WP Simple Pay Review – Cel mai bun plugin de plată pe bandă pentru WordPress?

Oferte WordPress

WP Simple Pay este un plugin de plăți WordPress care vă permite să acceptați plăți unice și plăți recurente prin intermediul site-ului dvs. web, conceput pentru a funcționa în mod specific cu serviciul de plăți Stripe.

Este la curent cu numele său, oferind o interfață ușor de utilizat și, deși există multe opțiuni de configurat, în comparație cu o soluție precum WooCommerce, setarea plăților prin WP Simple Pay este relativ simplă.

Versiunea gratuită a WP Simple Pay nu restricționează utilizarea, dar veți debloca o mulțime de funcții suplimentare dacă alegeți să faceți upgrade la versiunea completă.

Indiferent dacă conduci un blog mic, un club local, un site web cu membri mari sau un magazin online cu trafic ridicat, poți folosi WP Simple Pay pentru a accepta plăți cu stripe și, în acest articol, aș dori să-ți arăt ce poate face.

Ce poate face WP Simple Pay?

WP Simple Pay a fost lansat de Phil Derksen în 2014, ca modalitate de acceptare a plăților Stripe pe site-urile WordPress, iar în 2018, compania și-a unit forțele cu Sandhills Development de Pippin Williamson.

Phil a vorbit despre această tranziție în postarea de pe blog „De ce am contopit compania mea de software profitabilă pentru o persoană cu un jucător mai mare”.

WP Pagina de plată simplă

Sandhills Development se află în spatele multor pluginuri populare WordPress.

În plus față de pluginul său, Descărcări digitale ușoare, se află și în spatele AffiliateWP, Restrict Content Pro, Sugar Calendar, WP Simple Pay și Sellbird.

Una dintre caracteristicile cheie ale WP Simple Pay este că procesul este simplu atât pentru proprietarii site-urilor, cât și pentru clienți. Dezvoltatorii au simplificat procesul de acceptare a plăților – fie că este vorba despre o plată unică sau un abonament.

După cum vă așteptați, a fost optimizat pentru tablete și dispozitive mobile, iar vizitatorii mobili pot plăti, de asemenea, folosind Apple și Google Pay.

Cu toate acestea, vă rugăm să fiți conștienți de faptul că WP Simple Pay are opțiuni limitate, astfel încât acesta nu va deveni ca multe soluții alternative. Prin urmare, toate informațiile despre clienți și plăți sunt stocate în contul dvs. Stripe, nu pe site-ul dvs. WordPress.

Caracteristici WP Simple Pay

Formularele de plată sunt create folosind un constructor de formulare drag-and-drop ușor de utilizat și există trei tipuri de formulare: afișarea formularului încorporat, afișarea formularelor suprapuse și check-ul Stripe.

Casetele de selectare, câmpurile de text și butoanele sunt disponibile, în timp ce câmpurile personalizate pot fi, de asemenea, create, astfel încât să puteți specifica exact ce informații doriți de la clienți atunci când cumpără de la dvs..

Caracteristici WP Simple Pay

Caritate va aprecia faptul că WP Simple Pay susține clienții care introduc valori personalizate. Acest lucru este util dacă acceptați donații pe site-ul dvs. web și doriți ca utilizatorii să decidă cât trimit.

De asemenea, include coduri de cupon și acceptă 14 limbi, mai mult de 30 de țări și mai mult de 135 de monede globale.

Consultați pagina cu caracteristici WP Simple Pay pentru o listă detaliată a ceea ce poate face pluginul.

Forme uimitoare din față

Una dintre cele mai atractive caracteristici ale WP Simple Pay este formele frumoase de plată pe care vă permite să le creați.

Există trei tipuri diferite de afișare a formularelor: încorporat, suprapunere și casă Stripe.

Un formular încorporat este un formular obișnuit care poate fi încorporat în postări și pagini de pe site-ul dvs. web.

Formular WP simplu plătit încorporat

În schimb, cu un formular de suprapunere, utilizatorul trebuie să facă clic pe butonul Cumpără. Formularul va fi apoi afișat pe un fundal transparent pe pagina dvs..

Formular WP simplu de suprapunere

Tipul de formular Stripe checkout afișează câteva câmpuri pe pagina dvs., dar afișează altele într-un formular de check-uri Stripe (găzduit de Stripe)

După cum veți vedea mai târziu, puteți încorpora mai multe câmpuri diferite în formularele dvs., cum ar fi numele, adresa, codurile de cupon și multe altele. Casetele de selectare și casetele derulante pot fi, de asemenea, utilizate pentru funcții precum încercări și abonamente.

Formular simplu de abonament la WP

Consultați zona demo a WP Simple Pay pentru a vedea mai multe exemple de plugin în acțiune.

WP Simple Pay: Lite vs Pro

WP Simple Pay Lite este o soluție fantastică de plată la propriu – este perfectă pentru setări simple de plată și nu are restricții cu privire la numărul de formulare pe care le puteți crea.

WP Simple Pay Pro oferă, desigur, mai multe funcții, dar recomand mai întâi testarea versiunii lite pentru a vedea cum funcționează WP Simple Pay.

Din punct de vedere al utilizabilității, ambele pluginuri funcționează la fel.

Meniul de administrare WP Simple Pay are legături cu formularele dvs. de plată existente, cu noua pagină a formularului de plată, cu setările și cu rapoartele de sistem. Există un link suplimentar în WP Simple Pay Lite care vă direcționează către pagina de comparare a funcțiilor Lite vs Pro.

WP Simple Pay Meniu Administrator WordPress

În următoarea secțiune, vă voi arăta cum puteți configura formularele de plată folosind WP Simple Pay Pro.

Procesul de creare a formularelor este identic în versiunea lite, dar funcțiile premium sunt ascunse și înlocuite cu un mesaj promoțional pentru WP Simple Pay Pro.

Formular de plată

Setările pentru funcțiile premium nu sunt afișate în versiunea lite, dar veți vedea un memento al oferirii versiunii profesionale.

Setări WP Simple Pay Lite

Pagina WP Simple Pay Lite vs Pro detaliază caracteristicile suplimentare care sunt disponibile în WP Simple Pay Pro.

Aceasta include câmpuri personalizate, coduri cupoane, abonamente, încercări, asistență Apply Pay și Google Pay și multe altele.

WP Simple Pay - Lite vs Pro

Consider că Sandhills Development a fost foarte generos cu funcțiile incluse în versiunea simplificată a WP Simple Pay, dar există cu siguranță multe funcții grozave care să încurajeze proprietarii de site-uri să actualizeze.

Recomandarea mea este să instalați versiunea gratuită a pluginului pentru a vedea dacă aveți vreo caracteristică premium pentru configurarea plății.

Crearea unui formular de plată pe dungi

Când inițial activați WP Simple Pay în WordPress, veți vedea un buton în bara de administrare WordPress care scrie „Modul de testare a plății simple activ”.

Acest buton este acolo pentru a vă reaminti că pluginul este încă în modul de testare. După ce ați configurat formularele de plată, ar trebui să vă asigurați că modul de testare este activat și în tabloul de bord Stripe, astfel încât să puteți procesa unele plăți de testare.

Când sunteți mulțumit că totul a fost configurat corect, puteți dezactiva modul de testare în pagina „Setare striuri” din zona dvs. de setări.

Modul de testare cu plată simplă activ

După activare, veți vedea și un mesaj pentru a vă conecta cu Stripe. Aceasta implică logarea în contul dvs. Stripe pentru a oferi acces la WP Simple Pay.

Conectați-vă cu Fâșia

* Notă: Unele setări menționate aici nu sunt disponibile în WP Simple Pay Lite.

Formularul de plată este împărțit în patru file de setări: Opțiuni de plată, Opțiuni de afișare a formularului, Câmpuri de formular personalizate și Opțiuni de abonare.

În fila Opțiuni de plată, puteți defini dacă plata este o sumă stabilită sau o sumă personalizată. Câmpul cu suma personalizată este o caracteristică premium care este utilă pentru site-urile de donație unde trebuie să permiteți utilizatorului să stabilească suma pe care o plătește.

Această zonă vă permite, de asemenea, să definiți către unde sunt redirecționați utilizatorii după ce efectuează o plată.

Asigurați-vă că consultați zona de documentare WP Simple Pay, deoarece listează multe etichete de șabloane pe care le puteți utiliza pe pagina dvs. de confirmare a plăților personalizate.

Optiuni de plata

În următoarea filă, puteți selecta dacă formularul dvs. este un formular încorporat, un formular de suprapunere sau un formular de verificare Stripe.

Numele formularului și descrierea sunt definite și aici.

Tipuri de afișare formulare

Fila câmpurilor de formular personalizate este locul în care creați formularul de plată.

În total, există 19 câmpuri disponibile: Patru câmpuri personalizate, nouă câmpuri pentru clienți și șase câmpuri standard. WP Simple Pay limitează în mod clar unele câmpuri la o singură instanță. De exemplu, butonul de verificare.

Alegeți un câmp

După ce ați adăugat un câmp la formular, îl puteți trage și plasa în orice poziție doriți, apoi puteți ajusta setările în consecință. Este o bucurie să folosești.

Câmpuri de formular personalizate

Abonamentele pot fi configurate în ultima filă. Puteți alege între un singur plan de abonament sau un plan mai personalizat, selectat de utilizator.

Un număr de câmpuri pot fi definite aici, cum ar fi costul abonamentului, taxa de configurare, taxele maxime permise ale abonamentului și multe altele.

Opțiuni de abonament

Formularele de plată pot fi salvate în partea dreaptă a paginii, iar această casetă notează și codul scurt pentru formularul dvs..

Cod WP de plată simplă WP

Trebuie să copiați acest shortcode în postarea sau pagina în care doriți să introduceți formularul.

Formularul dvs. va fi apoi afișat.

Exemplu de formular de plată simplă WP

Deși sunt un mare fan al simplității WP Simple Pay, simt că lipsesc câteva opțiuni utile – cele care ar îmbunătăți capacitatea de utilizare fără a afecta principiul simplității.

De exemplu, în timp ce puteți elimina câmpurile de formular, nu există nicio modalitate de a copia câmpurile.

Începătorii ar aprecia, de asemenea, modalități suplimentare de inserare a formularelor în site-ul lor web. În acest moment, nu există niciun buton WP Simple Pay în editorul WordPress care vă permite să selectați un formular și să îl introduceți într-o postare sau o pagină. În plus, va trebui să instalați un plugin WordPress, cum ar fi Widgetul pentru coduri scurte, pentru a afișa un formular într-o zonă a barei laterale, deoarece niciun widget WP Simple Pay nu este disponibil.

Dezvoltatorii au furnizat, însă, o listă lungă de acțiuni și cârlige de filtrare pentru utilizatorii avansați, ceea ce vă va oferi un control complet asupra formularelor și trimiterilor dvs..

Poate cea mai mare omisiune pe care am observat-o a fost stilarea.

Într-o versiune viitoare, mi-ar plăcea să văd scheme de culori predefinite, o roată de culori și o cutie CSS pentru clase de stil personalizate. În prezent, formularele moștenesc stilul lor de pe tema WordPress activată a site-ului dvs..

Configurarea configurației dvs. de plată simplă WP

Va trebui să alocați puțin timp configurând WP Simple Pay pentru a vă asigura că plățile dvs. sunt procesate corect.

În WP Simple Pay Pro, trebuie să introduceți cheia de licență în prima pagină de setări. Astfel, pluginul poate fi actualizat automat în WordPress.

Setări licență de plată simplă WP

Pagina de configurare Stripe confirmă dacă ați conectat cu succes WP Simple Pay la contul dvs. Stripe. Această pagină este, de asemenea, acolo unde activați și dezactivați modul de testare.

În această pagină, de asemenea, definiți țara contului dvs., locale de checkout Stripe, locale câmpuri carduri și webhooks.

Setări WP simple de configurare a benzii de plată

Veți găsi numeroase setări importante în zona setărilor generale, inclusiv pagina de confirmare a plății și de eșec a plății, formatul datei, moneda preferată, poziția valutară, procentul ratei de impozitare și separatoarele.

Setări generale WP Simple Pay

Opțiunea pentru stiluri opinate aplică automat stilurile WP Simple Pay Pro la câmpurile și butoanele formularului de plată, în timp ce reCAPTCHA poate fi setat și pe această pagină.

Această pagină are, de asemenea, o opțiune de a elimina toate datele WP Simple Pay de pe site-ul dvs. WordPress odată ce ștergerea pluginului.

Setări generale WP Simple Pay

Ultima pagină cu setări vă permite să personalizați mesajele de confirmare a plăților pentru plăți unice, abonamente fără încercări și abonamente cu încercări gratuite.

Mai multe etichete de șablon sunt disponibile pentru a vă ajuta să modelați aceste mesaje de confirmare.

Setări simple de confirmare a plății plății WP

După cum vă amintiți, meniul de administrare WP Simple Pay adaugă și o pagină de raport de sistem.

Această pagină vă oferă un raport complet despre instalarea WordPress, setările pluginului și mediul serverului. Vă recomand să verificați după ce ați creat formularele pentru a vă asigura că configurarea dvs. de găzduire este optimizată pentru WP Simple Pay.

Raport de sistem

În general, zona de setări a WP Simple Pay este ușor de navigat, deoarece există doar câteva setări cheie pe care trebuie să le reglați.

Prețuri de plată simple WP

WP Simple Pay Lite este gratuit de utilizat și vă permite să creați un număr nelimitat de formulare de plată.

Dacă faceți upgrade la versiunea completă, obțineți acces la multe funcții suplimentare, cum ar fi controalele de design drag-and-drop, câmpuri personalizate, coduri de cupon și asistență pentru Apple Pay și Google Pay.

Licența personală costă 99 USD pe an și vă oferă suport și actualizări pentru un site web. Dacă faceți upgrade la licența plus, la 149 USD pe an, veți crește utilizarea site-ului web la trei site-uri web. De asemenea, adăugați asistență pentru plățile pentru abonamente și pentru planurile de tranșare.

Planul profesional de 249 dolari pe an are aceleași caracteristici ca licența plus, dar elimină restricția de utilizare a site-ului web. De asemenea, puteți elimina costul anual de reînnoire cumpărând WP Simple Pay cu o plată unică de 499 USD.

Prețuri de plată simple WP

WP Simple Pay are o zonă de documentare utilă care explică modul în care utilizați pluginul, dar toți clienții premium WP Simple Pay primesc asistență prioritară prin e-mail.

Toate planurile premium sunt livrate cu o garanție de returnare de 100% din 30 de zile. Prin urmare, dacă mai târziu descoperiți că WP Simple Pay nu poate face exact ceea ce aveți nevoie, puteți obține o rambursare completă.

WP Simplă garanție de încasare a banilor

Licența de 149 USD plus deblochează toate caracteristicile WP Simple Pay, dar, dacă abonamentele nu sunt importante pentru dvs., poate doriți să cumpărați doar o licență personală de 99 USD.

Mergeți cu cel mai ieftin plan de 99 USD dacă nu sunteți sigur, deoarece puteți actualiza licența din zona contului în orice moment și plătiți doar diferența.

Gânduri finale

Dezvoltatorii au făcut, în cea mai mare parte, o lucrare fantastică de a găsi echilibrul corect între simplitate și funcționalitate. Puteți utiliza pluginul pentru a crea formulare de plată Stripe în doar câteva minute, dar câteva opțiuni suplimentare aici și acolo ar fi binevenite.

WP Simple Pro Lite ar trebui să fie suficient pentru cei care doresc doar o soluție de plată simplă Stripe pentru site-ul dvs. web.

WP Simple Pay Pro deblochează multe funcții suplimentare care vă vor ajuta să creați forme mai complexe și setări profesionale de plată care oferă abonamente.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me