Cel mai bun gazduire WooCommerce: 6 planuri care au sens pentru toți utilizatorii (2020)

Oferte WordPress

Alegerea celei mai bune găzduire WooCommerce este la fel ca alegerea celei mai bune biciclete.

Totul depinde de nevoile tale.

Dacă este vorba doar de a o duce la limitele de pe drumurile de munte, ar trebui să obțineți o bicicletă ușoară. Pentru călări off-road, o bicicletă clasică de munte ar fi mai bună. Pentru a rătăci prin oraș, ar trebui să obțineți probabil un navet sau o bicicletă de oraș.

Dar, stai – de ce îți spun chiar asta?

Există o idee principală pe care vreau să o transmit aici și este că bicicleta perfectă a tuturor este o bicicletă diferită.

Este exact același lucru cu hostingul – cel mai bun hosting WooCommerce, în special.

Deci, în loc să compar diverse planuri de găzduire număr după număr și parametru după parametru, mă voi concentra pe tine în schimb.

Această postare este împărțită în câteva secțiuni. Fiecare secțiune reprezintă o singură persoană de utilizator și subliniază ce opțiuni de găzduire sunt cele mai bune pentru cerințele lor.

Cum să citiți această resursă: Găsiți persoana care sună cel mai mult ca dvs. și obțineți soluția recomandată (sau nu – nu, este decizia dvs.).

Conținuturile:

 • Ce să cauți în cel mai bun gazduire WooCommerce pentru tine
 • Cel mai bun Gazduire WooCommerce Închide
  • „Pornesc de la Scratch cu doar o idee”
  • „Am deja o afacere care funcționează, dar nu există prezență la comerț electronic”
  • „Deja rulez un magazin online, dar gazda mea este secundară”
 • rezumat

Niciun timp pentru a citi?

Iată un rezumat rapid:

 • �� Alegerea bugetului: SiteGround – 3,95 USD sau 5,95 USD pe lună; vă oferă toate caracteristicile și parametrii de care ar putea avea nevoie un magazin online începând de la zero.
 • În general cel mai bun: Liquid Web – de la 190 USD pe an; cea mai bună soluție de găzduire WooCommerce din listă.
 • �� Alegerea puterii: Cloudways – de la 36,51 USD sau 33,30 USD pe lună; pentru performanțe de înaltă performanță a serverului, alegeți unul dintre planurile bazate pe Amazon AWS sau Google Cloud.

�� Comenză rapidă: Faceți clic aici pentru a derula la rotunjirea noastră cu cele mai bune hostinguri WooCommerce.

Ce să cauți în cel mai bun gazduire WooCommerce pentru tine

Înainte de a putea evidenția soluții optimizate de găzduire WooCommerce în funcție de nevoile dvs., vreau să iau un minut pentru a vorbi despre o mână de caracteristici / trăsături de găzduire web care sunt deosebit de importante în lumea eCommerce (și pentru găzduirea WooCommerce).

Planurile de găzduire au toate formele, dimensiunile și punctele de preț. Unele dintre ele sunt de doar 4 $ pe lună, în timp ce altele sunt de 100 $. Știind ce le face diferite, te va ajuta să înțelegi de ce planurile mai scumpe ar putea merita etichetele lor de preț, precum și ce compromisuri trebuie să faci atunci când optezi pentru unul mai ieftin.

În continuare, atunci! Iată câteva dintre lucrurile pe care ar trebui să le ofere cel mai bun hosting WooCommerce:

Conformitate PCI

În 2006, a fost înființat ceva numit Consiliul pentru standardele de securitate a industriei cu carduri de plată. Se asigură că tranzacțiile sunt sigure, banii ajung acolo unde trebuie și că niciun tip rău nu se uită peste umăr și îți fură datele cardului de credit..

Acum, partea care vă privește este această sursă:

PCI DSS se aplică ORICE ORGANIZARE, indiferent de mărimea sau numărul de tranzacții, care acceptă, transmite sau stochează datele deținătorului de card

Cu alte cuvinte, dacă intenționați să faceți ceva cu datele cardului de credit ale clienților dvs., trebuie să vă asigurați că serverul dvs. respectă PCI..

Din păcate, regula generală este aceea că planurile de găzduire partajate ieftine nu se aplică în medii care respectă PCI. Caută întotdeauna această informație specifică pe pagina de vânzări sau în documente.

Acum, cu acest lucru, există o soluție. Gateway-uri moderne de plată – instrumentele care gestionează efectiv plățile online – funcționează într-un mod care nu stochează sau prelucrează date de carduri de credit pe serverul dvs. Datele sunt trimise direct către procesatorul de plăți fără a cheltui o secundă pe site-ul dvs..

De exemplu, dacă veți accepta doar plăți PayPal, atunci serverul dvs. nu trebuie să fie compatibil cu PCI.

Adrese IP dedicate și certificate SSL

O adresă IP este pur și simplu adresa care identifică site-ul dvs. pe internet.

Majoritatea planurilor ieftine de găzduire WooCommerce vă vor atribui o adresă IP dinamică, care este împărtășită cu alte persoane. Când vă înscrieți pentru un plan de găzduire puțin mai bun, veți primi o adresă IP exclusivă privată – un IP dedicat.

Gândește-te ca locuiește într-un apartament cu alți zece oameni față de faptul că locuiește singur. Sunt sigur că este clar că dacă conduci o afacere sub o anumită adresă, nu mai vrei alte zece persoane care locuiesc acolo, nu? Este același lucru pe web: adresele IP dedicate sunt, în general, mai bune pentru SEO și comerț electronic.

De asemenea, aici intră în joc cealaltă piesă a puzzle-ului – un certificat SSL.

Un certificat SSL acceptă criptarea și autentifică afacerea dvs. pe web. Cu alte cuvinte, asigură clienților că sunteți cu adevărat cine sunteți.

Certificatele SSL pot fi achiziționate fie direct de la gazdă, fie de la un terț. Certificatul poate fi apoi instalat pe adresa IP dedicată menționată mai sus.

Vestea bună este că puteți obține gratuit un SSL de la o organizație numită Let’s Encrypt, iar majoritatea gazdelor web le oferă incluse cu planurile de găzduire (gratuit) – asigurați-vă doar că gazda pe care o alegeți are.

Până la urmă, dacă așteptați ca cineva să-și prezinte datele de contact sau datele cardului de credit și să cumpere ceva de la dvs., trebuie să aveți un certificat SSL.

Parametri de utilizare

Cu cât vă poate oferi compania de găzduire mai bună, cu atât mai bine. În termeni simpli, când site-ul dvs. de comerț electronic s-a stins, nimeni nu poate cumpăra de la dvs..

Furnizorii de top funcționează pe centre de date clasificate ca nivel 4, ceea ce înseamnă că vă puteți aștepta să aveți mai puțin de 0,8 ore de oprire pe an. Centrele de date de nivel 1 vă pot oferi mai puțin de 28,8 ore de oprire pe an, în timp ce nivelurile 2 și 3 se situează undeva între ele (aici sunt numerele detaliate). Pe scurt, cu cât nivelul este mai bun, cu atât prețul este mai mare.

Acestea fiind spuse, aceasta nu înseamnă că trebuie să mergi întotdeauna pentru un server de nivel 4 – anumite perioade de oprire pe parcursul unui an nu te vor răni prea mult. Doar fiți conștienți că site-ul dvs. poate fi mai puțin accesibil.

Viteză

Oamenii sunt destul de nerăbdători când vine vorba de navigarea pe un magazin de comerț electronic. Amazon și timpii de reacție rapidă sunt probabil vinovați aici – cumpărătorii s-au obișnuit cu experiența!

În orice caz, dacă doriți să vă opriți clienții să renunțe la coșurile de cumpărături, trebuie să mergeți cu un furnizor care oferă mașini bune (specificații bune și rapide cu multă memorie RAM).

Dar, de asemenea, ar trebui să analizați unde sunt centrele de date ale companiei. Unul dintre aspectele principale care afectează cât de rapid pot accesa vizitatorii dvs. în magazin este distanța dintre ei și serverul dvs., așa că mergeți pentru companii care oferă servere în apropierea locației publicului dvs. țintă..

Suport bun

Acest lucru sună de bază, însă accesul la o echipă de asistență fiabilă contează foarte mult atunci când rulează un magazin WooCommerce. În cazul în care ceva nu merge bine, trebuie să puteți contacta gazda web direct, iar acestea ar trebui să fie acolo pentru a remedia problema dvs..

Asistența ușor de contactat 24/7 este o necesitate. Chat-ul online este cel mai bun, e-mail-ul va face la fel de bine, iar asistența prioritară prin telefon este și mai bună!

Soluție bună de rezervă

Asigurați-vă că gazda dvs. web oferă o soluție bună de rezervă, cu copii de rezervă dese și un mod simplu de restaurare a site-ului.

Și chiar vreau să subliniez acea a doua parte – un mod simplu de restaurare a site-ului tău. Orice copie de rezervă de sine stă în valoare dacă nu poate fi utilizată pentru restaurarea rapidă a site-ului.

În mod ideal, doriți ca gazda dvs. să se ocupe de backup-uri automate în numele dvs..

Firewall-uri, detectarea amenințărilor, alte mecanisme de securitate

De regulă, gazdele web mai specifice privesc măsurile de securitate pe care le iau pentru a păstra site-urile clienților în siguranță și cu cât sunt mai multe detalii cu privire la întreaga infrastructură de securitate, cu atât mai bine.

Nu trebuie neapărat să știți toate specificul modului de funcționare a lucrurilor – la fel cum nu trebuie să înțelegeți toate mecanismele de securitate din mașina dvs., dar doriți să știți că sunt acolo.

Cu toate acestea, să vedem ce are de oferit piața celor mai bune hostinguri WooCommerce:

Cel mai bun Gazduire WooCommerce Închide

Alegeți persoana care descrie cel mai bine tipul de utilizator care sunteți:

 • „Pornesc de la Scratch cu doar o idee”
 • „Am deja o afacere care funcționează, dar nu există prezență la comerț electronic”
 • „Deja rulez un magazin online, dar gazda mea este secundară”

„Pornesc de la Scratch cu doar o idee”

Citiți dacă:

 • veți efectua o operațiune mică cu doar o mână de produse (sau poate doar una)
 • vrei să păstrezi lucrurile cât mai mic
 • nu aveți o locație în magazin
 • nu ai angajați și costuri de funcționare reduse.

Acesta este cel mai frecvent scenariu în rândul persoanelor care caută companii care oferă cele mai bune servicii de găzduire WooCommerce.

Probabil că stai pe o idee grozavă și vrei să o aduci pe piață cât mai curând posibil. Ați căutat „construirea unui magazin online” și a apărut asocierea dintre WordPress și WooCommerce – așa că acum sunteți în căutarea unor găzduire de calitate pentru viitorul dvs. magazin. Suna bine?

Sunteți utilizatorul DIY! Din fericire, WordPress și WooCommerce au fost create cu dvs. în minte!

Pentru utilizatorii care abia încep și doresc să vândă doar un catalog foarte limitat de produse – deși nu se așteaptă la volume mari de trafic – există zeci de planuri viabile de găzduire WooCommerce acolo.

Deși WooCommerce este un script destul de puternic de resurse, efectele sale nu sunt atât de evidente când site-ul web are un volum relativ redus de trafic..

Am o companie preferată pe tărâmul gazduire buget WooCommerce. În timp ce veți găsi alte firme care publicizează planuri similare, recenziile acestora tind să varieze atunci când faceți alte cercetări. Acesta este motivul pentru care îmi place să rămân la testat:

SiteGround

Cel mai bun hosting WooCommerce: SiteGround

SiteGround sunt un brand de recunoscut în comunitatea WordPress. Ei sunt foarte activi și își perfecționează găzduirea specifică WordPress de ani buni.

Planurile de găzduire pe care le oferă sunt foarte accesibile și sunt livrate cu o serie de automatizări care să vă ușureze viața și vă oferă, de asemenea, asistență pentru clienți, care a fost foarte apreciat.

Când alegeți SiteGround, nu trebuie să vă ocupați de instalarea pe cont propriu sau pe WooCommerce – totul este făcut pentru dvs. În ceea ce veți merge efectiv este un magazin WooCommerce gol, care este gata să vă adauge produsele.

Există trei planuri principale disponibile cu SiteGround: 3,95 USD, 5,95 USD și 11,95 USD pe lună și puteți utiliza unul pentru lansarea primului dvs. magazin de comerț electronic. Cu toate acestea, probabil că veți dori să păstrați lucrurile la buget și să optați pentru oricare dintre acestea 3,95 USD sau 5,95 USD-un plan de o luna.

Pentru 3,95 USD, puteți construi un singur site WordPress / WooCommerce, puteți utiliza până la 10 GB spațiu pe disc și gestionați 10.000 de vizitatori lunar.

 • De asemenea, beneficiați de o instalare gratuită WordPress și WooCommerce, actualizări automate, certificat SSL, acces CDN (face site-ul dvs. mai rapid), backup-uri zilnice și suport 24/7.

Pentru 5,95 USD, puteți construi site-uri web nelimitate, puteți utiliza până la 20 GB spațiu pe disc și gestionați 25.000 de vizitatori lunar.

 • Vei obține tot ceea ce îți oferă planul mai ieftin, plus un serviciu de transfer de site-uri, SuperCacher-ul SiteGround (cache-ul îți face site-ul mai rapid), punerea în scenă cu un clic, un Firewall pentru aplicații web cu reguli scrise personalizate și un bot AI în căutare activă de amenințări și păstrarea magazinului online în siguranță.

În final, SiteGround este cea mai bună alegere când vine vorba de găzduire WooCommerce la nivel accesibil.

�� Citiți recenzia noastră SiteGround
�� Accesați SiteGround

„Am deja o afacere care funcționează, dar nu există prezență la comerț electronic”

Citiți dacă:

 • afacerea dvs. există deja în offline și generează vânzări
 • vrei să-ți iei afacerea online la un cost rezonabil
 • sau încă începeți de la zero, dar sunteți gata să investiți în găzduire de calitate.

Dacă deja îți desfășori afacerea de ceva vreme și generezi venituri offline, atunci considerațiile de găzduire ar trebui să fie puțin diferite de cele ale cuiva care începe de la zero.

În primul rând, probabil că deja aveți de-a face cu o mulțime de cheltuieli curente implicate în administrarea unei afaceri, cum ar fi încasarea salarizării, plata furnizorilor, gestionarea facturii la energie electrică, chirie ș.a. Aceste lucruri nu sunt ieftine. În același timp, vă dați seama de importanța deținere a tuturor acestor elemente și de rolul lor în a vă permite să generați profit.

Prin urmare, căutarea de găzduire WooCommerce bună pentru o afacere care funcționează deja nu înseamnă atât minimizarea costurilor de gazdă la extrem, cât și economisirea a câțiva dolari în fiecare lună, așa cum este găsirea unei soluții fiabile care să funcționeze.

Mai mult, cu o afacere existentă, probabil că aveți o bază de clienți pe care ați construit-o de-a lungul timpului. Aceste persoane vor fi interesate să verifice oferta dvs. online, ceea ce înseamnă că vă puteți aștepta la mai mult trafic web din prima zi (față de magazinele noi, fără baze de clienți preexistente). Nu doriți să vă dezamăgeți clienții obișnuiți cu un site web cu performanțe lente.

Ținând cont de acestea, iată recomandările mele pentru cele mai bune gazde WooCommerce care vă vor permite să rulați magazinul online fără probleme și care să ofere și performanță și fiabilitate deosebite.

Cloudways

Cel mai bun gazduire WooCommerce: Cloudways

Cloudways este o companie mai mică – prin standarde de găzduire a industriei – dar oferă planuri excelente, cu fiabilitate și performanță bună.

Faptul că folosesc de fapt mașini de către case de server lider în industrie, cum ar fi DigitalOcean și Amazon, probabil are ceva de-a face cu fiabilitatea și performanța respectivă..

Cu alte cuvinte, Cloudways utilizează infrastructura serverului terță parte și o face mai accesibilă utilizatorilor de zi cu zi.

Planurile lor de găzduire WordPress oferă funcții avansate de cache, stive de server care sunt optimizate pentru a funcționa cu WooCommerce, configurarea lor CloudwaysCDN, firewall-uri dedicate pentru a vă păstra magazinul în siguranță, instalare SSL cu un singur clic, copii de rezervă automatizate, scalare perfectă pe măsură ce magazinul dvs. crește în trafic, 24 / 7 suport în direct și multe alte funcții care pot fi numite nivel pro.

Prețurile încep de la 10 USD pe lună folosind serverele DigitalOcean. Pentru acest preț, veți avea acces la o mașină capabilă, care va putea să se ocupe de magazinul dvs. fără nicio problemă.

�� Mergeți la Cloudways

SiteGround

SiteGround

Știu că le-am recomandat SiteGround mai devreme în această postare, dar sunt la fel de capabile să servească magazinele cu cerințe mai mari.

În special, planul de 11,95 USD lunar al SiteGround va face o treabă excelentă aici, permițându-vă să construiți magazine nelimitate, să întâmpinați 100.000 de vizitatori pe lună și să utilizați 30 GB spațiu pe disc..

Obțineți o instalare gratuită WooCommerce și un serviciu de transfer de site-uri, dacă este nevoie, actualizări automate, certificat SSL, backupuri zilnice, asistență prioritară 24/7, SuperCacher SiteGround, un mediu de punere în scenă cu un singur clic, Firewall pentru aplicații web și un bot de securitate AI.

De menționat, de asemenea, că centrele de date SiteGround asigură redundanță de energie și hardware.

�� Citiți recenzia noastră SiteGround
�� Accesați SiteGround

„Deja rulez un magazin online, dar gazda mea este secundară”

Citiți dacă:

 • este timpul pentru o schimbare de găzduire WooCommerce din cauza problemelor cu gazda curentă.

WooCommerce nu este doar un plugin, ci este de fapt un pachet complet avansat de software online care se livrează ca un plugin WordPress.

Ceea ce înseamnă asta în limba engleză simplă este că singurul fapt de a avea WooCommerce pe site-ul tău îl poate încetini vizibil (unele surse susțin că impactul mediu se situează în intervalul de două secunde în plus).

Aceasta înseamnă că fiecare vizitator va trebui să se ocupe de două secunde suplimentare atunci când navighează în magazin. În funcție de tipul de public pe care îl aveți, acest lucru ar putea duce la pierderi de vânzări.

Toate gazdele sunt capabile din punct de vedere tehnic să ruleze un magazin WooCommerce, dar este posibil să nu fie cele mai eficiente la acesta. Și, dacă citiți acest lucru, atunci acesta este probabil cazul.

Iată primele trei recomandări ale mele – gazdele care vor face ca magazinul dvs. online să funcționeze fără probleme:

Web lichid

Cel mai bun găzduire WooCommerce: Web Liquid

Liquid Web este o companie cunoscută în industria de gazduire pentru ofertele lor specializate de găzduire, de la cloud hosting la servere dedicate, VPS, grupuri de servere, găzduire de baze de date și chiar găzduire conformă pentru industria medicală.

Cel mai interesant lucru pentru noi este însă faptul că oferă și planuri de găzduire WooCommerce gestionate.

Aceste planuri sunt găzduite în întregime pe cloud, ceea ce înseamnă că sunt excepțional scalabile, timpul de configurare este evaluat la mai puțin de zece minute și veți obține ceea ce Liquid Web numește un panou de control simplu de tip SaaS (nu cPanel, care este standardul din industria, deși nu este cea mai prietenoasă soluție).

Cu toate acestea, planurile de găzduire WooCommerce gestionate nu se referă doar la infrastructura serverului. De asemenea, veți avea acces la software suplimentar care vă va facilita gestionarea magazinului.

De exemplu, Liquid Web s-a asociat cu Jilt (un serviciu de e-commerce pentru comerț electronic) pentru a vă ajuta să aveți grijă de căruțele abandonate și să vă îmbunătățiți comunicarea cu clienții în general..

Există, de asemenea, asistență pentru migrare atunci când treceți magazinul pe Liquid Web, suport 24/7, un catalog integrat de teme WordPress din care puteți alege și o selecție de pluginuri dedicate WooCommerce de IconicWP.

Toate acestea veți obține fără nicio taxă suplimentară peste factura dvs. standard de gazduire. Vorbind despre acestea, veți obține toate aceste funcții începând de la 19 USD pe lună sau 190 USD pe an, atunci când sunteți plătit anual (practic primiți două luni gratis).

Dacă aveți nevoie de mai multe resurse de server, puteți face upgrade la planuri mai puternice (79 USD, 299 USD, 549 USD și chiar 999 USD pe lună).

Liquid Web este cea mai bună soluție de găzduire WooCommerce din această listă atunci când analizezi raportul preț-valoare..

�� Accesați site-ul Web Liquid

DreamHost

Cea mai bună găzduire WooCommerce: DreamHost

DreamHost sunt mai cunoscuți pentru planurile lor de găzduire la nivel de intrare, dar sunt, de asemenea, un jucător important pe piața setărilor WooCommerce mai puternice..

Începând cu 16,95 USD lunar (plătit anual), DreamHost vă oferă acces la un mediu de găzduire bazat pe cloud cu resurse izolate – nu le distribuiți altor persoane care găzduiesc cu DreamHost.

Serverul este gata să se ocupe de până la 100.000 de vizitatori lunar și veți primi 30 GB stocare pentru fișierele și media dvs..

Analizând lista de funcții disponibile, lucrurile care ies în evidență sunt punerea în scenă a unui singur clic, memorarea în cache încorporată, SSL gratuit pentru magazinul dvs., backup-uri automate zilnice, SFTP și acces la shell.

Dacă aveți nevoie, DreamHost vă oferă un nume de domeniu gratuit și posibilitatea de a configura conturi de e-mail pentru magazinul dvs. și de a le găzdui și pe server (nu întotdeauna standardul cu mai multe gazde specializate).

Dacă aveți nevoie de mai multe resurse server – capacitate pentru mai multe vizite și mai mult spațiu pe disc – puteți face upgrade la planurile de 24,95 USD sau 71,95 USD pe lună.

DreamHost are calificări foarte mari la Trustpilot și PCMag.com și sunt, de asemenea, o platformă recomandată oficial de echipa WordPress.org (dezvăluire completă, SiteGround are și sigiliul de aprobare WordPress.org).

�� Citiți recenzia noastră DreamHost
�� Accesați DreamHost

Cloudways

Cloudways

Cloudways va face, de asemenea, o treabă excelentă pentru magazinele care au o experiență secundară cu gazdele lor actuale.

Deoarece Cloudways vă permite să alegeți furnizorul infrastructurii dvs. de server, beneficiați de multă libertate în ceea ce privește modul în care doriți să vă configurați mediul înconjurător și cât de avansat doriți să mergeți pe spectrul parametrilor serverului..

De exemplu, dacă performanța este numărul unu pe lista dvs., puteți alege să puneți magazinul WooCommerce pe Amazon AWS sau Google Cloud – ambele disponibile prin Cloudways – începând cu 36,51 USD și respectiv 33,30 USD pe lună..

De asemenea, veți obține toate celelalte funcții care vin cu setările Cloudways – am vorbit despre cele din secțiunile anterioare, faceți clic pentru a derula.

�� Mergeți la Cloudways

Cel mai bun rezumat de gazduire WooCommerce

Tocmai am acoperit o mână de cele mai bune opțiuni de găzduire WooCommerce de pe piață. Iată recomandările mele pe scurt:

Selection Selecția de top pentru utilizatorii care încep de la zero cu o idee doar pentru un magazin de comerț electronic:

 • SiteGround – planurile de 3,95 USD sau 5,95 USD pe lună vă vor oferi toate caracteristicile și parametrii de care ar putea avea nevoie un magazin online începând de la zero..

�� Selecții de top pentru întreprinderile care deja funcționează, dar care nu au prezență la comerț electronic:

 • Cloudways – la 10 dolari pe lună sunt o soluție excelentă dacă căutați un echilibru bun între performanță și accesibilitate.
 • SiteGround – planul de 11,95 USD pe lună vă va oferi mai multe performanțe de server decât planurile mai ieftine ale SiteGround și poate gestiona mai mulți vizitatori în fiecare lună..

�� Selecții de top pentru companii care au deja un magazin online, dar experiența lor actuală de găzduire este sub-par:

 • Web Liquid – cea mai bună soluție de găzduire WooCommerce din această listă; 190 dolari pe an.
 • DreamHost – setările lor bazate pe cloud pentru WooCommerce vin cu o mulțime de caracteristici și rămân, de asemenea, accesibile la 16,95 USD pe lună..
 • Cloudways – pentru performanța de înaltă performanță a serverului, alegeți planurile Cloudways care se bazează pe Amazon AWS sau Google Cloud, începând de la 36,51 USD și respectiv 33,30 USD lunar..

Sper că această resursă a fost utilă și că ați făcut alegerea celor mai bune hostinguri WooCommerce pentru nevoile dvs..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me