтартУп плану остала је прилагодљива док јој око 130 виртуалних корисника није приступило..

Као што показује плава линија на горњем графикону, времена одзива била су мало погрешна јер се број истодобних виртуалних корисника повећавао. Међутим, све док број истодобних виртуалних корисника није достигао око 130, сајт није реаговао.

Дакле, ако не очекујете да више од 130 посетилаца редовно приступа вашој веб локацији, тада СтартУп план би могао да буде у могућности да обрађује своју публику без већих потешкоћа..

За више информација о томе како је радила веб локација покренута на СтартУп-у, резултате тестова можете погледати на веб локацији Лоад Импацт..

ГоГеек План Учитавање резултата испитивања утицаја

Иако се веб локација коју покреће СтартУп чинила прилично робусном када јој је истовремено приступало до 130 виртуелних корисника, веб локација ВордПресс на ГоГеек плану била је још стабилнија.

Учитајте тест утицаја ГоГеек плана

У овом тесту Лоад Импацт, веб локација која се налази на плану СитеГроунд ГоГеек остала је одговорна до краја теста, када је 199 виртуалних корисника приступало њој.

Као што показује плава линија на горњем графикону из Лоад Импацт, брзина тестног места хостираног на ГоГеек плану није негативно утицала током целог теста, чак и када му је 199 виртуалних корисника истовремено приступало..

Стога, ако желите да ваша веб локација ВордПресс буде у могућности да обрађује велики број корисника или нагомилани саобраћај, ГоГеек план би био добра инвестиција.

Да бисте се сами уверили како је успела веб локација коју гостује ГоГеек, резултате тестова можете видети на веб локацији Лоад Импацт..

Уптиме Ресултс

Високи нивои продужетка важни су (ако не и више) од брзог учитавања. На крају крајева, ако ваша веб локација није доступна, није важно колико се брзо учитава када је на мрежи. Дакле, имајући то на уму, такође смо пратили наше тестове на време застоја користећи Пингдом потврду за продужење времена.

Резултати Уметње за Пингдом

Током седам дана праћења, само једно од места је доживело прекид рада, и то само на један минут.

Као што показују резултати из Пингдом-а, само једно од четири тестна места доживело је прекид рада током седам дана праћења, па чак ни тада количина продуженог рада никада није пала испод нивоа од 99,9% загарантованог од стране СитеГроунд-а.

Све у свему, наше пробне веб странице којима је домаћин СитеГроунд било је лако подесити и добро су се изводили под притиском, а сајт на ГоГеек плану остао је врло стабилан када је имао велико оптерећење.

Последње мисли

Наши тестови СтартУп и ГоГеек планова јасно дају до знања да је СитеГроунд заиста висококвалитетан, а истовремено прихватљив буџет.

Они нови у ВордПресс-у ће ценити пријатност искуства СитеГроунд-а за кориснике. Иако више нема приступа цПанелу, корисници напајања могу и даље обављати задатке као што су уређивање датотека и управљање базама података преко новог подручја СитеГроунд налога. И друге карактеристике, попут алата за постављање ГоГеек плана, такође су једноставне за употребу. У ствари, када су у питању карактеристике и функционалност, планови СитеГроунд повољно се упоређују са многим много скупљим ВордПресс хостинг компанијама са премиум премиум ценама..

Међутим, као што показује наша поређење СитеГроунд-а и ВП Енгине-а, планови нижих цена од СитеГроунд-а нису тако брзи као они из ВП Енгине-а. (Напомена: За оне који не знају, ВП Енгине се сматра једним од највиших – иако такође скупљих ВордПресс хостинг услуга.) Али, осим ако нисте спремни да плаћате 30 УСД месечно или више, СитеГроунд су вредна алтернатива – посебно у поређењу са другим нискобуџетним домаћинима као што су ГоДадди или Блуехост.

Све у свему, одабир СитеГроунд-а за вашу веб локацију се високо препоручује – поготово ако не можете да оправдате цену плана за улаз на нивоу Кинста (прочитајте наш комплетан преглед овде или ВП Енгине. Када је у питању да ли треба да идете са стартУп или ГоГеек план, бржи, али скупљи ГоГеек је очигледан избор у погледу повећаних перформанси веб странице и додатних функција, међутим, ако ваш буџет не може да поднесе вишу цену, приступачнији СтартУп план је добар компромис..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me