Kako enostavno varnostno kopirati svoj WordPress blog

Ure delovne sile, potrebnih za to, da bo vaš WordPress blog izgledal tako, kot želite, ni nekaj, kar verjetno želite ponoviti, ker niste uspeli varnostno kopirati svojega bloga ali ga morate premakniti in niste prepričani, kako. Na srečo obstaja nekaj preprostih načinov, kako ustvariti varnostno kopijo spletnega dnevnika in ga brez težav prestaviti na drugo mesto ali ga obnoviti, ko se vaše spletno mesto zruši..

WordPress.org vse to pove s tema dvema stavkoma:

Vaša WordPress baza podatkov vsebuje vsako objavo, vsak komentar in vsako povezavo, ki jo imate na svojem blogu. Če se vaša baza podatkov izbriše ali poškoduje, izgubite vse, kar ste napisali.

Varnostno kopiranje datotek in baz podatkov

Vaš blog je eno vaših najdragocenejših stvari. Ohranjanje varnostne kopije je ključnega pomena. Tudi če vaše podjetje za gostovanje ohranja varnostne kopije, si naredite uslugo in vsakič, ko posodobite, naredite novo varnostno kopijo spletnega mesta. To traja le nekaj minut in lahko vam prihrani veliko bolečine in glavobola.

1. korak – Varnostno kopirajte bazo podatkov s PHPMyAdmin

Vaša WordPress spletna stran deluje tako, kot je, ker ima dva dela. En del je sestavljen iz datotek, ki imajo kodiranje in v bistvu ustvarjajo strukturo in videz vašega spletnega mesta. Drugi del je zbirka podatkov MySQL, ki shranjuje objave, komentarje, strani in vsebino, ki se pojavi na vašem spletnem mestu. Darren Rowse v ProBloggerju je dobro razložil, ko je rekel:

Brez te baze podatkov bi bil vaš blog v bistvu črna luknja, ki ne bi vsebovala nobene vsebine.

Baze podatkov ni mogoče najti v običajnih datotekah v vaši korenski mapi. Če želite varnostno kopirati bazo podatkov, se morate pomakniti do PHPMyAdmin.

 • Pomaknite se do odseka baz podatkov.

phpmyadminVaša izbira se lahko razlikuje, odvisno od programske opreme nadzorne plošče.

 • Na levi stranski vrstici boste videli seznam svojih baz podatkov. Kliknite na tisto za WordPress. Verjetno bo imel naslov nekaj takega, kot je tvojite_wrdp1.
 • Na vrhu zaslona boste videli besedilo, ki se glasi »Izvozi«. Kliknite nanj.

izvoz preko phpadmina

 • Izberite način izvoza “Hitro” in oblikujte “SQL”
 • Kliknite sivi gumb z oznako »Pojdi« in shranite datoteko na mesto, kjer jo boste pozneje zlahka našli.

izvoz prek phpmyadmin2. korak – Varnostno kopiranje datotek WordPress iz korenske mape

Zdaj ko imate varnostno kopirane podatke, morate narediti varnostno kopijo strukture spletnega mesta. To vključuje vašo temo, kakršne koli spremembe v njej, vse spremembe, ki ste jih naredili v datotekah CSS in tako naprej. Tehnično lahko obnovite vsebino spletnega mesta z bazo podatkov in novo namestitvijo WordPress-a, vendar bi izgubili slike in temo ter morda drugo funkcionalnost.

Pomaknite se do programa FTP po izbiri. Online Backup Reviews priporoča prenos za računalnike Mac in Filezilla za računalnike Windows. Sama uporabljam Filezilla, vendar obstajajo številni programi FTP. Izberite tisto, ki je cenovno dostopna (zgoraj omenjena dva sta brezplačna) in enostavna za uporabo.

ftp na mac

Ko se prijavite na svoje spletno mesto s programom FTP, sledite tem korakom:

 • Pomaknite se do mape, v kateri ima vaš WordPress. To je lahko korenska mapa, lahko pa tudi druga. Za iskanje teh datotek boste morda morali iti v mapo “public_html”. Prepoznali boste mape WP, ker se bodo začele z »WP-«. Poiščite “wp-admin”, “wp-content” in “wp-include”.
 • Poleg tega lahko v mape vidite več datotek PHP, ki jih je treba prenesti. Začeli bodo z “wp”. Morda boste želeli nadaljevati in varnostno kopirati slikovno mapo, če boste katerokoli sliko usmerili neposredno v to mapo, namesto da bi jih naložili prek nadzorne plošče WP.

3. korak – Varnostno kopiranje prek nadzorne plošče WordPress

izvoz prek nadzorne plošče

Končno nadaljujte in varnostno kopirajte datoteke na nadzorni plošči WordPress.

 • Prijavite se preko »tvojeite.com/wp-admin«.
 • Na levi stranski vrstici kliknite »Orodja«.
 • V razdelku »Orodja« kliknite »Izvozi«.
 • Izberite izvoz celotne vsebine.
 • Kliknite gumb, na katerem piše “Prenesi izvozno datoteko”.
 • Shranite na varnem mestu v računalniku in rezervnem pogonu.

Rezervni vtičniki

Kaj pa, če bi lahko samodejno ustvarili varnostno kopijo spletnega mesta?

Uporaba samodejnih varnostnih kopij ima prednosti in slabosti uporabe vtičnikov.

Prednosti, slabosti
Če pozabite narediti varnostno kopijo po posodobitvi, ne boste izgubili vsega svojega napornega dela v primeru, da se spletno mesto zruši.Lahko postane krč, tako da pozabite narediti redne ročne varnostne kopije.
Enostaven za namestitev. Nastavite in pozabite.Lahko je bleščeč in varnostno kopiranje ni vedno pravilno.
Prihranek časa.Vtičniki potrebujejo redne posodobitve in lahko motijo ​​druge vidike spletnega mesta.

Brezplačni vtičniki

Verjetno ste že slišali rek, “dobili boste tisto, za kar plačate”, in to lahko drži, ko gre za rezervne vtičnike WordPress. Če nameravate versko varnostno kopiranje narediti enkrat mesečno ali tako poleg samodejnih varnostnih kopij, je morda vse, kar potrebujete, brezplačen vtičnik. Če se ne spominjate stvari, kot so varnostne kopije, se boste morda želeli pomakniti navzdol in preveriti plačljive storitve, ki so na voljo za varnostno kopijo WordPress.

 • BackWPUp – kopira kopijo namestitve in shranjevanja WP na vašem strežniku (ni priporočljivo) ali strežniku v oblaku po vaši izbiri. Varnostno kopira izvoz XML, bazo podatkov SQL, nameščene vtičnike in datoteke WP. Poskusite brezplačno in če vam je všeč in želite več funkcij, preizkusite različico pro.
 • WPDBBackup – Ta vtičnik varnostno kopira tabele zbirke podatkov ali osnovne vsebine za vaše spletno mesto WordPress. Lahko ga nastavite tudi za varnostno kopiranje drugih baz podatkov v vašem sistemu.
 • Pripravljen! Varnostno kopiranje – samodejno varnostno kopiranje baz podatkov in datotek v oblak po vaši izbiri. Delal bo z Amazonom S3.

Plačani vtičniki

myRepono – Samodejno varnostno kopirajte vso vsebino, vključno z objavami, komentarji in popolnimi informacijami o bazah podatkov in spletnih mestih. Datoteke so varno shranjene v oblaku. Stroški znašajo le dva centa na dan, odvisno od velikosti vaše spletne strani in dodatnih potreb. Varnostno kopirajte tako želeno in do datotek dostopajte iz katerega koli računalnika.

VaultPress – State of Digital priporoča to storitev za varnostno kopiranje spletnih mest WordPress:

Ta vtičnik se je večkrat pojavil kot vrhunski zarez. Ko kolegi uporabljajo besedo “posebno”, ki ji tesno sledi beseda “drago”, vas spomni, da včasih dobite tisto, za kar plačate.

Ena najboljših lastnosti sistema VaultPress je enostavna možnost obnovitve z enim klikom. To je drago pri 15 USD na mesec za osnovno storitev.

Upravljanje WP – Ta storitev vam omogoča varnostno kopiranje različnih namestitev WordPress za približno 0,70 USD / mesec na spletno mesto. Tako je, samo 70 centov. S posameznim programom lastnika bloga dobite varnostno kopijo z enim klikom. Profesionalni paket vam omogoča, da načrtujete varnostne kopije v določenih urah in se združite z Amazon S3, Dropbox in Google Drive za samo 2,10 USD na mesec.

ne panirajte grafike

Samo vrni to spletno mesto gor!

Kot je povedal Jerod Morris iz Copy Bloggerja:

Vsak lastnik spletnega mesta igra nepotrebne, malomarne igre s prihodnostjo svojega spletnega mesta, če thang ne bo varnostno kopiran vsak dan in če ne obstaja trden načrt za obnovo po nesrečah.

Ne glede na to, ali ste se odločili, da nastavite vtičnik in avtomatizirate večino varnostnih kopij ali pa se odločite za varnostno kopiranje ročno, je pomembno, da ne pozabite na varnostno kopijo. Tako se lahko, če se zgodi najhujše in celotno spletno mesto pokvari, le nekaj trenutkov zaprete, preden spoznate, da imate varnostno kopirano svoj WordPress blog in ga z malo truda lahko preprosto povrnete v nekdanjo slavo.

Slikovni sliki: blakespot in Sarabbit prek Compfight.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me