Kumaha Jieun hiji Dina-Post Gambar Galeri trên WordPress

Ngawangun ramatloka WordPress geulis teu sains rokét.

Kawas kumaha unggal situs-boga ngabogaan đặt unik tina tujuan, loka WordPress mibanda kamungkinan konfigurasi sajajalan. Jeung salaku pamaké WordPress, tujuan utama anjeun pikeun ngaidentipikasi kombinasi sampurna plugin, eusi, jeung pilihan tạo kiểu pikeun pangalaman pamaké sabenerna hấp dẫn.

Di đăng, urang gé butuh katingal di metodeu pangalusna pikeun bungbu nepi tulisan anjeun jeung galeri gambar.

Luncat ka:

Hayu urang meunang nứt!

Metoda # 1: Ngagunakeun FooGallery

Mun aya hiji hal masarakat WordPress kedah bersyukur pikeun, éta nu plugin Kho lưu trữ bébas nu matak ngamudahkeun pikeun ngahijikeun fitur mangpaat kana situs maranéhanana.

FooGallery mangrupa salah sahiji plugin pang populerna anjeun tiasa nganggo mun nyieun galeri gambar-pos. Eta ngidinan Anjeun pikeun nyieun geulis, responsif di động, sarta rétina-siap galeri tanpa nulis garis tunggal kode.

Jalan panggancangna masang FooGallery nyaéta ngaliwatan dasbor WordPress. Plugin Buka> Tambahkeun Anyar, tipe di "FooGallery", tur klik Cài đặt Tombol.

Saatos instalasi tur aktivasina, Anjeun bisa ngamimiti nyieun galeri munggaran anjeun ku ngaklik FooGallery> Tambahkeun Galeri.

Nyelapkeun judul anu bakal nulungan urang ngaidentipikasi naon galeri nyaéta sakabéh ngeunaan. Ieu moal bisa ditingali ka pamaké, jadi ngarasa Luncat ngagunakeun sagala judul rék.

Nambahkeun poto kana galeri Anjeun, klik dina Tambah Media dina "Vật phẩm Galeri".

Ieu kedah mawa nepi antarbeungeut akrab trong đó Anjeun bisa milih hiji gambar tina perpustakaan média, atawa unggah nu anyar ku ngaklik tab ngamuat koropak.

Nalika nambahkeun gambar ka galéri anjeun, nengetan chú thích gambar file urang jeung judul anjeun bisa milih pikeun nembongkeun boh dua lamun pamaké hover leuwih aranjeunna.

Milih Citakan a

Sakali anjeun tos diunggah sakabeh gambar nu peryogi, buka payun na ngaluyukeun setelan anjeun tingali phù hợp. Mimiti ku milih mẫu pikeun galeri Anjeun.

citakan dasarna ra lệnh kumaha galeri anjeun bade muncul.

Contona, dina responsif Gambar Galeri mẫu nembongkeun sadaya gambar salaku lưới nu otomatis ngaluyukeun dumasar kana ukuranana layar:

Di sisi séjén, anu Gambar Trình xem mẫu mintonkeun hiji gambar dina hiji waktu bari nyadiakeun nu mibanda Tombol navigasi:

Candak dicatet yén sesa setélan nu sadia gumantung kana citakan Anjeun. Sababaraha setélan anjeun tiasa manggihan nu căn nu nueri urang, ukuran gambar leutik, hover épék, lưới nhúng, plugin lightbox, jeung saterusna.

Ngarasa Luncat ka maénkeun kalaya setelan egu dugi ka ngahontal pintonan rék. Hiji Strategi alus nyaeta anu boga galeri kabuka dina hiji tab tur kaca uji on sejen.

Hal egu jadi marga pikeun lengkah saterusna – nambahkeun galeri gambar kana tulisan.

Chèn galeri kana taeun

Aya dasarna dua cara pikeun nambahkeun galeri gambar kana eusi anjeun: thông qua shortcode tur ngaliwatan pos redaktur WordPress.

Manggihkeun shortcode pikeun galeri nu tangtu, buka FooGallery> galeri ti dasbor. Klik dina shortcode ka otomatis nyalin ka clipboard Anjeun.

Hareup, kantun nempelkeun nu shortcode dina aréa eusi sagala pos atawa kaca. Lamun jalan, anjeun kedah tingali hiji galeri giữ chỗ kosong jeung shortcode ditampilkeun di handap.

Ulah salempang – giữ chỗ teu ngagambarkeun naon galeri bakal kasampak kawas nalika kaca sabenerna geus dimuat.

Alternatif séjén nya nyelapkeun galeri lempeng kana pos atawa kaca. Ti dasbor WordPress, muka halaman atawa đăng hayang ngagunakeun teras klik Tombol Tambah FooGallery di sanésna.

Ieu bakal mawa nepi ka "Milih Galeri" jandela mana anjeun bisa manggihan sagala galeri nu sadia bisa ngagunakeun. Anjeun oge bisa nyieun hiji galeri anyar ti cào liwat di dieu.

Nambahkeun galeri a, klik dina gambar leutik na lajeng klik Tombol Selapkeun Galeri.

Mun anjeun teu bisa manggihan galeri nu Anjeun hoyong pake, anjeun bisa kakarék dijieun tina hiji tab misah. Nu hal, ngan klik Tombol ngamuat mun refresh jandela.

ngaronjatkeun FooGallery

Khả năng mở rộng mangrupakeun salah sahiji kaunggulan pangbadagna ti FooGallery. Ku a Khang FooGallery> Setélan, Anjeun bisa ngarobah sababaraha aspék kumaha plugin karya.

Contona, dina tab Gambar, anjeun tiasa nyaluyukeun kualitas gambar leutik ti galeri ka maksimum 100.

Tungtungna, FooGallery ngarojong sababaraha ekstensi nhẹ béda anu nambahkeun pungsionalitasna. Anjeun tiasa ngotéktak toko ekstensi ku a Khang FooGallery> ekstensi.

Metoda # 2: Các plugin Nyieun galeri Tanpa

Lamun nuju teu lôi kéo ku pamanggih maké plugin pikeun sagalana, mangka anjeun bisa mertimbangkeun ngagunakeun diwangun-di fitur WordPress gantina.

Các plugin Pikeun nyieun di-pos galeri tanpa, buka WordPress pos redaktur teras klik Tambahkeun Media.

Ti dinya, pilih "Jieun Galeri" pilihan jeung pilih gambar nu Anjeun hoyong pake.

Sakali anjeun gaduh sakabeh gambar dipilih, klik Jieun Tombol galeri anyar.

Ieu bakal mawa anjeun ka jandela Chỉnh sửa Galeri mana anjeun bisa nangtukeun runtuyan gambar, jumlah tina kolom hayang ngagunakeun, sarta ukuran anu galeri urang.

Ulah poho nulis chú thích cocog pikeun tiap gambar méré pamaké saeutik konteks. Anjeun oge bisa ngarobah paripolah liên kết gambar unggal.

Atur tức là "Ê-ri" mun anjeun teu hayang galeri anjeun janten interaktif sagala cara.

Metoda # 3: Alternatif plugin lianna

Urang ayeuna geus digali dua tina pilihan paling populér pikeun nambahkeun di-pos galeri pikeun tulisan WordPress.

Pikeun masihan anjeun malah leuwih kalenturan, di dieu aya sababaraha Alternatif séjén pikeun FooGallery bisa mertimbangkeun:

Portopolio Galeri ku IT badag

loka: www.imagely.com/nextgen-gallery/; Harga: Miễn phí / $ 69

Dina watesan pamasangan aktip, NextGEN Galeri nyaeta di pisan luhur kalawan leuwih 1 juta pamaké. Hijina alesan naha FooGallery geus di Formula di pos egu bedah lungkawing na. Éta ogé ngabogaan bagian setélan langkung công phu nu bisa janten sakenik ngabingungkeun pikeun pamaké anyar. Tapi, eta mangrupakeun plugin padet nu bisa nulungan anjeun nyieun galeri geulis tur responsif.

Instagram Gebang WD

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me