Unde este cel mai bun loc pentru a începe un blog? – Top Six Platforms (2020)

Oferte WordPress

Căutați să lansați propriul blog, dar nu sunteți sigur ce platformă să utilizați?

Când vine vorba de alegerea unei platforme de blogging, aveți o mulțime de opțiuni. Dar fiecare are pro și contra diferite, deci unde este cel mai bun loc pentru a începe un blog în 2020 și nu numai?

Aceasta este întrebarea la care voi încerca să răspund în această postare.

Punându-ți cinci întrebări cheie despre obiectivele tale de blog și evidențiind avantajele și contra de șase platforme populare, acest articol vă va ajuta să alegeți una care să susțină ceea ce doriți să obțineți și să vă creeze blogul pentru succes..

Cinci întrebări care vă vor ajuta să alegeți locul potrivit pentru blogul dvs.

Înainte de a intra în cele mai bune platforme pentru a începe un blog, cred că este important să vă pun câteva întrebări.

Vezi, nu există niciun singur loc cel mai bun pentru a începe „un blog”. În schimb, vreau să vă ajut să găsiți cel mai bun loc pentru a începe „blogul dvs.”.

De exemplu, dacă vrei să câștigi bani din blogul tău, asta te-ar putea împinge într-o direcție. Dar dacă doriți doar un loc simplu pentru a începe să scrieți și să vă conectați cu un public, asta vă poate împinge într-un altul.

Deci, înainte de a intra în diferite locuri pentru a face un blog, gândiți-vă la aceste întrebări …

1. Valorez simplitatea sau flexibilitatea?

De regulă generală, ar trebui să gândiți simplitatea și flexibilitatea ca două capete ale unui spectru:

 • Dacă doriți mai multă simplitate, de multe ori trebuie să sacrificați flexibilitatea.
 • Dacă vrei mai multă flexibilitate, deseori trebuie să sacrifici simplitatea.

Există cu siguranță unele platforme care sunt mai bune decât altele pentru a reduce decalajul, dar această regulă generală este valabilă pe fiecare platformă de blogging.

De exemplu, Medium oferă modul cel mai simplu absolut de a porni un blog. Trebuie doar să vă înscrieți pentru un cont și să începeți să scrieți. Nu există niciun proces de configurare prin care să parcurgeți, să alegeți temă sau orice altceva.

Doar înscrieți-vă → începeți să scrieți. Puteți scrie prima dvs. postare în câteva minute.

Dar compromisul acestei simplități este că scrisul este literalmente tot ce poți face! Doriți să adăugați un formular de contact personalizat pe blogul dvs. pe Medium? Nu o pot face! Doriți să vă creșteți lista de newsletter de e-mail în moduri unice? nu!

Pe de altă parte, WordPress-ul propriu-zis găzduiește ca lumea să fie ostra ta – poți să-ți iei blogul în orice direcție, chiar și până la adăugarea funcționalității de comerț electronic – dar compromisul este că procesul de configurare este un pic mai implicat și ești responsabil. pentru o întreținere a site-ului web.

2. Vreau să câștig bani?

Dacă doriți (eventual) să câștigați bani de pe blogul dvs., acesta va juca un rol important în locul în care ar trebui să îl porniți.

Unele platforme de blogging, cum ar fi Medium și WordPress.com, limitează modul în care puteți câștiga bani din site-ul dvs.; alții, cum ar fi utilizarea WordPress-ului propriu, vă permite să generați bani pe blogul dvs. oricât doriți.

Dacă generarea de bani este obiectivul dvs., veți dori probabil să evitați platformele care își adaugă propriile limitări.

3. Cât de importantă este proprietatea de conținut / date?

Există două abordări de bază pentru găzduirea blogului dvs. și a conținutului acestuia:

 • Software găzduit de sine stătător
 • Platforme găzduite

Cu blogul propriu-găzduit, trebuie să luați software-ul de blogging și să îl instalați pe propriul dvs. web hosting. Deși acest lucru pare sunet de intimidant, majoritatea gazdelor web fac efectiv procesul foarte simplu – și nu aveți neapărat nevoie de cunoștințe tehnice pentru a parcurge această rută..

Marile avantaje ale blogurilor care sunt găzduite de sine sunt că:

 • deține integral întregul conținut și date, deoarece se află pe serverul tău
 • aveți o tonă de flexibilitate, deoarece puteți edita totul despre blogul dvs.
 • îți poate monetiza site-ul oricât dorești.

Cu blog găzduit, blogul și conținutul acestuia se află pe serverele altcuiva. Acest lucru are dezavantaje atunci când vine vorba de proprietatea datelor, deoarece de fapt nu aveți un control deplin asupra conținutului dvs. De asemenea, este mai puțin flexibil decât un blog găzduit de sine stătător.

Marele beneficiu este însă simplitatea. Deoarece platforma de blog este găzduită pe serverele serviciului, puteți de obicei să vă înscrieți și să începeți să scrieți. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la configurarea și nici nu va trebui să vă ocupați de întreținere.

�� Nu vreau să spun că nu „dețineți” conținutul dvs. cu un instrument găzduit. Vreau doar să spun că conținutul dvs. se află pe serverele altcuiva, ceea ce înseamnă că nu aveți controlul deplin asupra acestuia. De exemplu, un serviciu găzduit vă poate bloca contul și vă poate retrage accesul, iar uneori poate fi dificil să exportați conținutul dvs. dintr-un serviciu găzduit.

4. Ce fel de conținut voi posta?

Există diferite „stiluri” de blogging și unele pot fi mai potrivite pentru o platformă decât alta.

De exemplu, veți posta postări scurte cu majoritatea mass-media (imagini, GIF-uri, videoclipuri etc.)? Dacă da, vă puteți încadra pe Tumblr.

Pe de altă parte, dacă doriți să postați piese mai lungi, mai pline de grijă, este posibil să fiți mai bine cu Medium sau cu platforma proprie.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare subiectul conținutului dvs. dacă veți face bloguri în orice domenii potențial sensibile.

În timp ce majoritatea platformelor de blogging sunt destul de deschise cu ceea ce poți scrie despre acesta, probabil că vei dori să folosești o platformă care este găzduită de sine, dacă vei face bloguri despre anumite subiecte care împing limitele (de exemplu, marijuana, subiecte pentru adulți, etc. pe).

5. Care este bugetul meu?

În cele din urmă, există bugetul dumneavoastră. Puteți găsi câteva platforme excelente de bloguri gratuite, dar majoritatea vor avea unele limitări.

Dacă doriți libertatea și flexibilitatea unui blog găzduit de sine stătător, va trebui să plătiți pentru unele servicii de găzduire web pentru a rula software-ul blogului dvs. la minimum..

Acum, acest lucru nu trebuie să fie prea scump – este complet posibil să rulați un blog sub 10 USD pe lună. Dar, practic, nu puteți rula gratuit un blog independent.

Cele mai bune locuri pentru a începe un blog în 2020 și nu numai

Iată cele șase platforme pe care le voi acoperi:

 1. WordPress găzduit de sine stătător
 2. WordPress.com
 3. Mediu
 4. Wix
 5. Fantomă
 6. Tumblr

1. Self-Hosted WordPress (WordPress.org)

Pagina de pornire WordPress.org

WordPress găzduit (AKA WordPress.org) este cel mai bun loc pentru a începe un blog dacă:

 • flexibilitatea valorii
 • vrei să câștigi bani de pe blogul tău
 • doriți proprietatea / controlul complet asupra conținutului și datelor dvs.
 • sunt dispuși să plătească cel puțin 5 până la 10 USD pe lună pentru a-ți rula blogul.

Prin cifre, WordPress este de departe cel mai popular mod de a face un site web. Potrivit W3Techs, acesta alimentează peste 35% din toate site-urile web.

În timp ce WordPress este folosit acum pentru orice, de la portofolii până la magazinele de comerț electronic, acesta a început de fapt ca o platformă de blogging, așa că încă face o opțiune excelentă pentru un blog.

Programul WordPress în sine este gratuit și open-source. Cu toate acestea, deoarece este o soluție de găzduire de sine stătătoare, va trebui să plătiți pentru găzduire pentru a vă alimenta blogul. Nu vă faceți griji – puteți găsi găzduire WordPress ieftin cu mai puțin de 3 USD pe lună dacă sunteți dispus să plătiți timp de un an sau mai mult.

Știu că instalarea software-ului pe propriul dvs. gazduitor sună intimidant, dar, deoarece WordPress este atât de popular, majoritatea gazdelor WordPress au construit interfețe super-ușor de utilizat pentru a vă ajuta să începeți fără a avea nevoie de cunoștințe tehnice.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizării WordPress-ului propriu pentru blog-ul dvs. este flexibilitate. Puteți utiliza două tipuri de extensii pentru a vă personaliza blogul:

 • tematică – acestea vă permit să controlați cum arată blogul dvs. Gândiți-vă la ele precum „îmbrăcămintea” blogului dvs..
 • Plugin-uri – acestea vă permit să adăugați noi funcții pe blogul dvs., cum ar fi un formular de contact, un feed de Instagram sau chiar funcționalitatea comerțului electronic.

Doar în directorul WordPress.org puteți găsi mii de teme gratuite și 55.000 de plugin-uri gratuite. Practic, puteți face probabil blogul dvs. să facă orice aveți nevoie, fără să aveți nevoie de cunoștințe tehnice – trebuie doar să faceți clic pe câteva butoane pentru a instala extensia dorită.

Dincolo de această flexibilitate, dețineți pe deplin tot conținutul și datele dvs. și nu există restricții arbitrare atunci când vine vorba de conținutul pe care îl publicați și de modul în care vă generați bani pentru blog.

�� Cum să creezi un blog WordPress găzduit de sine stătător

Avem un întreg ghid despre cum să creați un blog WordPress găzduit de sine stătător ��

Dar, în general, procesul arată astfel:

 1. Cumpărați găzduire web – puteți urma ghidul nostru pentru a face o alegere bună.
 2. Alegeți și cumpărați un nume de domeniu (puteți face acest lucru adesea prin intermediul gazdei dvs. web). Avem câteva sfaturi aici.
 3. Instalați software-ul WordPress (majoritatea gazdelor web fac acest lucru ușor). Avem și un tutorial despre instalarea WordPress.

2. WordPress.com

Pagina de pornire WordPress.com

WordPress.com este cel mai bun loc pentru a începe un blog dacă:

 • doresc o platformă gratuită de blogging
 • valorificați simplitatea, având totuși capacitatea de a adăuga o anumită flexibilitate dacă sunteți dispus să plătiți
 • doriți să vă puteți înscrie și să începeți să scrieți imediat
 • nu-i pasă de confidențialitate / proprietate asupra datelor 100%.

WordPress.com este o implementare specifică a software-ului WordPress open-source din secțiunea anterioară. Avem un articol întreg dedicat diferenței dintre WordPress.com și WordPress.org, dar ideea este că WordPress.com ușurează utilizarea software-ului WordPress open-source – dar cu prețul unei flexibilități a WordPress.

Cu un WordPress găzduit, trebuie să cumpărați găzduire și să instalați software-ul WordPress înainte de a putea începe bloggingul, dar cu WordPress.com puteți să vă înscrieți și să începeți să scrieți imediat.

Există două mari avantaje aici:

 1. Puteți începe un blog gratuit, deși va trebui să plătiți dacă doriți să utilizați propriul nume de domeniu (de ex. winningwp.com in loc de winningwp.wordpress.com).
 2. Elimină complet partea tehnică a procesului.

Cu toate acestea, pierdeți capacitatea de a instala propriile teme și plugin-uri WordPress, cu excepția cazului în care plătiți 300 de dolari pe an Afaceri plan. Deci, dacă nu sunteți pregătit să cheltuiți atât de mulți bani, veți pierde din multă flexibilitate a WordPress. În plus, chiar dacă plătiți, nu aveți totuși atât de mult control asupra blogului dvs. cât și cu WordPress-ul propriu.

În general, aș spune că WordPress.com este o opțiune excelentă pentru un blog hobby în care nu anticipezi să faci nimic dincolo de bloguri. Dar dacă doriți să vă monetizați blogul, atunci utilizați WordPress-ul propriu-zis găzduit este aproape întotdeauna o opțiune mai bună, deoarece aveți mai multă flexibilitate și mai puține restricții.

�� Cum se creează un blog cu WordPress.com

Pentru a vă crea blogul, tot ce trebuie să faceți este să vizitați WordPress.com și să vă creați un cont.

Avem, de asemenea, un videoclip pentru cum să creăm un blog WordPress.com ��

3. Mediu

Pagina de pornire Creator de conținut mediu

Medium este cel mai bun loc pentru a începe un blog dacă:

 • doresc cea mai simplă modalitate absolută de a începe să scrii
 • doriți accesul la un public încorporat
 • cum ar fi ideea de a fi plătit pe baza numărului de persoane care vă văd postările
 • nu aveți nevoie de nicio funcționalitate dincolo de capacitatea de a scrie postări pe blog.

Medium este o încrucișare între o platformă de blogging și un editor media. Oricine se poate înscrie și începe să scrie un blog. Apoi, aveți, de asemenea, opțiunea de a permite conținutului dvs. să fie „curatat” către platforma de publicare medie, ceea ce vă oferă șansa de a câștiga bani prin programul Partener mediu.

Acoperim acest lucru mai în profunzime în comparația noastră între Medium și WordPress.

Datorită acestui aspect al editorului, unul dintre marile beneficii ale Medium este că îți oferă șansa de a ajunge la un public încorporat.

Dacă utilizați o altă platformă de blogging, va trebui, în principiu, să vă construiți publicul de la zero, dar dacă veți obține o curățare pe Media, conținutul dvs. va fi vizibil pentru mii de cititori interesați de ceea ce scrieți.

Dezavantajul Mediei este însă o lipsă de flexibilitate. Vă veți construi blogul dvs. pe platforma Mediu, mai degrabă decât pe propriul site, ceea ce înseamnă că vă limitați doar la funcțiile pe care vi le oferă Medium. De exemplu, vă veți lupta să vă creșteți propria listă de e-mailuri sau să vă creați următoarele sociale.

În general, dacă doriți doar un loc în care să scrieți și să nu vă faceți griji pentru nimic altceva, cred că Medium este o alegere excelentă. Dar dacă apreciați flexibilitatea și dețineți propria platformă sau dacă aveți planuri de monetizare (dincolo de programul partener mediu), există opțiuni mai bune.

�� Cum să creezi un blog mediu

Pentru a vă crea blogul, tot ce trebuie să faceți este să vizitați Media și să vă creați un cont. Puteți scrie prima dvs. postare pe blog în mai puțin de un minut.

4. Wix

Pagina de pornire Wix

Wix este cel mai bun loc pentru a începe un blog dacă:

 • doresc opțiunea de a adăuga funcții suplimentare dincolo de doar un blog
 • doriți simplitatea unui instrument găzduit – menținând în același timp o mare flexibilitate
 • nu sunt preocupate de proprietatea / confidențialitatea datelor 100%
 • sunt dispuși să plătească cel puțin ~ 10 USD pe lună.

Wix este un popular constructor de site-uri găzduite cu toate scopurile. Nu pune un accent mare pe bloguri, dar oferă suport complet pentru blogging și face o opțiune bună dacă doriți ca blogul dvs. să facă parte dintr-un site, mai degrabă decât site-ul dvs. complet.

Deoarece Wix este un instrument găzduit, nu trebuie să vă ocupați de niciunul dintre detaliile tehnice. Dar, în același timp, aveți mult mai multă flexibilitate decât cu o platformă precum Medium.

Veți putea controla designul site-ului dvs. cu șabloane și extindeți funcționalitatea acestuia cu aplicații. Wix include chiar și o serie de șabloane dedicate de blogging.

Cu toate acestea, Wix încă nu este la fel de flexibil ca pe placul unui blog WordPress găzduit de sine stătător și aveți, de asemenea, probleme de proprietate / confidențialitate cu privire la conținut și date care sunt adevărate pentru orice platformă găzduită.

Wix are un plan gratuit de bază care vă permite să creați un site folosind un subdomeniu Wix (și cu anunțuri de la Wix). Este plăcut să vedeți dacă vă place platforma, dar pentru un blog serios, veți dori probabil să alegeți unul dintre planurile plătite, care încep de la 8,50 USD pe lună.

Pentru o privire mai profundă, consultați comparația noastră Wix vs WordPress.

�� Cum se creează un blog cu Wix

Pentru a vă crea blogul, tot ce trebuie să faceți este să vizitați Wix și să vă creați un cont. Acesta va lansa un asistent de configurare, unde puteți alege șablonul și personaliza site-ul / blogul dvs..

Echipa Wix a publicat, de asemenea, propriul lor ghid despre cum se face un blog cu Wix.

5. Ghost

Pagina principală fantomă

Ghost este cel mai bun loc pentru a începe un blog dacă:

 • doriți un instrument care să fie găzduit de sine, concentrat 100% pe bloguri
 • ca ideea de a putea monetiza blogul dvs. cu conținut plătit
 • nu aveți nevoie de flexibilitatea deplină a WordPress-ului propriu
 • valoare proprietatea / confidențialitatea datelor
 • sunt dispuși să plătească cel puțin ~ 10 USD pe lună pentru blogul tău.

Fantoma este oarecum asemănătoare software-ului WordPress găzduit de sine, dar este destul de mare doar pentru blogging, în timp ce WordPress este mult mai flexibil și are o bibliotecă de extensii mai mare. Avantajul este că Ghost este ceva mai eficient, deoarece încearcă doar să facă un lucru (blogging).

În plus, Ghost este încă mai flexibil decât majoritatea celorlalte platforme din această listă, deci este un teren de mijloc bun.

Ca și WordPress, Ghost este open-source și puteți instala software-ul Ghost liber pe gazduirea dvs. web.

Deoarece este concentrat 100% pe bloguri / publicare, vine cu unele dintre cele mai importante funcții de care bloggerii au nevoie.

Una dintre cele mai unice caracteristici de aici este un instrument încorporat pentru a-ți monetiza site-ul cu membri, mai degrabă decât cu reclame. Puteți permite înregistrarea gratuită a membrilor sau taxa pentru accesul la conținutul blogului dvs..

Dincolo de asta, codul Ghostului este scris în tehnologii mai moderne (headless Node.js), ceea ce îl face de obicei un pic mai rapid decât WordPress.

Pentru o privire mai profundă, consultați comparația noastră Ghost vs WordPress.

�� Cum să creezi un blog cu fantomă

Există două modalități prin care poți porni un blog cu Ghost.

Cel mai simplu mod este să plătiți Ghostului pentru a găzdui software-ul pentru dvs. Spre deosebire de WordPress.com, mai aveți acces complet la site-ul / datele dvs. de bază, dar echipa Ghost va avea grijă de toate detaliile tehnice pentru dvs. Aceste planuri plătite încep de la 29 de dolari pe lună.

Cu toate acestea, Ghost este un software open-source, așa că, dacă sunteți mai mult de tip DIY, puteți de asemenea să descărcați software-ul gratuit și să îl instalați pe propriul gazdă web. Acest lucru face ca procesul de lansare să fie ceva mai tehnic, dar veți putea economisi bani. Procesul este practic același cu WordPress-ul propriu găzduit:

 1. Cumpărați găzduire web.
 2. Cumpărați un nume de domeniu.
 3. Instalați software-ul Ghost (multe gazde vor oferi un autoinstalator Ghost, deși nu este la fel de popular ca WordPress).

6. Tumblr

Pagina de start Tumblr

Tumblr este cel mai bun loc pentru a începe un blog dacă:

 • intenționează să postezi conținut vizual scurt
 • doresc o platformă gratuită de blogging
 • nu aveți nevoie de multă flexibilitate
 • doriți să vă conectați cu o comunitate încorporată.

Tumblr este mai mult o platformă de microblogging decât o platformă completă de blogging. Practic, aceasta înseamnă că este mai potrivită pentru postări scurte și media vizuală, mai degrabă decât pentru conținut de formă lungă, în care accentul este pus pe cuvintele dvs..

În august 2019, Tumblr a fost achiziționată de Automattic, aceeași companie din spatele WordPress.com. Cu toate acestea, este încă o platformă de bloguri complet separată.

Puteți vedea totuși unele modificări bazate pe această achiziție. De exemplu, Automattic poate aduce editorul blogului WordPress la Tumblr, ceea ce vă va oferi un pic de flexibilitate.

Un beneficiu plăcut al platformei este că, la fel ca în cazul Medium, aveți șansa de a ajunge la un public încorporat. Tumblr are de fapt un sentiment de rețea socială, unde alți utilizatori au capacitatea de a partaja și de a comenta postările tale. De asemenea, este 100% gratuit, care este un alt avantaj.

Tumblr nu este cu siguranță pentru toată lumea, dar dacă preferați abordarea vizuală, de microblogging, atunci este una dintre cele mai bune opțiuni.

Cu toate acestea, dezavantajul este că este cea mai puțin flexibilă platformă de blogging – este într-adevăr doar pentru microblogging – deci, dacă decideți că doriți să treceți dincolo de asta în viitor, va trebui probabil să treceți la o altă platformă.

�� Cum să creați un blog cu Tumblr

Pentru a vă crea blogul, tot ce trebuie să faceți este să vizitați Tumblr și să vă creați un cont.

Unde ar trebui să începeți blogul?

Cea mai mare parte a acestei postări a fost axată pe a vă ajuta să alegeți platforma de blog potrivită pentru nevoile dvs. Cu toate acestea, dacă încă nu sunteți sigur, să terminăm lucrurile cu o recomandare curată.

Dacă doriți cel mai versatil loc pentru a porni un blog, ar trebui să folosiți WordPress-ul propriu.

WordPress găzduit de sine-stătător este suficient de ușor pentru oricine să-l folosească, oferindu-vă totodată cea mai mare flexibilitate și proprietate.

De exemplu, poate decideți că doriți să adăugați o caracteristică nouă pe drum sau să vă luați blogul într-o direcție diferită. Cu un WordPress găzduit, vă puteți adapta în funcție de necesități fără probleme, dar dacă utilizați o platformă mai limitată veți fi încorporat în alegerile inițiale.

Există cu siguranță situații în care o altă platformă de bloguri are mai mult sens, pe care am încercat să le ilustrez mai sus.

Însă, în general, WordPress este cel mai bun platform de blog pentru majoritatea oamenilor, motiv pentru care WordPress deține mai mult de 35% din site-uri, și este și ceea ce folosim chiar pe acest site, WinningWP (desigur).

Pentru a începe cu un blog care folosește WordPress auto-găzduit, puteți urma ghidul nostru aici.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me