Kako dodati Google AdSense v WordPress

Iščete načine, kako zaslužiti vaše spletno mesto WordPress? Večina lastnikov spletnih mest uporablja storitve, kot so Google AdSense je priljubljen način zasluževanja pasivnega dohodka. Gre za oglaševalsko omrežje, ki se zlahka vključi v katero koli spletno mesto – naj bo to osebni blog ali trgovina e-trgovine.

Kako deluje Google AdSense?

Google AdSense uporablja model cene na klik, kar pomeni, da vam bodo plačani pavšalni zneski vsakič, ko uporabniki kliknejo oglase z vašega spletnega mesta. Skupni stroški klikov so odvisni od različnih dejavnikov, kot so Ocena kakovosti in Uvrstitev oglasa.

Ko je implementiran, Google AdSense deluje tako, da prikazuje oglase na treh ključnih področjih: zgornji pas, stranska vrstica, in znotraj svojega vsebino. Kot lastnik spletnega mesta imate možnost prilagoditi, katere oglase bi se prikazovali in katere kje.

Uvod

Če želite dodati Google AdSense na svoje WordPress spletno mesto, se morate najprej prijaviti za nov račun. Za začetek lahko uporabite tudi svoj obstoječi Google Račun.

adsense1

Nadaljujte z registracijo tako, da vnesete URL svojega spletnega mesta. Prav tako ne pozabite izbrati jezika, ki ga primarno uporablja vaša ciljna publika. Nadaljujte z ostalim postopkom registracije, tako da sledite navodilom na zaslonu.

Hvala vam

Upoštevajte, da mora Google najprej pregledati vašo prijavo za AdSense, preden lahko začnete prikazovati oglase na svojem spletnem mestu. Počakajte, da se nadaljuje njihovo potrditveno e-poštno sporočilo. To lahko traja od 6 do 8 ur. Ko bo vaša prijava odobrena, se lahko zdaj prijavite v svoj račun AdSense in začnete ustvarjati oglase.

Ustvarjanje oglasov z AdSense

Če želite ustvariti oglase, se prijavite na nadzorno ploščo AdSense in pojdite v Moje oglase > Nova oglasna enota.

nov_ad

Na novi strani oglasa lahko prilagodite videz oglasa, tako da določite velikost, vrsto in slog. Bodite pozorni na obstoječo postavitev in barvno shemo vašega spletnega mesta. Čeprav želite povečati vidnost teh oglasov, si ne morete privoščiti, da bi ovirali izkušnjo vaših obiskovalcev. Lahko se sklicujete na primeri prikaznih oglasov za ogled kako izgleda vsaka velikost oglasa na dejanski strani.

primeri

Upoštevajte, da lahko tudi določite rezervni oglasi, ki se prikažejo le, če Google ne najde ustreznega oglasa za prikazovanje. Po drugi strani pa kanali po meri omogočajo sledenje določenim oglasnim enotam v skupinah. Na primer, lahko ustvarite ločene kanale po meri za oglase na desni strani in oglasov s pasicami, da ugotovite, katera umestitev je uspešnejša.

Ko prvič ustvarite oglas, pojdite naprej in na dnu strani kliknite »Shrani in dobite kodo«. Po tem lahko zdaj kopirate oglasno kodo in jo shranite v urejevalnik besedil, na primer Beležnica. S tem olajšate uporabo oglasne kode v prihodnosti.

Postavljanje oglasa na WordPress

Če želite začeti prikazovati oglase na svojem spletnem mestu WordPress, pojdite na Videz > Gradniki. V razdelku »Na voljo pripomočki« poiščite možnost »Besedilo« (poljubno besedilo ali HTML) in ga povlecite v razdelek s pripomočki.

dra

Upoštevajte, da so razdelki strani, kamor lahko vključite gradnike, odvisni od trenutne teme vašega spletnega mesta. Ko povlečete besedilni pripomoček, vstavite naslov in prilepite kodo oglasa v polje z oznako »Vsebina«. Kliknite »Shrani« in že ste pripravljeni.

widet

Če potrebujete hiter način upravljanja AdSense na WordPressu, lahko uporabite Aparg SmartAd:

Kaj je Aparg SmartAd? To je vtičnik za upravljanje oglasov WordPress. To je tudi edino tovrstno pametno upravljanje oglasov, s katerim lahko dosežete ciljno publiko. Lahko imate popoln nadzor nad oglasi, ki se prikazujejo na vašem spletnem mestu. Izberete lahko kodo in v nastavitvah oglaševalske akcije postavite kratko kodo Google AdSense. Nato se bo oglas prikazal na tistem delu spletne strani, kamor ga postavite.

Dodatni nasveti

  • Naučite se A / B preizkusiti različne strategije oglasov. Delno testiranje ne samo, da prihrani čas, ampak tudi olajša optimizacijo oglasov za največji dobiček. Lahko tudi A / B preizkusite celotno spletno mesto WordPress za določitev postavitve, ki vodi do večine konverzij.
  • Lahko uporabite vtičnik, kot je AdSanity za boljše upravljanje oglasov. To je zunanje orodje za rotacijo oglasov, ki vam omogoča ustvarjanje, načrtovanje in sledenje oglasov ali skupin oglasov za največ konverzij.
  • Po statističnih podatkih velikosti oglasov 336 × 280, 728 × 90 in 300 × 260 udobno ustrezajo večini postavitev zaslona. Pri mobilih je bilo najučinkovitejše velikost 320 × 100. Vse to je potrjeno kot najuspešnejša velikost oglasov na podlagi Googlovih lastnih ugotovitev.

Zaključek

Google AdSense je odličen način za začetek zaslužka pri vseh prizadevanjih za gradnjo vašega spletnega mesta. Naslednji korak je uvajanje strategij, s pomočjo katerih lahko povečate promet in kar najbolje izkoristite svoje umestitve oglasov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me