Bloganje za lutke: Kako začeti uspešen blog leta 2020

Ste že kdaj želeli ustanoviti lasten blog? Ali pa že imate blog, za katerega niste prepričani, kako se prebiti na naslednjo stopnjo?

Če je vaš odgovor “da”, potem je ta stran prava.

V tem priročniku za bloganje boste izvedeli:

  Zakaj ta blog blog? Še malo o sebi

  Leta 2008 sem ustanovila skrivnost spletnega gostovanja, razkritega (WHSR), in deloma hvaležen velikemu pozdravu s strani skupnosti blogerjev, ki smo jo prešli iz moči. Od takrat je WHSR prerasel v eno vodilnih mrež Net-nasvetov za svetovanje o spletnem gostovanju, pri znamki pa sem pritegnil nekaj najmočnejših glasov v sodobnem bloganju – vsi so prispevali svoje prispevke k tej knjigi in spletnemu mestu. to je vir za vsakogar, ki začenja samostojno blogersko pot.

  S tem neumnim vodnikom vam bom zagotovil nekaj najhitrejših, lahko razumljivih in predvsem učinkovitih rešitev za vaše težave z blogiranjem – iz mojih lastnih izkušenj in misli ljudi, ki uživajo v tem, kar počnejo.

  Moja stran s profilom avtorja probloggerjaMoja avtorjeva stran profila na spletnem mestu Problogger.net – med 2015 in 2018 sem redno objavljala na številnih odmevnih spletnih mestih z vodiči bloggerjev.

  Poglavje 1. Nastavitev bloga iz nič

  Blog je enostavno in poceni začeti leta 2020.

  Najbolj priljubljena programska oprema za bloganje, WordPress.org, je brezplačna. Strokovno razvite teme in vtičniki WordPress so brezplačni. Obstajajo dobesedno milijoni brezplačnih vadnic za začetek (vključno s tem). Edini strošek za začetek spletnega dnevnika je denar, ki ga plačate za spletnega gostitelja in ime domene.

  Seveda, v poznejši fazi bi to lahko postalo zelo zapleteno; na splošno pa je bloganje mogoče za vse, ki imajo računalnik z internetno povezavo. Dejansko lahko ustvarite blog in ga zaženete v naslednjih 20 minutah. Korak iz naslednjih korakov je natanko to, kako ustvarim svoje bloge v začetku.

  V bistvu vse, kar morate storiti, je:

  1. Izberite dober spletni strežnik in ime domene
  2. Usmerite domeno DNS na svojega spletnega gostitelja
  3. Namestite WordPress na novega spletnega gostitelja (zelo enostavno s samodejno namestitvijo).
  4. Prijavite se v WordPress in objavite svojo prvo objavo.
  5. In … to je vse.

  Zveni enostavno? Veš da!

  Sprehodil vas bom skozi spodnje korake. Če že veste, kako nastaviti svoj blog, vas prosimo.

  1. Izberite dober spletni strežnik in ime domene

  Če želite začeti blog, ki ga gostuje sam, najprej potrebujete ime domene in račun za spletno gostovanje.

  Vaša domena je ime vašega spletnega dnevnika. Ni nekaj fizičnega, česar se lahko dotaknete ali vidite; ampak zgolj niz znakov, ki vašemu spletnemu mestu dajejo identiteto – na primer naslov knjige ali kraja. Vaša domena “pove” svojim obiskovalcem, kakšen blog obiskujejo.

  Po drugi strani je spletno gostovanje kraj, kjer shranjujete vsebino spletnega dnevnika – besede, teme bloga, slike, videoposnetki itd..

  Imena domen – Kje se registrirati?

  Svoja imena domen lahko izberete in registrirate prek registra domene. GoDaddy, NameCheap, Hover in Domain.com so nekateri izmed najbolj priljubljenih registratorjev na trgu.

  Upoštevajte, da je pomembno, da registracijo domene ločite od svojega spletnega gostitelja. Ker vaš spletni gostitelj ponuja brezplačno domeno, še ne pomeni, da bi morali gostiteljskemu podjetju omogočiti nadzor nad registracijo vaše domene. Osebno uporabljam NameCheap za upravljanje registracij svoje domene; a vsi drugi ugledni registratorji domen bi morali biti v redu. S tem lahko kadar koli spremenim svojo domeno DNS in se izognem temu, da bi bil zaklenjen z enim določenim spletnim gostiteljem. Toplo vam priporočam, da to storite tudi zaradi lastne zaščite.

  Spletno gostovanje – kje gosti vaš blog?

  Kar zadeva spletno gostovanje, si oglejte moje najboljše izbirnike spletnega gostovanja in indeks ocen gostovanja.

  Za začetek priporočam, da začnete majhne s skupnim spletnim gostiteljem.

  V deljenem gostovanju – Čeprav so viri gostovanja v primerjavi z drugimi manjši (VPS, oblak itd.), Boste potrebovali manj proračuna (pogosto <5 $ / mesec ob prijavi) in tehnična znanja za začetek. Pri izbiri spletnega gostitelja za vaš blog je teh pet dejavnikov:

  1. Zanesljivost – Vaš blog mora biti stabilen in na voljo na spletu 24 × 7.
  2. Hitrost – Potrebujete gostitelja, ki se hitro naloži, ker hitrost vpliva na uporabniško izkušnjo in uvrstitev v iskanju.
  3. Cenitev – Gostovanje s <5 USD / mesece je dober začetek, na tej stopnji ne potrebujete premium storitev.
  4. Soba za rast – Ko bo vaš blog naraščal, boste potrebovali nadgradnje gostovanja (dodatne funkcije, več moči strežnika itd.).
  5. Podpora – Internet se nenehno spreminja, vedno je dobro imeti nekoga, ki vam pomaga s tehnične strani.

  Priporočljivo gostovanje blogov za novorojenčke

  1. Gostovanje inMotion

  začnite blog z gostovanjem InMotion HostingGosti dva bloga na InMotion Hostingu za 3,99 USD / mesec.

  Obiščite spletno stran: https://www.hostinger.com/

  Hostinger je eden najcenejših gostiteljev spleta, še posebej v času registracije medenih tednov. Kljub temu, da je ponudnik gostovanja pri proračunu, Hostinger ponuja številne vrhunske gostovalne funkcije, ki so primerne za blogerje.

  3. SiteGround

  začnite blog s pomočjo SiteGroundSiteGround zaračunava 3,95 USD / mesec za gibanje enega bloga.

  Nasvet za profesionalce: Samo zato, ker je spletni gostitelj priljubljen, še ne pomeni, da je najboljši za vaš blog. Preden se odločite, si oglejte uspešnost gostovanja in natančno preglejte.

  2. Usmerite domeno DNS na svojega spletnega gostitelja

  Nato morate posodobiti zapis DNS v registratorju domen (kamor ste domeno registrirali v koraku # 1), da boste kazali na strežnike spletnega gostitelja (InMotion Hosting, Hostinger ali SiteGround).

  DNS pomeni Domain Name System in se uporablja za usmerjanje vsakega dohodnega uporabnika proti IP naslovu strežnika. Ko torej uporabnik vnese »WebHostingSecretRevealed.net«, bodo podatki DNS prejeli IP naslov mojega spletnega gostitelja in mojemu spletnemu mestu postregli uporabniku.

  Usmerjevalni strežniki imen domenPrimer: Smer spletnega mesta kaže na strežnike imen InMotion Hosting pri GoDaddy.

  Tu so navodila po korakih za posodabljanje spletnega dnevnika DNS na spletnem mestu GoDaddy ali Namecheap.

  3. Namestite WordPress na svojega spletnega gostitelja

  Za začetek bloganja z WordPressom morate najprej namestiti sistem v svojega spletnega gostitelja. To lahko storite ročno ali samodejno s pomočjo namestitvene aplikacije z enim klikom. Obe metodi sta dokaj enostavni in ju je enostavno storiti.

  WordPress ročna namestitev

  Na hiter pogled je tukaj postopek, ki ga morate storiti:

  1. Prenesite in razpakirajte paket WordPress v lokalni računalnik.
  2. Ustvarite bazo podatkov za WordPress na svojem spletnem strežniku, pa tudi uporabnika MySQL, ki ima vse privilegije za dostop in spreminjanje.
  3. Preimenujte datoteko wp-config-sample.php v wp-config.php.
  4. Odprite wp-config.php v urejevalniku besedil (beležka) in vnesite podatke o bazi podatkov.
  5. Datoteke WordPress postavite na želeno mesto na svojem spletnem strežniku.
  6. Zaženite namestitveni skript WordPress z dostopom do wp-admin / install.php v svojem spletnem brskalniku. Če ste v korenski imenik namestili WordPress, obiščite: http://example.com/wp-admin/install.php; če ste na primer namestili WordPress v lastni podimenik, imenovan blog, obiščite: http://example.com/blog/wp-admin/install.php
  7. In končali ste.

  Namestitev WordPress z enim klikom

  Večina blogerjev dandanes WordPress ne namesti ročno.

  S podporo namestitvenih storitev z enim klikom, kot sta Softaculous in Mojo Market Place (odvisno od tega, kateri spletni strežnik uporabljate), je postopek namestitve zelo preprost in ga je mogoče izvesti v samo nekaj preprostih klikih.

  Naslednje slike prikazujejo, kje na nadzorni plošči Hostinger najdete funkcijo samodejne namestitve. Če želite namestiti WordPress, preprosto kliknite obkroženo ikono in sledite navodilom, ki so brez zaščitne lutke – vaš WordPress sistem naj bo pripravljen in deluje v manj kot 5 minutah.

  Samodejni namestitveni program Hostinger WordPressPrimer: WordPress lahko na svoj spletni strežnik namestite v samo nekaj klikih s programom Hostinger Auto Installer (obiščite Hostinger tukaj).

  Stvari se lahko zdijo pri različnih gostiteljih spletnih strani, vendar je postopek v bistvu enak. Torej, ne skrbite, če ne uporabljate enega od teh gostiteljev, ki sem jih prikazal tukaj.

  Zakaj WordPress?

  Osebno mislim, da je WordPress najboljša platforma za bloganje za novorojenčke. Na podlagi statističnih podatkov iz programa Built With je več kot 95% blogov v ZDA zgrajenih s pomočjo WordPress-a. Globalno gledano je na WordPressu skoraj 27 milijard blogov.

  4. Poiščite svojo stran in se prijavite v WordPress

  Ko namestite svoj WordPress sistem, boste prejeli URL za prijavo na svojo skrbniško stran WordPress. V večini primerov bo URL takšen (odvisno od mape, v katero ste namestili WordPress):

  http://www.exampleblog.com/wp-admin

  ustvarite nov blogpostUstvarjanje novega bloga za blog v novi WordPress Gutenberg.

  Najnovejša različica WordPress-a v tem času pisanja je različica 5.3.2 – privzeto boste kot urejevalnik besedil uporabljali WordPress Gutenberg. Gutenberg prinaša veliko fleksibilnosti platformi WordPress. To je še posebej koristno za začetnike, saj za marsikaj, kot je postavljanje barv ozadja in več, ni več potrebno kodiranje. Sistem blokov pomaga tudi pri upravljanju postavitve člankov.

  Če želite napisati in objaviti novo objavo, se preprosto pomaknite do leve stranske vrstice, kliknite »Objave« > »Dodaj novo« in preusmerjeni boste na zaslon za pisanje. Kliknite »Predogled«, da si ogledate, kako izgledajo stvari na sprednji strani (kaj bodo videli vaši bralci), nato pa kliknite »Objavi«, ko je objava končana..

  Hola! Zdaj je objavljena vaša prva objava na spletnem dnevniku.

  Obiščite: Imenik WordPress

  Tukaj lahko dobite vse brezplačne teme WordPress. Teme, naštete v tem imeniku, sledijo zelo strogim standardom, ki jih ponujajo razvijalci WordPress-a, zato je po mojem mnenju to najboljše mesto za brezplačne tematske zasnove brez napak.

  2. Klub plačljivih WordPress tem

  Drug način za pridobitev visokokakovostnih plačljivih tem je naročanje na tematske klube WordPress.

  Če ste prvič slišali za tematske klube, je opisano, kako to deluje: plačate določen znesek pristojbine, da se pridružite klubu in dobite različne modele, ki jih ponujate v klubih. Teme, ki jih ponujamo v tematskem klubu, so običajno profesionalno zasnovane in redno posodabljane.

  Elegantne teme, Studio Press in Artisan teme so trije WordPress teme, ki jih priporočam.

  Tam je veliko več drugih – nekateri klubi celo poskrbijo za določeno panogo, na primer prodajalce ali šole; vendar bomo v tem članku zajeli le tri.

  Elegantne teme

  WordPress plačani tematski klubElegantni vzorci tem – Več kot 80 vrhunskih tem WordPress, .

  Obiščite: StudioPress.com. Cena: 129,95 USD / tema ali 499,95 USD / življenjska doba

  Če ste dolgoletni uporabnik WordPress-a, ste verjetno slišali za StudioPress. Priljubljen je njegov okvir Genesis, minimalističen in SEO-prijazen okvir WordPress za vse teme StudioPress.

  StudioPress ponuja prilagodljive cene glede na vaše potrebe. Okvir Genesis z otroško temo je na voljo za enkratno plačilo 59,99 USD. Tema premije, ki vključuje okvir Genesis, je stala 99 dolarjev. Če želite dostop do vseh tem, lahko plačate 499 dolarjev.

  Artisan teme

  že pripravljena spletna mestaPripravljena spletna mesta, ki jih ponuja Artisan Themes.

  Nauči se več: Tu je še nekaj drugih preprostih stvari, ki jih lahko storite za zaščito svojega spletnega dnevnika WordPress

  Vtičniki za boljšo uspešnost spletnega dnevnika

  W3 vtičnik za predpomnilnik WordPress

  Ko gre za optimizacijo uspešnosti bloga, W3 Total Cache in Swift Performance sta najbolj priljubljeni možnosti.

  Druga vtičnika za uspešnost, ki bi ju morali tudi pogledati, sta Cloud Flare in WP Super Cache. Cloud Flare je brezplačni vtičnik, ki ga ponuja družba CDN, Cloud Flare; medtem ko WP Super Cache razvijata Donncha in Automattic, podjetje, ki je razvilo in upravlja WordPress zdaj.

  V sodobnem blogging svetu je vtičnik za predpomnilnik nujno potreben – močno izboljša uporabniško izkušnjo s povečanjem zmogljivosti strežnika, zmanjšanjem časa, potrebnega za prenos in povečanjem hitrosti nalaganja strani.

  Če ima vaš blog veliko slik v njem, razmislite o dodajanju orodja za optimiziranje slik EWWW. To je orodje za optimiziranje slik z enim klikom, ki lahko optimizira slikovne datoteke v vaši knjižnici. Ima tudi funkcijo samodejnega stiskanja slike za zmanjšanje velikosti slik med njihovim nalaganjem. Z optimizacijo slik lahko skrajšate čas nalaganja strani in dosežete hitrejše delovanje spletnega mesta.

  Nauči se več: SEO 101 za prvič blogerje

  Vtičnik za Gutenbergove bloke

  Bloki Gutenberg po meri

  Z uvedbo Gutenbergovega urejevalnika v WordPress 5.0 lahko blogerji zdaj ustvarijo vsebino s pomočjo urejevalnika, ki temelji na blokih. WordPress privzeto ponuja nabor osnovnih vsebinskih blokov, kot so odstavek, slika, gumb za poziv k dejanju, kratko kodo in tako naprej. Z dodajanjem vtičnikov Gutenberg Block lahko na svoj blog dodate zanimivejše elemente (na primer – pogosta vprašanja, harmonika, avtorski profil, vrtiljak, tvit, klik, GIF itd.).

  Stackable, Ultimate Blocks in CoBlocks so trije enostavni in brezplačni vtičniki Gutenberg Block, ki jih lahko preizkusite.

  Poglavje 4. Iskanje niše in ustvarjanje vsebine

  Običajno tako novinec začne blog: o svojem delu bi pisali v ponedeljek, o hobijih v torek, o filmih, ki so si jih ogledali v sredo, in političnih pogledih med vikendi. Skratka, ti ljudje preprosto pišejo o najrazličnejših temah brez glavnega poudarka.

  Da, ti blogi bi si nabrali enakomerno druženje med svojimi prijatelji in družinami; ampak to je približno to.

  Ko naključno blogišete, je težko imeti veliko zvestih bralcev, saj ljudje ne bodo vedeli, ali ste filmski kritik, kritik na hrano ali kritik knjige. Oglaševalci se tudi neradi oglašujejo z vami, ker ne vedo, o čem govorite. Če želite zgraditi uspešen blog, morate najti nišo.

  Kako izbrati pravo nišo za bloganje?

  Če želite najti pravo nišo za bloganje, je tukaj nekaj ključnih točk.

  1. Izpolnite potrebo

  Če ste kdaj pomislili, “želim si, da bi kdo pisal o tem”, je to trenutek a-ha. Če gre za temo, o kateri bi radi vedeli več, potem je to verjetno tema, o kateri želijo vedeti tudi drugi.

  Kakšno je vaše edinstveno znanje? Kako lahko tej temi zagotovite nekaj edinstvenega, česar ne more nihče drug? Lahko bi bilo celo prek intervjuja s strokovnjakom.

  Primer: Ginin blog Embracing Imperfect se osredotoča na pomoč mamam, ki vzgajajo otroke s posebnimi potrebami.

  2. Nekaj, kar ste strastni

  Ne pozabite, da boste naslednjih nekaj let vsak dan pisali, brali in govorili o svoji temi. Če vas tema bloga ne zanima, bi se bilo zelo težko nenehno držati.

  Poleg tega boste uživali v pisanju o teh temah.

  3. Tema, ki ima stalno moč (zimzelena vsebina)

  Čeprav je polemika velika, ne zagotavlja, da bo vaša tema naslednji teden. Na primer, če ste zelo navdušeni nad Vine in začnete blog, osredotočen nanjo, ko to izpade iz mode, ne boste več zadovoljni. Bolje je, da se osredotočite na bolj splošno temo, kot so “vrhunski trendi v družbenih medijih” ali “slikovne aplikacije, ki se zibljejo”. Tako lahko, če vaš modni stil pade iz mode, še vedno pazi na to, kar ga nadomešča.

  4. donosno

  Vaš blog mora biti v niši, iz katere lahko zaslužite.

  Vprašajte se, ali gre za temo, ki bo pritegnila bralce in ustvarila dohodek – bodisi z oglaševanjem ali s prodajo. Če blog uporabljate za podporo obstoječemu poslu, ali blog prinaša nove stranke? Če blogirate samo zato, ker ste strastni glede teme, ali obstaja način, da zaslužite svoj posamezni blog?

  Za oceno donosnosti niše včasih uporabljam SpyFu, orodje za plačilo na klik. Moja logika za to – če oglaševalci plačujejo tisoče dolarjev za Google Adwords, je treba na tem področju zaslužiti denar. Tukaj sem našel dva primera:

  _niche2-mesečni proračun - športni pripomočkiPrimer # 1: To je statistika oglaševanja za proizvajalca športnih oblačil (pomislite na športne znamke, kot sta Adidas ali New Balance, vendar manjše). Spyfu je to podjetje porabilo več kot 100.000 ameriških dolarjev na mesec.Niša # 3 - Ponudnik IT rešitev - svetovni trg, večina ljudi, ki vodijo spletno mesto, jih bo potrebovala. Na tem področju je še 10 - 15 drugih velikih igralcev. To podjetje v Googlu ponuja ponudbe za 3.846 ključnih besed in porabi približno 60.000 dolarjev na mesec.Primer # 2: To je statistika oglasov za ponudnika rešitev IT. V tej niši je bilo približno 20 drugih velikih igralcev. To podjetje je zlasti v Googlu kupovalo oglase za 3.846 ključnih besed in porabilo približno 60.000 dolarjev na mesec.

  Nauči se več: Kako dosledno pisati vsaj eno veliko vsebino na teden

  Poglavje 5. Gojenje bralstva na spletnem dnevniku

  Žalostna resnica za številne blogerje tam vzame preveč časa, da si ustvarijo svoje bralstvo. Prvotni 1.000 ogledov strani lahko traja mesece, nekateri zelo specializirani blogi pa se zdijo, da nikoli ne pridejo tja.

  Tukaj je pet osnovnih strategij, ki vam bodo pomagale pri spletnem dnevniku od 1. do 1.000 ogledov strani.

  1. Napišite nekaj, kar bi ljudje radi brali

  Ljudje se utapljajo v posodobitvah družbenih medijev, virih novic, e-poštnih sporočilih in različnih promocijah. Vedno težje je prisiliti ljudi, da berejo vašo vsebino. Vendar lahko vseeno naredite dobro, če veste, kdo je vaše idealno občinstvo in kaj iščejo. Pomislite na vrzel v svoji niši, kakšno vrsto vsebine manjka in kako lahko prinesete večjo vrednost za svoje občinstvo.

  Tu so nekatere stvari, ki vam lahko pomagajo pri raziskavah:

  • Uporabite orodja socialnih medijev za sledenje uspešnih vsebin na družbenih medijih. Tako lahko ustvarite ideje o vsebini, ki dobijo dobre povratne informacije iz družbenih medijev.
  • Uporabite orodja za vsebino, kot so Odgovori javnosti za iskanje priljubljenih vprašanj, ki jih ljudje postavljajo v Googlu.
  • V YouTubu uporabite število ogledov in poiščite teme, ki jih zanimajo ljudje.
  • Uporabite orodje za raziskovanje ključnih besed, da določite posebne teme, ki jih ljudje iščejo v vaši niši. Na podlagi teh ključnih besed lahko ustvarite vsebino.

  2. Povežite se s svojo skupnostjo

  “Skupno in storjeno” ni več ime igre.

  Svoje objave morate stalno in znova deliti. Če ste povabljeni, da se pridružite skupini Pinterest, ki ustreza vaši niši, se pogosto prijavite in delite in komentirajte. Če se pridružite seznamu blogerjev, ki razmišljajo enako, je verjetno, da bodo redno delili vsebino drug drugega – tedensko ali dnevno. Tako boste lahko povečali bralstvo in svoje delo.

  Dosledno iščite svoje pleme – nagradite druge člane v njem in se povežite z njimi.

  Pomoč na zabavah na Twitterju. Komentirajte objave drugih članov. Delite članke v svojih glasilih. Zaokrožite in nagradite bloge, ki jih imate radi, tako da jih vsak teden ali mesec predstavljate.

  Vprašajte se, kako lahko nekomu pomagate pri objavi gostov ali tako, da ponudite mesta za objavo gostov. Prodajte svoje izdelke, uporabite povezave njihovih podružnic, promovirajte njihove povezave na vaših družbenih medijih, medtem ko jih označujete. Ko se bodo prišle možnosti zaposlovanja blogerjev, se bodo ti blogerji spomnili vaše pomoči in vas povabili k sodelovanju.

  3. Poskrbite, da bo vaš blog lahko bral

  Zgrožen sem, ko najdem blog z naslovom, popolnoma navdušen sem le nad tem, da najdem vsebino z velikim kosom besedila, nekaj odstavki, brez naslovov ali nabojev in drobnih pisav. To me odganja.

  Poleg tega, kar sem doživel zgoraj, vaš blog ne sme bremeniti bralcev s pojavnimi okni in kliki. Namesto tega vsebino spretno predstavite svojim bralcem. Spoznajte časovne omejitve bralcev in razumejte, kaj jih vodi k temu, da ostanejo na vašem spletnem mestu.

  Tukaj je tisto, kar lahko naredite, da bo vaš blog lažje bral:

  • Optimizirajte svoj spletni dnevnik z uporabo naslovov, podnaslov, točk ali oštevilčenih seznamov. Tako bo vaša vsebina videti bolj organizirana.
  • Vsebino spletnega dnevnika razdelite na razdelke ali odstavke. Stena besedila lahko zastrašujoče in preplavi bralce.
  • Izogibajte se uporabi domišljijskih pisav. Držite se spletnih zaščitenih pisav, kot so Arial, Georgia, Times itd.
  • Uporabite preprosto angleščino in pišite v kratkih stavkih. Priložite si berljivost članka za osmošolca.

  4. Komentiranje v blogu

  Najprej je komentiranje blogov verjetno najbolj spregledan način za izgradnjo prometa na blogu – predvsem zato, ker ljudje sesajo kakovostne in smiselne pogovore z neznanci (tudi jaz sem). Vendar je komentiranje spletnega dnevnika kakovostna metoda za gradnjo prometa, ki je tudi brezplačen – s tem ne morem trditi!

  Za komentiranje bloga obstajata dve zlati pravili:

  1. Vedno napišite komentar kakovosti. Če v razpravo nimate kaj smiselnega dodati, ne komentirajte (komentarji “Hvala – odlična objava” … so neuporabni)
  2. Popustite samo povezavo, kadar je to primerno. Ne spam, ne glede na to, kako mamljiva je; na vas bo prišlo do ognja.

  Medtem ko drugo pravilo (morda ne zlato pravilo), če pustite povezavo, ne dajte samo URL-ja svojega spletnega dnevnika. Namesto tega povezavo do ustreznega lastnega prispevka, ki doda prvotno objavo in razpravo. Tu je ključna pomembnost.

  5. V&Platforme

  Forumi in Q&Platforme so odlična mesta za sedež pred ustreznim zainteresiranim občinstvom. Trik je v nadzorovanju tekočih pogovorov v svoji niši, da boste lahko zvonili, ko boste imeli kaj za povedati (in ne, vsaka objava ne bo priložnost – ampak nekaj bo). Za to boste potrebovali dober bralnik virov, kot je Feedly.

  Ne najdem natančne ustreznosti ali dovolj priložnosti?

  Ustvarite nekaj vsebine po meri, ki je pomembna za posebej vroč pogovor. Če vas na primer kdo vpraša, kako narediti nekaj s kodo .htaccess, lahko napišete vadnico in jo objavite na svojem blogu – potem v Q&Odsek spletnega mesta, na zahtevo odgovorite z dražljivko in jih povežite v svoj blog, da dobite celotne kode in predstavitve. Kvote so, da če je ena oseba zastavila vprašanje, imajo druge isto vprašanje – in odgovor in povezava na forumu bodo živeli naprej, da bi jim svetovali, ko pride čas.

  V smislu katere Q&Priporočam platformo za uporabo

  • Quora, Klout in Yahoo! Odgovori – to so trije najboljši splošni vprašanji&Platforma
  • StackOverflow – če ste založnik, ki prodaja programske knjige.
  • Tripadvisor – za potovalne blogerje

  Nauči se več: Poiščite več načinov za zaslužek v svojem blogu in preberite študijo primera Kevina Muldoona pri prodaji BloggingTips.com za 60.000 USD.

  Poglavje 7. Uporaba brezplačnih orodij za bloganje

  Čeprav koristna brezplačna orodja in spletne storitve obstajajo v spletu, je težava, če jih poberete med vsemi drugimi neželenimi ali / in zastarelimi orodji.

  Kot darilo za branje mojega vodnika do tukaj, vam bom zagotovil seznam brezplačnih orodij, ki jih ves čas uporabljamo na WHSR. Vso srečo in želim vam uspeh na vašem blogerskem potovanju.

  Pisanje

  • Po roku – slog vnaprej in preverjanje slovnice.
  • Slovnica – Najbolj priljubljen asistent za spletno pisanje.
  • Hemingway App – s tem orodjem napišite kratko in krepko.
  • Freedom.to – Blokirajte moteča spletna mesta, da se lahko osredotočite na pisanje.
  • ByWord – orodje za pisanje brez motenj.
  • Evernote – eno orodje, ki ga je treba uvesti.

  Urejanje slik

  • Fotor – Urejanje in oblikovanje čudovitih orodij slik za objave na družbenih medijih, plakate, vabila itd.
  • Canva – Oblikujte lepe slike in objave v družabnih medijih.
  • Čarovnik za oblikovanje – ustvarite čudovite slike z uporabo brezplačnih predlog in že pripravljenih slik.
  • JPEG Mini – Zmanjšanje velikosti .jpeg datotek.
  • Drobni PNG – Zmanjšajte velikost datotek .png.
  • Skitch – Zapisovanje slik.
  • Pic Monkey – Nagrajeno orodje za urejanje slik.
  • Pik to Chart – preprosto orodje za ustvarjanje infografik.
  • Pixlr – Orodje za urejanje slik.
  • Favicon.io – najboljši generator favicon-a doslej.

  Brezplačne fotografije & Slike

  • Iskalec ikon – Ogromen brezplačni imenik ikon.
  • Morgule File – Več kot 350.000 slik za komercialno uporabo.
  • Snap zalog – spletno mesto imenika s čudovitimi brezplačnimi fotografijami, dodanimi na teden.
  • Brezplačne ikone WHSR – Brezplačne ikone, ki jih je oblikoval naš lastni oblikovalec.

  Reference & Raziskave

  • Svetovno glasilo – brezplačni akademiki.
  • Svetovna knjiga o dejstvih – Nič šalov – svetovne informacije neposredno iz CIA.
  • Tech Republic – Bele knjige, poročila in študije primerov na področju tehnologije.
  • Marketing Sherpa – Brezplačna marketinška poročila.
  • Trade Pub – Brezplačne revije, bele knjige in študije primerov.
  • Knjižnica Hubspot – Dober referenčni vir za trženje.
  • CrunchBase – Novice o zagonskih podjetjih.
  • BuzzFeed Trending – Poiščite najnovejše teme na BuzzFeedu.
  • Poziv za kreativno pisanje – ideje in spodbuda za premagovanje blokov za pisanje.
  • Google Opozorila – Poiščite opozorila o novi vsebini, ki jo sledite.

  Socialni mediji, marketing & SEO

  • Bing Webmaster Tool – Bingovo brezplačno orodje za diagnostiko spletnega mesta.
  • Google Webmaster Tool – Googlovo brezplačno orodje za diagnostiko spletnega mesta.
  • Sledi – zalezi svoje tekmece
  • Majestic SEO – Brezplačna različica vam omogoča hitro preverjanje profila povezave do mesta (CF / TF).
  • Engage Bay – vse v enem marketingu, prodaji & platforma za avtomatizacijo storitev
  • Podobno preverjanje strani – Preverite, ali so na vašem spletnem dnevniku podvojene strani.
  • Tako kot Raziskovalec – Preverite socialne meritve vsebine (ali konkurentov).
  • Tweet Deck – Na eni nadzorni plošči povežite več Twitter računa.
  • Buzz Sumo – Poiščite priljubljene vsebine in vplivne vplive v večjih omrežjih družbenih medijev.
  • Tag Board – Raziskave trga družbenih medijev.
  • IFTTT – preprosto objavite vsebino na več platformah družbenih medijev.

  Spletna analitika & Produktivnost

  • Google Analytics – Brezplačne spletne statistike.
  • Matomo – Google Analytics minus Google.
  • YouTube Analytics – statistika vaših videoposnetkov v YouTubu.
  • Statistika WP – Primerjajte svoj WordPress blog z drugimi.
  • Procesna ulica – enostavno upravljanje procesov in delovnih tokov.

  Testiranje hitrosti spletnega mesta

  • Bitcatcha – Preverite hitrost spletnega mesta na 10 lokacijah.
  • Test strani – Podrobno preverite hitrost spletne strani.
  • GT Metrix – podrobno preizkusite in spremljajte hitrost nalaganja spletnih strani.

  Blogiranje pogostih vprašanj

  1. Koliko stane začetek bloga?

  Predvideni stroški za začetek bloga, ki vključuje ime domene in spletno gostovanje, so pod 100 USD na leto (manj kot 10 USD na mesec). Ta cena temelji na samoplačniškem blogu (z uporabo WordPress-a). Razčlenitev stroškov bi znašala: 15 USD letno za ime domene .com in približno 60 USD letno za pristojbino za spletno gostovanje.

  2. Kako blogerji dobijo plačilo?

  Da bi dobili boljšo sliko o tem, kako blogerji dobivajo plačilo, sem jih razvrstil v dve vrsti – ena je, kjer imate neposredne stike s strankami ali oglaševalci, druga pa je, ko se pridružite programu, ki ga ponuja podjetje ali omrežje.

  Ko imate neposredne stike s strankami ali oglaševalci, imate več nadzora nad cenami. Zaslužite lahko z:

  – Prodaja premium vsebin (spletna stran za članstvo)
  – Neposredno oglaševanje
  – Prodajate svoj izdelek
  – Job table
  – Pisanje in objavljanje sponzoriranih objav

  3. Kako začeti blog brezplačno?

  Obstajajo številne platforme, na katerih lahko danes začnete brezplačni blog, to vključuje WordPress.com, Tumblr ali Blogger. Če želite ustvariti brezplačen blog, morate samo prijaviti in lahko začnete objavljati svojo vsebino.

  4. Kakšen je ulov za brezplačno platformo za bloganje?

  V našem svetu nič ne pride brezplačno. Z brezplačno platformo za bloganje obstajajo številne slabosti:

  – Vsaka platforma določa pravila, ki jih morate upoštevati
  – Ime domene vašega spletnega dnevnika je poddomena, kot sta „myblogname.wordpress.com“ ali „myblogname.tumblr.com“
  – Na vašem spletnem dnevniku je omejenih funkcionalnosti, vtičnikov in izbire tem
  – Običajno brezplačne platforme omejujejo možnost zaslužka vašega spletnega dnevnika

  Toplo priporočam, da začnete svoj blog uporabljati samostojen WordPress.org (kot tisto, kar sem opisal v tem priročniku). Poleg preseganja omejitve brezplačnega bloga je potencialna rast vašega bloga neomejena.

  Obstajajo številne platforme, na katerih lahko danes začnete brezplačni blog, to vključuje WordPress.com, Tumblr ali Blogger. Če želite ustvariti brezplačen blog, morate samo prijaviti in lahko začnete objavljati svojo vsebino.

  Ampak, tukaj je ulov:

  • Vsaka platforma določa pravila, ki jih morate upoštevati
  • Zdi se, da je ime domene vašega spletnega dnevnika poddomena, kot sta “myblogname.wordpress.com” ali “myblogname.tumblr.com”
  • Na vašem blogu so omejene funkcionalnosti, vtičniki in izbira tem
  • Običajno brezplačne platforme omejujejo možnost zaslužka vašega spletnega dnevnika

  Zaslon, ujet s strani oglaševalske politike WordPress.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me