Primerjajte najboljših 5 vtičnikov za varnostno kopiranje za WordPress

Tako neverjeten kot je sistem za upravljanje vsebine WordPress, ni zaščiten pred varnostnimi grožnjami kar lahko ogrozi kontinuiteto našega spletnega mesta. Ne pozabite, da kibernetski napadi ne ogrožajo samo vaših spletnih podatkov, temveč lahko obarvajo tudi vaš ugled, zlasti če kršitev vpliva na podatke vaših strank.

Razen kibernetskih napadov nekatere napačne konfiguracije v vašem zaledju ogrožajo tudi varnost vašega spletnega mesta.

Vsekakor morate biti pripravljeni na najslabše s tem, da jih imate varnostne kopije da hitro obnovite popolno delovanje spletnega mesta.

Spodaj je pet najboljših rezervnih vtičnikov WordPress, ki jih lahko uporabite:

1. BackUpWordPress

BackUpWordPress je vtičnik, ki ga želite, če želite preprosto in zanesljivo ustvariti samodejne varnostne kopije. Po namestitvi in ​​aktiviranju vtičnika takoj opravi svoje delo s privzetimi nastavitvami avtomatizacije. Po potrebi lahko določite svoj rezervni razpored tako, da odprete Orodja > Varnostne kopije in nato v privzetem razporedu kliknite »Nastavitve«.

Lahko pa preprosto dodate nov urnik z drugačnim naborom pravil, tako da kliknete »+ Dodaj urnik«.

varnostne kopije

Čeprav je osnovni vtičnik brezplačen, lahko tudi plačate razširitve ki dodajo funkcionalnost. Trenutno razpoložljive razširitve povezujejo BackUpWordPress z oblačnimi storitvami, kot so Google Drive, Dropbox in Windows Azure.

Prenos in več informacij: wordpress.org/plugins/duplicator/

3. VaultPress

Če potrebujete nekaj več kot le rezervni vtičnik, pojdite z VaultPress. Poleg tega, da lahko ustvari samodejne varnostne kopije, ta vtičnik tudi redno pregleduje vašo bazo podatkov glede morebitne zlonamerne programske opreme, virusov in drugih varnostnih ranljivosti. Priložena je tudi vgrajena zaščita pred neželeno pošto za ohranjanje ugleda in SEO vaše spletne strani.

trezor

Ne pozabite le, da morate za uporabo VaultPress-a in njegovih varnostnih funkcij plačevati mesečno licenco. Čeprav bi lahko naraščajoči stroški bili preveliki za nove blogerje, je kot nalašč za tiste, ki so pripravljeni vlagati v varnost WordPressa.

Prenos in več informacij: wordpress.org/plugins/updraftplus/

5. BlogVault

Edino, kar je boljše od dnevnega varnostnega kopiranja, je v realnem času varnostno kopiranje – glavna značilnost BlogVaulta. Deluje z ustvarjanjem takojšnjih varnostnih kopij, kadar koli shranite spremembe na svojem spletnem mestu. Tako zagotovite, da pri intenzivni vsebini ali splošnem razvoju spletnega mesta ne boste nikoli izgubili napredka.

blogvault

BlogVault ima tudi orodja za spremljanje, zgodovino in testiranje varnostnih kopij, ki zagotavljajo celovitost vaših podatkov. Edina slaba stran je, da gre za premijo vtičnik, ki prihaja z letno pristojbino, preden lahko uporabite njegove funkcije.

Integracija v oblakuSamo DropboxVarnostne kopije / obvestila po e-pošti

Zaključek

Ustvarjanje varnostne kopije je pomemben vidik vzdrževanja spletnega mesta, ki zagotavlja kontinuiteto. Ne pozabite samo, da izberete vtičnik, ki najbolje ustreza vašim spletnim ciljem. Ne glede na to, ali potrebujete preprost rezervni vtičnik ali bolj celovit varnostni paket, vam zgornji seznam lahko pomaga pri najboljši odločitvi.

Če imate težave z WordPressom, priporočamo, da se za najboljše hitre popravke sklicujete na to objavo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me