Omrežni pregled omrežja Omnis

Hitrost, zanesljivost in surova moč: vaše spletno mesto v oblaku … to je tisto, kar Omnis Network trdi, da ponuja svojim strankam. Niso proračunsko gostiteljsko podjetje, vendar so njihove cene razumne – dokler ne začnete dodajati vseh funkcij, ki jih resnično želite in potrebujete (ki so vključene pri številnih drugih gostovalnih podjetjih). Zaradi tega bo to podjetje lahko postalo zunaj vašega proračuna za gostovanje spletnih strani, vendar imajo še vedno veliko ponuditi.

Želite izvedeti več? Beri naprej.

* Opomba: Trenutno nimamo več računa za gostovanje pri Omnis Network.

Storitve spletnega gostovanja Omnis

Omnis ponuja dva paketa za skupno gostovanje: Linux Cloud Hosting za 5,95 USD na mesec in Windows Cloud Hosting za 7,95 USD na mesec. Kako se lahko odločite, kateri je najboljši za vas? Če želite za dinamično spletno oblikovanje uporabiti skripte PHP in Perl, je račun za Linux boljša izbira. Če raje uporabljate ASP ali .NET aplikacije, pojdite z Windows računom gostovanja.

Poleg teh razlik vsi paketi gostovanja v oblaku Omnis vključujejo naslednje:

 • Brezplačno ime domene
 • Neomejen prostor na disku in prenos podatkov
 • Neomejeno domen, vzdevkov domen in poddomena
 • SSL certifikat v skupni rabi
 • Krediti za oglaševanje v iskalnikih
 • Neomejeno poštnih nabiralnikov (POP3 ali IMAP4) in vzdevkov za posredovanje
 • Spletna pošta prek Roundcube, Horde ali Squirrelmail
 • Več uporabniških računov FTP (samo za Linux)
 • PHP, Zend Optimizer, Guard & Ioncube Loader, Python, Ruby
 • 40+ CMS, vključno z najbolj priljubljenimi, kot je WordPress
 • Neomejeno baz podatkov MySQL
 • Podpora za dinamične HTML, Javascript in AJAX

Za doplačilo je na voljo več funkcij kot dodatkov. Ti vključujejo namenski naslov IP, zasebni certifikat SSL in program za izdelavo spletnega mesta Pro ali Ecommerce (brezplačni ustvarjalec spletnih mest omogoča le spletno mesto na treh straneh). Če je to vaša prva izkušnja z gradnjo spletnega mesta, boste morda želeli najti katero od drugih ponudnikov gostovanja, ki brezplačno ponuja celovitega graditelja spletnih mest.

Čeprav Omnis oglašuje, da njihovi paketi vključujejo neomejen prostor, je omejitev dejansko 1,7TB. To je veliko prostora – vendar omejitev 46.000 datotek nasprotuje temu obsežnemu pomnilniku.

S svetle strani je en uporabnik sporočil, da sploh nima težav s petimi prenosi FTP. Če raje uporabite to obliko prenosa datotek preko modula nadzorne plošče, bo to hitro.

Kakšno vrsto nadzorne plošče ponuja Omnis?

Zdi se, da je industrijski standard – vsaj od danes – za nadzorne plošče vedno priljubljen cPanel. Žal Omnis tega ne zagotavlja. Namesto tega nudijo lastniško nadzorno ploščo, ki jo imenujejo “Upravitelj računa”. Postavitev je lepa in čista, vendar ni videti toliko orodij za upravljanje, kot bi jih našli v cPanelu ali Plesku.

Ker boste nedvomno porabili veliko časa za zaledje vašega spletnega mesta, je nadzorna plošča pomembna. Če ne marate učenja novih sistemov ali imate svoje srce pri uporabi cPanel, potem Omnis Network morda ni najbolj primeren za vaše potrebe.

Infrastruktura: Datacenter in strežniki

Kot številna ameriška podjetja, ki gostijo spletna mesta, tudi Omnis za svoje omrežne povezave uporablja stavbo One Wilshire v Los Angelesu v Kaliforniji. Znana je tudi kot “najbolj povezana zgradba na svetu” (ali zahodna obala, odvisno od tega, kdo vlaga zahtevek). Ena Wilshire je mesto, kjer ponudniki optičnih omrežij Tier-1 zagotavljajo povezljivost na stotine podjetij.

Skupaj z njihovimi upravnimi uradi se nahaja podatkovni center Omnis Network v Torranceu v Kaliforniji. Omnis uporablja Cisco za svojo omrežno strojno opremo. Zagotavljajo tudi RAID matriko SSD (Solid State Drive) z uporabo dvojnega procesorja, štirijedrnika, hiper nitnih procesorjev Intel Xeon, ki zagotavljajo optimalno hitrost. Omnis to imenuje kot “MySQL SSD RAID” za “izjemno hitrost”.

Zagotovljeno neplačilo – ali ne?

Ali vsa ta hitrost v omrežju naredi uspešnost Omnis Network boljšo od drugih podjetij? Svojim strankam zagotavljajo 99,9-odstotno podaljšanje časa, ki je na voljo, če spletno mesto v nekem mesecu deluje kumulativno 44 minut ali več..

Čeprav bi moralo biti to jamstvo pomirjujoče, je težko ugotoviti, kako bi lahko vložili denar. Spletno mesto in pogoji storitve podjetja ne povedo ničesar o podrobnostih, niti o tem, ali lahko pričakujete, da boste na vaš račun prejeli vračilo ali dobropis..

Ugotovil sem, da je nedavna statistika, ki kaže, da je povprečni čas delovanja Omnisa v zadnjih 8 letih 99,98 odstotka z 99,58 odstotka in visokim 100 odstotki. To je odlično. Mogoče jih nihče ne bi smel prositi, da se dobro obdržijo za svoje jamstvo za produkcijo?

Storitev za stranke

Možnosti za podporo Omnisa so precej standardne: telefon, klepet v živo in e-pošta. Te možnosti so na voljo 24 ur dnevno, vsi njihovi strokovnjaki za podporo pa imajo sedež v podjetju Torrance v Kaliforniji. Na spletu imajo tudi bazo znanja in knjižnico video vadnic.

Iz pregleda spletnih komentarjev uporabnikov Omnisova tehnična podpornica nudi splošne visoke ocene za svojo hitro, pozorno in dobro pomoč. Številni kupci hrepenijo tudi o hitrosti in času delovanja svojih spletnih mest ter o pripravljenosti podjetja za sodelovanje z lastniki spletnih mest, ki doživljajo velike trge v prometu, zaradi česar bi lahko presegli omejitve pasovne širine. Seveda obstaja nekaj negativnih pregledov tega spletnega mesta, ki gosti spletno podjetje, vendar jih pozitivno presega.

Prednosti

 • Dobra storitev za pomoč strankam / tehnična podpora – to je za uporabnike resnično koristno.
 • Hitrost – strani se hitro naložijo zaradi matrike SSD RAID.
 • Zanesljivost – 99,9-odstotno jamstvo za čas delovanja se zdi nepotrebno, ker imajo odlično povprečno statistiko za uptime.
 • Onsite, ameriški podporni tehniki – bonus če gre za angleško govoreče stranke (ni pa nujno za tuje stranke).

Naročite Omnis zdaj

Za več podrobnosti ali za naročilo Omnisa obiščite (povezava se odpre v novem oknu): http://www.omnis.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me